Nejste přihlášen/a.
Vydává exekutor nějaký přehled o splátkách dluhu věřiteli? Jedná se mi o výši splátky popř. splátkový kalendář a pod. Děkuji.
doplněno 24.01.15 16:18:Ano, jsem věřitel. Byla mi poslána 1.splátka. Ale nemám žádnou info. co a jak do budoucna. Myslím, že exekutor by mi měl sdělit kolik, kdy , jak dlouho a jestli si strhnul odměnu a pod. Děkuji.
Moc dotazu nerozumím. Splátkový kalendář Vám dá. Přehled o splátkách vydá pouze na Vaše vyžádání. Tady si dejte velký pozor. U některých klientů se mi stalo, že některé splátky nebyly "omylem" zaúčtovány. Nebo se stane, že dlužník stále splácí, ale dluh má přitom dávno uhrazený. Domnívat se, že potom napíšete exekutorovi a ten Vám obratem přeplacené peníze zašle zpět, je dost mylná. No, abych neházela všechny exekutory do jednoho pytle, některý vrátí obratem, jinému to trvá třeba rok.
Při splácení napište exekutorovi dopis, že žádáte, aby splátky byly nejdříve použity na splacení jistiny. To je dost důležité.
Proč píšete když nerozumíte (oba dva ) - tazatel je věřitel a chce vědět co je už splaceno(vymoženo ) na splátkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.