Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad - Jak nejrychleji vyléčit?

Od: rexique* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

asi před 4mi dny, když jsem měl velký kašel jsem zakašlal, píchlo mě v zádech (v plevo od bederky a v pulce zad) a bolí to dodnes. Nevíte někdo, jak to nejrychleji vyléčit? Opravdu prosím, hodně to spěchá :)

Předem děkuju ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Záleží, co ti je. Pokud skříplý nerv nebo zablokovaný sval, což je nejpravděpodobnější, pak cviky na záda a hlavně dobré masáže, které dokáží divy.

sanyo*
hodnocení

2x

Vlevo mne píchlo také tuhle - ale vzadu pod lopatkou, asi 4-5 dnů jsem to cítil, někdy méně , někdy více, někdy jsem ani nemohl vstát pořádně z postele. Občas se mi to stane - tak 1 za 2 roky.. Jsem už senior, , ale jen někdy si to nechám lehce namazat nějakou kafrovou mastí manželkou, jinak žádné masáže ! - neboť věřím, a mám i zkušenost, že tyto to ještě zhorší. Zrovna dnes mne to už nebolí vůbec , osvědčený recept mám - fyzická zátěž - předevčírem v neděli jsem házel hodinu sníh tchánovi a přestalo to bolet, i když za nějakou hodinu se to zase ozvalo - ale už podstatně méně. Dnes mne to už nebolí vůbec...a zase na dlouho to tak snad zůstane .,.. Ta bedra - nevím, to bude možná něco jiného -. nevím... JInak v lázních jsem ještě nikdy nebyl, nikdy mne skoro nic nebolelo, neznám bolest hlavy, páteře, nohou, kloubů , vůbec nic - snad kromě zubů a ledvinové koliky. Asi budu podobný případ, jak jsem někde tuhle tady četl - ve smyslu - byl celej život v pohodě a najednou to s ním seklo.. Ale i to, může být tzv. výhra.. Od mala piju mlíko, bohužel to současné, už mlíkem není...odjakživa ohlodám kosti masa do posledního morku či chrupavky, mám rád morkové kosti, nejím ryby, tedy občas filé, nebo na vánoce kapra, nejsem pivař a za holkama nechodím. (už)

pohanka*
hodnocení

1x

Zkoušel jste někomu říci, kdo umí masírovat, aby Vám to jemně rozmasíroval? Použijte co máte doma za olejíček, nebo mastičku, gel a kdybyste nic neměl přímo na masáž, tak vepř. sádlo.

Zkuste přiložit nahřátý ručník nebo jestli máte rašelinové, nebo voskové obklady, nebo nahřátá pohanka - slupky, nebo rýže, nebo sůl. Dají se do mikrovlnky v malém polštářku, nebo pásu nahřejí a nechají působit na postiženém místě. Vyzkoušejte, co bude milé, možná, že pomůže naopak studené, ale abyste si nenachladil ledviny.

doplněno 03.02.15 22:26:

Pokud se přikloníte k výše uvedenému, že masáže ne, tak zkuste od někoho jenom lehce promnout, nebo pokud má někdo trpělivost jemně a pomalu hladit. I lehký dotek může být léčivý.

sanyo*

no pohanko, věřím, že by to mohlo také pomoci, věřím tomu i proto, že jinak by jste

neměl(a) v nicku tu pohanečku. Děkuji

doplněno 03.02.15 23:07:

No skoro, jako bych to tušil, ale to asi bych musel spadnout z hruštičky..:), :)

pohanka*

Někdy je dobré poslechnout sám sebe, dát na intuici, vnímat, co nám naše tělo říká. Nelámat nic přes koleno. Jana

hodnocení

0x

Akutně se to dá řešit na neurologii obstřiky.

hodnocení

0x
Záda nejdou rychle vyléčit,ta jsou vždy na delší trat.Pokud jste nachlazený nebo se blíží chřipka či angína,viroza,tak záda bolívají.Jinak návštěva lékaře by nebyla na škodu.Může to být i bederní ústřel.Na ten se dávají obstřiky.

hodnocení

0x

Vezměte si prášek proti bolesti. Já vím, že se bolest dá vydržet, ale z bolesti jsou drobné sválky na zádech, které neovládáme vůlí, v křeči. Ty nedovolí návrat toho, co se stalo, do normálu. Po lécích se sválky uvolní a s největší pravděpodobností se všechno napraví samo.

doplněno 06.02.15 06:42:

Štírečku, závidím vám. Vy asi víte, co to je, když záda pobolívají, ale ani netušíte, co je opravdová bolest zad! Např. když se člověku "chce", fakt moc a bolestí není schopen sundat si kalhoty. :-D Kdysi, pod stanem mě také chytil hexnšůs. Rozhýbala jsem ho na volejbale. Párkrát jsem si bolestí zařvala, ale rozhýbala. Teď je ta bolest, vlastně celé tělo, o něčem jiném. *plac* Když nakouknete do čekárny na rehabilitacích, nejsou tam vůbec mladí, kteří bolest zad dokáží rozhýbat.

stirecek*
hodnocení

0x

Od bolesti zad pomůže pohyb. Má to daleko víc výhod než tabletky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]