Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový Zéland a přerušení studia

Od: franth odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jsem ve druháku na VŠ a po skončení druháku bych chtěl přerušit studium na 1 rok a odletět na Nový Zéland. Zajímá mě, jak je to se statusem studenta a sociálním a zdravotním pojištěním a např studenstkým bankovním učtem a přídavkama, které pobírám. Napadá mě, nechat si vystavit dopředu fake potvrzení o studiu, což je jen kus papíru s razítkem (kdyby to nějaká instituce potřebovala) a nic neřešit a být dál "student". Nebo to někam ohlásit, platit to a ještě k tomu přijít o přídavky? Co byste mi prosím poradili v mé situaci. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

1. Potvrzeni o studiu Vam dopredu nikdo nevystavi (nanejvys k dnesnimu dni ci zpetne).
2. Budou Vam nabihat dny studia, coz zacne byt problem v pripade, ze budete chtit studium prodlouzit.
3. Musel byste nekoho s plnou moci poslat na zapis. Pak ale budete mit nesplneny vsechny predmety tretiho rocniku (ktere si zapisete), takze defacto budete muset opakovat 3. rocnik-vizte bod 2.
P.S.: Mate to cele nejake nedomyslene.

franth
hodnocení

Myslel jsem to tak, že bych přerušil studium na 1 rok, čili bych ztratil status studenta, ale nikde jinde bych to nehlásil. Přerušení studia je normální proces, samozřejmě jsem to nemyslel tak, že bych tam prostě přestal chodit úplně a tím pádem měl všechno zameškané. Podal bych si podat žádost o dočasné přerušení, což je podle řádu školy možné. Kdo se o to potom může zajímat, když to nikde nenahlásím a rok tady nebudu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]