Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní protézka

Od: mattyn* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Před pár lety jsem měla udělanou zubní protézku,kterou hradila pojišťovna,potřebovala bych nyní novou,ale moje zubařka už je v důchodu a nějak zapoměla sdělit komu ordinaci(respektive karty pacientů)předala, kontakt na ni nemám,stará ordinace už není a nevím jak zjistit kde dokumentace je.Když půjdu k jinému zubaři může mi udělat novou protézku?A hradí to pojišťovna,nebo to budu hradit já?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Myslím si, že i zdravotní pojišťovna najde záznam, co na vaše rodné číslo proplácela, aspoń ve výpisu, který jsem si dala kdysi udělat, bylo podchycené všechno. A tam vám i řeknou, na co máte nárok,když dokumentci nenajdete.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o úplnou náhradu chrupu, tak tu hradí pojišťovna celou. Protéza pak má určitou životnost, po jejímž uplynutí máte nárok na novou opět plně hrazenou. Jděte ke kterémukoliv zubaři, který Vás přijme a má smlouvu s Vaší pojišťovnou.

mattyn*
hodnocení

Jedná se o tři zuby nahoře vpředu.Doktorka tomu říkala protézka a hradila to pojišťovna,už to bude šest let a tak nevim jestli už je možné udělat novou,přes pojišťovnu,protože můstky a pod.jsou dost drahé pro mě.

mifuna
hodnocení

0x

Moje zubařka též odešla v 7O.letech do důchodu a vím, že říkala, pokud si lidé karty osobně nevyzvednou, budou na nejbližším okresním úřadě/odbor zdravotnictví/. Některé zdr.pojišťovny hradí i částečnou snímatelnou zubní protézu, např.Vojenská hradí do čtyř členů náhrady. Zubaři mají povětšinou internetové stránky, kde je možno z ceníku vše vyčíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]