Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,Mám dotaz.Z dobré vůle jsne s manželem umožnili po svadbě dceři s manželem ubytování na 1.patře našeho rodinného domku.Ti spláceli část SIPO,nájemní smlouva nebyla podepsána.Teď se rozvádějí.Je možno zpětně za 4 roky co zde bydleli požadovat zaplacení nájmu.
Díky
Standa
Myslíte si, že vám mohu půjčit auto zadarmo s tím, že si budete platit benzín a po letech chtít zpětně taky pět korun za kilometr?
Jestli chápu dobře, s manželkou jste se s nimi dohodli, že nebudou platit nájem, pouze budou platit spotřebované energie, nyní se oni dva mezi sebou rozvádějí a Vy s manželkou by jste po nich chtěli aby Vám zpětně doplatili nájemné? Nějak tomu nerozumím, to je chcete potrestat za to, že u Vás bydleli, nebo že se rozvedli? Dle mého názoru to možné není, nemáte žádnou smlouvu, dokonce ani ústní, ba naopak, jste se ústně dohodli (což je platná smlouva), že budou splácet pouze nějakou poměrnou část energií.
Já to mám doma podobně, náklady na energie apod. v domě jsou 5.000,-Kč, když jsem bydlel sám s rodiči, dával jsem 5.000,-Kč matce na nájem (+internet, který využívám z 99% já) a jídlo. V současné době u mne bydlí přítelkyně, takže matce dávám 3.000,-Kč na nájem (energie apod. + internet) a s přítelkyní si dáváme stranou dohromady 5.000,-Kč na jídlo, co za měsíc zbyde si hodíme do společného prasátka. Náklady na bydlení s jídlem nám tak vznikají ve výši 8.000,-Kč, kdy jsme se dohodli, že 2/3 budu platit já a 1/3 ona (samozřejmě se složíme dohromady). Přeci jen já jsem třikrát takový jako ona, takže víc projím, jídlo je asi nejdražší položka. Pokud bychom se rozešli, prásknem prasátko a rozdělíme se napůl. Pokud tam v určitou dobu bude nějaká zajímavá částka, tak jí vybereme a buďto si společně něco koupíme nebo pojedeme na dovolenou.
Každopádně mi trošku mrzí Váš přístup, který jsem z toho, co jste napsal pochopil ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.