Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zdali je možné aby mě mohli vyhodit z úřadu práce když se nedostavím v daný termín ale žádám o přeobjednání jinýho termínu.Děkuji.
A oni Vás už vyhodili, nebo se toho obáváte? Podle mne by to určitě dělat neměli. Zvláště pokud se jdete domluvit na jiném termínu. Ale když už tam kvůli tomu jste, nebylo by lepší to rovnou vyřídit? Ale asi se přeobědnáváte telefonicky. já tedy nevím, proč by Vás vyhazovali.
Bez omluvy, budete vyřazena z evidence s trestem na 6 měsíců. Pokud se nemůžete dostavit na domluvený termín, pokuste se se svou zprostředkovatelkou domluvit na jiném datumu, ale nemusí Vám vyhovět, pokud by nešlo o nemoc s potvrzením od lékaře. Vaši zdravotní dokumentaci chtít nemůže, pouze potvrzení od lékaře o nemoci nebo o zdravotním omezení pro určitý druh práce (např. s lékařsky potvrzenou nedoslýchavostí Vás nepošle dělat do telefonního centra). - pt
v základním poučení/... se píše toto:
13. Krajská pobočka ÚP rovněž vyřadí uchazeče o zaměstnání z evidence UoZ, jestliže bez vážného důvodu:
bod f) odmítne se podrobit vyšetření svého zdravotního stavu nebo psychologickému vyšetření
Mohou chtít nějaký zdravotní posudek, zda jste schopný pracovat. Nikoli ale celou zdravotní dokumentaci, to je lékařské tajemství.
doplněno 23.01.15 15:12:Úřad práce není povinen tolerovat změnu termínu, pokud nemáte vážný důvod. Vážné důvody jsou uvedeny rovněž v základním poučení. Omluvenka od lékaře samozřejmě platí.
Bez vážného důvodu Vás nejspíš vyhodí nejméně na 3 měsíce nebo na 6 měsíců. Pak budete muset platit zdrav. pojištění 1242kč/měsíc (pokud nebudete mít zdravko zajištěné jinak). Při neplacení vzniká dluh+penále
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.