Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl používat klientskou kartu Dr.Max?

Od: vlazy* odpovědí: 10 změna:

Zajímalo by mne jestli někdo používáte klientskou kartu z lékáren Dr.Max a jaký to má pro vás význam nebo jaký máte kdo na to názor. Já tuto kartu používám už několik let a pro léky chodím většinou do lékáren Dr.Max. Nyní mne ale napadlo jestli to pro mne má vůbec nějaký význam a nebo jestli jinde bych léky možná neměl i o něco levnější nebo za stejnou cenu. Ještě loni to mělo význam, že s touto kartou nebylo třeba platit regulační poplatek 30 Kč za recept, ale nyní kdy tento poplatek byl všude zrušený už to možná až takový význam mít nebude pokud vůbec to nějaký význam má. Na drmax.cz/... jsem zjistil, že sleva na léky se vztahuje bohužel pouze na děti do 15-ti let a lidi starší 60-ti let. Lidí ve věku 16 - 59 let asi mají smůlu a na žádnou slevu asi nemají nárok. Až doposud jsem si možná naívně myslel, že ty slevy platí pro všechny lidí bez rozdílů věku. Na základě této karty by se mělo získávát i nějaké body za nákup volně prodejného sortimentu, ale je otázkou k čemu jsou tyto body dobré a jak nebo na co je uplatnit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, obecně - klientská karta má velký smysl pro obchodníka, protože si "uváže" zákazníka a ten se mu pod vidinou slev vrací. Ta výhodnost je tedy daná, ale jestli je to výhodnost oboustranná si musí každý uvědomit sám (a zda to zboží a jeho množství vůbec potřebuje a tedy věnuje své peníze na účet obchodníka). Zdravím!

doplněno 24.01.15 12:43:

majsterjoe - naprostý souhlas.

majsterjoe*

Nejen to, diky klientskym kartam ma obchodnik a dale firmy pracujici s marketigem, reklamni agentrury, dokonaly prehled o nejen danem cloveku, kdy vi co, kdy nakupuje, za co utraci, jake nemoce ho trapi, a dokonce ma prehled +- kolik takovy clovek si dovoli utracet, a tak samo ma prehled o co je momentalne nejvice zajem.

Kazdopadne diky takovym agenturam, rozumny clovek, dokaze nakoupit (pokud to potrebuje) opravdu za lepei ceny.

dw
hodnocení

0x

Smysl má sbírání bodů, pokud tam hodně utrácíte. Stav konta máte na účtence.

vlazy*
hodnocení

Ano klientské karty mají asi dost značný smysl pro obchodníky. Mne ale zajímá jestli konkrétně ta od Dr.Max má pro běžné zákazníky význam natolik aby to i pro ně mělo nějaký finanční význam a nebo pokud nespadají do věkové skupiny kde poskytují slevu na léky a nyní kdy se už regulační poplatek v lékárnách neplati se to také nějak oplati a nebo v některých jiných lékárnách to může být i levnější nebo nějak výhodnější a to třeba i bez karty. Nechce se mi jen tak obcházet lékárny a zjišťovat jaké kde mají ceny. Ono to ani není příliš možné, protože v lékárnách nemají u léků v regálech uvedené ceny tak jak je to u zboží v běžných obchodech.

Pokud jde o ty body tak jsem se podíval na poslední účtenku a mám tam uvedený stav konta k 20.1.2015 v bodech 310 a v korunách 7,75. Do lékáren Dr.Max chidím pro léky už dost dlouho, ale že bych tam utrácel nějaké větší peníze to se nedá říct. K čemu vlastně jsou ty body dobré a na co nebo jak se dají uplatnit?

Body můžete uplatnit, až si půjdete za své koupit náplast nebo paralen... Odečtou to od základní ceny.

Osobně doporučuji všem starším a případně mladším, kteří mají doma osobu starší než 55 let, aby si zjistili, jestli v jejich kraji platí "Senior pas". Mnoho lékáren dává na volný nákup léků držitelům senior pasu slevu 5 %.

Jinak senior pas se dá uplatnit i jinde než v lékárnách.

vlazy*
hodnocení

Tak to ani nevím co to ten "Senior pas" je a ani nemám tušení k čemu by to mohlo být dobré nebo kde a komu to dávají. Já i když už nejsem příliš mladý tak do kategorie senioru by mne asi ještě nezařadili.I přes to mne to ale zajímá.

Ohledně těch bodů u Dr.Max si pamatují, že kdysi pžed 4 léty jsem v lékarně odevzdával kartičku po zemřelé osobě a dali mi zdarma paralen údajně za nějaké body které na te kartě byly.

Informace o senior pasu:

seniorpasy.cz/...

Nabídka je v každém kraji jiná. Mnoho výhod může využít pouze držitel pasu, ale třeba v lékárnách může držitel se slevou nakoupit i pro rodinu. 5 % je relativně málo, ale když se musí koupit měřič tlaku za skoro 2000 Kč, je ušetřená stovka dobrá.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám klientskou kartu u třech lékáren.Vč.Dr Max.Ale stejně se při výbšru léků zeptám,kde je lék nejlevnější.Beru denně až 10 různých léků.Ke konci roku pak mohu pro rodinu vybrat zdarma léky proti rýmě a kašli.

JABRAKA

vlazy*
hodnocení

bimbam: Děkují za informace ohledně toho Senior oasu.

"Mám klientskou kartu u třech lékáren.Vč.Dr Max.Ale stejně se při výbšru léků zeptám,kde je lék nejlevnější." A to ti jen tak řeknou v lékárně, že u nich to je drahé a proto bude lepší aby jsi si zašel ty léky vyzvednout ke konkurenci kde to mají levnější?

hodnocení

0x

Neviem,ako u vás no na Slovensku má sieť lekárni Dr.Max najdrahšie lieky,takže aj po vernostnej zľave ich inde kúpite lacnejšie.Na kvapkách do nosa bez zliav bol rozdiel v cene 0.80 eura pri lieku v lacnejšej lekárni 3.11eura.Ja osobne sa im vyhýbam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]