Nejste přihlášen/a.
Víte někdo něco o Chemtrails a co si o to myslíte, co s tím?
Aloha co člověk, to názor. Nikomu nic nenutí, jen konstatuje. Zvláštní ale je, že vždy, když se tyto pruhy objeví, skutečně dojde k výraznému ochladnutí i dešti. A to většinou do druhého dne. Znám lidi, kteří opravdu začali trpět různými "neduhy". Kožní vyrážky, průdušky, bolesti hlavy, v krku. Nikdo nemůže s určitostí nic říct, protože nikdo TO opravdu neví jistě. Všechno jsou to pouze dohady, ať už ze strany věřících či skeptiků. S láskou Sumaya...
Přírodní zákony platí pro všechny.Nezáeží na nějaké víře,nebo nevíře.A že kondenzační pruhy vznikají v závislosti na stavu atmosféry,ví každý,kdo zná.Jde tu vždy o rosný bod.Pokud bude vztah teploty a vlhkosti vzduchu v dané atmosféře vhodný k vytvoření sražené vlhkosti a také zmrznutí vody,budou pruhy výrazné a dlouhotrvající.V suchém a teplejším vzduchu pak se dlouho neudrží.
Ty neduhy,ty s tím určitě nemají nic společného,ať věříš,či ne.
JABRAKA
paralela.ic.cz/... tady je na vyber vše. Bránit se vegetarianstvím,meditacemi,odevzdanosti. Byl případ, že v zaplavené vesnici stal netknutý barák,nebot lide nazavideli,navozili odpad do lesa,nekáceli načerno.
Byl o tom článek ve WM magazínu č. 74. Sama taky nevím, co si o tom mám myslet, ale článek se mj. odvolává na US patent 5,003,186 nazvaný Welsbach patent. Je vůbec možné nějak ověřit, zda patent s takovým číslem, názvem a obsahem existuje? Pokud ano, docela bych tomu všemu věřila. (Ale odvolávka na neověřitený či neexistující zdroj moc důvěryhodná není.) Názor si prostě každý musí udělat sám.
Patent má být z roku 1991 a slibuje "zpomalení globálního oteplování, pokud se bude atmosféra celosvětově postřikovat určitými látkami, které mimo jiné reflektují ultrafialové záření" - v uvozovkách je opis z článku.
Pokud by jako motiv bylo jen zabránění globálního oteplování a vypouštěné látky byly bezpečné-proč to utajování?
Lidi jako jediní tvorové na zemi a v celém vesmíru jsou schopni zničit sami sebe a planetu.Přestože se rozvinul výzkum,věda a vzdělanost,jsme těžce zaostalí - duchovní primitivové,kteří vědecké poznatky využívají k devastaci.
Běžný člověk se brání tomu brání věřit a reaguje "oni by to přece nedělali,kdyby nám to škodilo",že? Tahle představa je dost nebezpečná,živí ji média všemi těmi pseudoradami a doporučeními o "zdravém životním stylu"-běžný člověk má pocit,že státu záleží na zdraví občanů,má jakýsi pocit jistoty...jako laik má oproti vědcům nevýhodu v tom,že do problematiky nevidí,důvěřuje tedy odborníkům.
Proč to utajování?
Ty látky asi moc bezpečné nebudou. Zdravotní problémy jedinců, i případné oběti na životech jsou "menší zlo ve srovnání s obětmi globálního oteplování". V uvozovkách opět doslovný opis textu. (Ten časopis mám stále před sebou, je půjčený z knihovny.)
Ony chemické látky mají být hlavně soli baria a aluminiový prášek. Popsané fyzikální a chemické reakce jdou mimo mé chápání, ale údajně z toho vznikají toxické látky.
Já jsem to také nafotila,přesně tak, Praha byla pod jednou clonou.Bylo mi z toho nanic.
Minulý měsíc jsem byla v Debrecenu.jeli jsme autobusem.Na Slovensku, v Budapešti , v Debrecenu vedro a chemtrais,druhý den zataženo,třetí den bouřky, průtrže.
To je hustý,to přece nemůže pokračovat? To se na to budeme klidně dívat a říkat,co s tím naděláme?Přece nejsme ovce!
Jak vy muzete vubec s takovouhle paranoou zit. Tezko uverit, cemu vsemu jsou lide schopni uverit.
Ale alespon je sranda.
Tu paranou si nechte,považuji to za Z3,snad se mohu ptát, když se obávám a nejsem sama a nikoho nenapadám. Mimochodem,možná,že rektor už si to může dovolit.
Amlim:
Na věci,které jsou člověku divné,až nepochopitelné,je třeba se dívat přes studium.Nedat na první názor,který se namane.Kdysi se lidé báli bouřky a blesků,než se našel někdo,kdo jev důkladně prostudoval a podíval se na něj vědecky.Vždy se najde logické a jasné vysvětlení.Jinak bychom pomalu sklouzávali do temnoty středověku.A stačí se také zeptat,komu se hodí do krámu,aby byli lidé hloupí a nevědomí.
JABRAKA
Plně s tebou souhlasím, lidi jsou schopný uvěřit sebevětším nesmyslům. Udělal jsem si chvilku čas, uvařil kafíčko a začetl se do článků na které dala odkaz ewa. No nebudu to radši komentovat, přečetl jsem si tři a bohatě mě to stačilo. Jak tomu může někdo věřit to nechápu. Možná by se dalo věřit jedný věci, 80 % lidí normálních. Ten zbytek se holt dostal do stáda a stal se ovečkou, která papouškuje to, co jim někdo někdo nakukal. A čím větší pitomost tím líp.
Ano,lidi jsou schopni uvěřit sebevětším nesmyslům-a kde berete tu jistotu,že ty nesmysly jsou právě tam,kde říkáte? A ne zrovna např.v TV zprávách,oficiálním tisku?Jenom podle toho,že se tváří jakoby normálně a vy jste je schopni bez problémů strávit levou mozkovou hemisférou a aniž by se vám zhroutily léta budované jistoty? To vám závidím,já tak jednoznačný a jednoduchý postoj nesdílím.
overstream.net/... - odkaz na zajímavý film ke kafíčku.
Rozhodně Vám vaše názory nevyvracím, to je Vaše věc čemu věříte. Já si myslím něco jiného než vy a v kondenzačních pruzích za letadly opravdu nevidím žádný práškování.
Už jsem se k tomu nechtěla vracet,ale může mi jenyk vysvětlit,jak je možné,že na tomto videu obě letadla letí-jedno práškuje a druhé ne a dále je vidět,jak zapnulo práškování.Kondenzační pruhy,předpokládám,letadlo neovlivní.Nebo mám věřit,že video je podvrh? overstream.net/...
Práškujou třeba malý letadla typu Čmelák, co jsem shlédnul ten sestřih tak všude klasický kondenzační pruhy, nic míň nic víc. Video není podvrh, ale třeba ty dvě letadla jak letí proti sobě a za jedním jsou pruhy a za druhým ne, tak to je tím, že každý letí v jiné výšce, nemusí to být o moc a stačí to a rosný bod udělá svý.
Mě ovšem připadá, že chcete slyšet pouze jedno, PRÁŠKUJOU NÁS, ve dne, v noci bez přestání. Já si to nemyslím.
Něco na tom je a to, že je to fakt. V neděli jsem jela na setkání a už dopledne byly nad Prahou pruhy.Věděla jsem co bude následovat.Nemýlila jsem se. Věřte,nevěřte!Nikdo mě to nevymluví!
Myslím, že valná většina diskutujících už pochopila, že Vám to nevymluví. Já už se akorát směju. Blahoslaveni, chudí duchem...
Z čeho usuzujete, že valná většina má pravdu. Většina lidí jde s masou, je to pohodlnější-kývat.
Ewa má odpovědi na mé otázky a já ji děkuji za dpovědi.Co si o mě myslíte vy vševědoucí je mi jedno!Nesuďte-budete souzeni!
Já nevím jestli má cenu pokračovat v diskuzi která nebude mít konce. Prostě se neshodneme, kdyby jsme tady diskutovali do konce světa. Kondenzační pruhy vznikají v atmosféře když je vhodná vhkost, teplota, tlak vzduchu atd. Čím je vhkost vzduchu vyšší, tím jsou i pruhy výraznější a když je velká vhkost vzduchu, je velká naděje, že bude pršet.
Odpovíte mi prosím na jednu otázku? Když podle Vás začnou práškovat a potom začne pršet, kde se vezme v ovzduší ta voda co naprší?
Je to tak, jak už dávno tvrdím, že chcete slyšet jen to, že nás bez přestání práškujou a nic jinýho. Kdo Vám odpoví co chcete slyšet tak je dobrej. A kdyby Vám tady všichni co o jevech v atmosféře něco vědí, to řádně vysvětlili jak vznikají kondenzační pruhy, tak stejně nikomu neuvěříte, můžou to být amatéři, vědci, nadšenci, nositelé Nobelovi ceny, všechno jedno. Vy máte zkrátka jasno, PRÁŠKUJÍ NÁS a hotovo. Jako již vícekrát v minulosti, opět tady opakuji, já si to nemyslím.
Já teda nevím, ale mě to připadá jako strašná ptákovina, hodně odkazů které jsem v tomto vlákně našel jsem přečetl a některé věci mi přijdou hodně přitažené za vlasy, že by mechanici vůbec nevěděli o nádržích v letadlech ze kterých se práškuje? To jako opravdu myslíte vážně? To snad ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.