Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používám hodně sladidel - mám se bát?

Od: lucie15* odpovědí: 10 změna:
Ahoj,
je mi 23 let
Když mi bylo 19 kvůli nadváze jsem přestala jíst sacharidy a nahrazovala je umělým sladidlem aspartamem z penny marketu
Ládovala jsem to do sebe opravdu masivně asi 3 roky, sladila jsem s tím ráno čaj, jogurt, dopoledne tvaroh i salát, dochucovala tím všechno každý den. Za týden jsem spotřebovala dvě balení (asi 200 tablet)
Ted už pul roku jím i sladké.
Před týdnem jsem četla článek o nádoru mozku vlivem náhradních sladidel a okamžitě jsem dostala strach. Má někdo zkušenost s nádorem mozku ,jaké ma příznaky?
Může umělé sladidlo způsobit nádor právě na mozku?
Občas trpí na migrény
Děkuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cukr je palivo pro organismus - bez něho tělo nepojede. Samozřejmě je nutné znát míru, ale vynechat jakoukoliv ze základních živin (nebo ji nahrazovat něčím umělým) je nesmysl. Člověk má jíst všechno, na co má chuť - tělo si samo řekne, co potřebuje.

dejavu*
hodnocení

1x

Ahoj, tohle není správná cesta. Aspartam je hodně zdravý škodlivý a mj. způsobuje i bolest hlavy, chuť na sladké a další potíže. Pokud chcete nahradit umělé sladidlo, slaďte stewií. Zvyšte bílkoviny a sacharidy snižte.

doplněno 24.01.15 13:12:

Už se stalo, minulost nevrátíte, rakovinu teď neřešte, nemá to řešení a strach to bude jen zhoršovat. Starejte se o budoucnost. Naplánujte si dietu lépe a proložte hodně aktivitami, které vás budou těšit.

emil*
hodnocení

1x

Ahoj, pokusím se ti odpovědět cukr a mozek mají jen jednu společnou věc, mozek ho potřebuje velké množství. Na uklidnění ti vysvětlím jak to funguje, veškeré rafinované cukry a umělá sladidla se přetvářejí v játrech na čistou glukozu,vše ostatní se zde oddělí, včetně jedů. Takže pravděpodobnost vzniku nádoru mozku je malá. Užíváním těchto sladidel si především přetěžuješ játra, samozřejmě při jejích přetížení se dost velká část toxických látek dostane i do těla. Přetížení jater se projevuje únavou i bolením hlavy. První rada je podstoupit očistnou kúru. Pochopit to nejzákladnější, že lidské tělo potřebuje mnoho živin, jak vitamínů, minerálních latek a ostatních složek, jak správně podotkl JETRHO.Především záleží na poměru jídel, (maso, zelenina), dodržní minimálního tříhodinového odstupu mezi jídly. Uvědomit si co to je nadváha, obezita a nebo jen tukové usazeniny na některých místech, podle toho se zaměřit. Nelze držet drastické diety ani jednostranou stravu, nahrazovat přírodní látky za syntetické apod. Takže odpovídám, přímo vznik nádoru na mozku vlivem umělých sladidel je nepravděpodobný, stejně tak je nepravděpodobné, že by někdo dokázal určit, že jim byl způsoben. Naopak je naprosto jasné, že právě vlivem a množstvím jedovatých látek, které člověk dostane do těla jak jidlem, vdechováním a pokožkou a množstvím škodlivin usazených v organismu je onemocněni rakovinou často způsobené.

Přitom prevence proti tomuto onemocnění je, jak všeobecně tak i přímo zaměřená na ženské tělo. Pokud tě moje odpověď zaujala odpovím ti jak v otázce nadváhy, očisty i prevence proti rakovině...

hodnocení

0x

Toto sladido je krajně nebezpečné,a vy jste tomu tedy s tou koňskou dávkou dala ! Může způsobovat i horší věci,je to jed ! Pokud chcete zdravě žít,tak neslaďte vůbec,cukr je také jed ! Pokud nemůžete bez cukru být,tak jedině přírodní sladidla typu Stévie...

Aspartam tady.To je tedy lahůdka.

hodnocení

0x

ahoj, teď už s tím stejně nic nenaděláš... ale já myslím, že tvůj mladý organizmus by si s tou zátěží mohl poradit bez problémů... nestresuj se, to také škodí ;) a přejdi na přírodní sladidla

lucie15*
hodnocení

Dekuju za malý povzbuzeni.
Vůbec jsem si neuvedomovala, ze to způsobuje vážné problémy.Bezmyšlenkovitě jsem to konzumovala s tím, ze když je to schválené na pultech, je to bezpečný.
Ted mám především velký strach z toho zda z toho může vzniknout rakovina mozku. Občas trpí na silnou migrenu. :(

eulalie*
hodnocení

0x

Myslím si, že vzhledem k vašemu mladému věku by to váš organismus měl zvládnout bez následků. Ale pro příště - už takto nečiňte. I umělá sladidla se musejí brát s míru, přeci jen je to chemie. Navíc i cukr a celkově sacharidy v rozumném množství je pro tělo důležité. Migréna neznamená nádor na mozku. Nadváhy je možné se zbavit jinak než umělým sladidlem. Např. pohyb je pro člověka nezbytný a zdravý.

lucie15*
hodnocení

Dík za odpovědi.
Vůbec nevím jak náhradní sladidlo v tele funguje a na co přesně působí jedy z něho .
Pouze jsem se docetla, ze aspartam testovaly na krysach a umrely na nádory mozku.Odtud mám ten strach, navíc když me občas opravdu bolí hlava.
Dale jsem se ted pozdě dozvedela, ze z toho vzniká formaldehyd
Škoda, ze jsem nemyslela dřív.
jirkazxc

V americe aspartam neprosel, protože ho zkoušeli na krysach a ty si ho přetvořili v jatrech na neco nebezpecnyho. Krysy maji jiny metabolismus.

mp*
hodnocení

0x

Hlavně se nenechte vystrašit, nejhorší je smrt z vyděšení. Nikdo ještě nedokázal škodlivost umělého sladidla, to jsou jen dohady. Otázka je, proč tak sladké potřebujete? To už bych nechal zkoumat nějakého psychologa nebo i léčitele (pokud máte k někomu důvěru). Je to na Vás. P.S. osobně mám problémy z nadváhou celý život (50let) současně 101 kg/175 cm. rozmezí 73 kg - 117 kg.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]