Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, pokud mi chybí 1 rok praxe v životopise, co se může stát, kdybych si přidal rok u nynějšího zaměstnavatele? Může se to nový zaměstnavatel dozvědět jen pokud by si to zjisťoval u nynějšího zaměstnavatele? Díky za odpověď!
Není ostudou uvést pouze data praxe a vynechat 1 rok na úřadu práce - je však vážným pochybením si něco vymýšlet. Lži se vám vrátí - nikdy v dobrém.. Prostě uveďte pravdivě termíny a na případnou otázku buďte připraven.
Jak vám řeknu, jak to je, možná mě tu teď někteří rádci ukamenují. Spousta lidí si životopisy trochu upravují. Životopis je pouze cár papíru, který vám jen dává pozvánku na případný pohovor. Stejně nejvíce záleží na samotném pohovoru, pokud vás vezmou, tak je to hlavně proto, že se jím líbíte. Ale vždy by si měl člověk trochu pomoci, je potřeba být tedy trochu agresivnější a průbojnější, jinak to místo dostane někdo jiný.
Přidat si rok praxe není nic hrozného a pokud vám to pomůže v případnému pohovoru, udělejte to. Stejně bude nejvíce záležet, jak zvládnete pohovor. Pokud jste v daném oboru dobrý, to, že nakonec máte o rok menší praxi, nebude důležité.
Na spoustě stránkách o životopisech se píše vesměs to stejné ... do životopisu si nevymýšlejte, uvádějte jen pravdivé údaje ... Proč? Jednoduše proto, že to píšou lidé, kteří se personální práci zabývají, dělají pohovory s těmi lidmi a mnohdy si i ověřují pravdivost uvedených údajů a to nejen při ústím pohovoru ale často právě taky u zaměstnavatele nebo školy. Firmy zjistily že si zaměstnance mohou ve spoustě případů vybírat. Proto si platí personalisty, kteří to mají v popisu práce. Pokud zjistí, že jste lhal/a, tak pak je Vaše šance na přijetí minimální, i kdyby všechno ostatní v životopisu byla sebevětší pravda. Dělá to čím dál více firem, stejně tak jako na pozici kde Vám stačí základní vzdělání berou pracovníky minimálně s výučním listem, tam kde stačí výuční list berou minimálně s maturitou apod. V každém třetím inzerátu dneska čtu "čistý trestní rejstřík", což si polovina mladých lidí neuvědomuje, když jezdí opilý, zfetovaní a ujíždí policistům či od nehod, popř. kradou v obchodech nesmysly.
Na druhou stranu je spoustu pracovních nabídek typu "Hledáme zaměstnance ... požadavky na uchazeče minimálně 5 let praxe výlučně a pouze na uvedené pozici, vyučení v oboru, podmínkou AJ, RJ, řp. sk. B, trestní bezúhonnost ... nabízený plat 9000,-Kč". Což je na druhou stranu také k smíchu a zajímalo by mne, jak vysoké IQ má ten, který ty požadavky vymýšlel.
Zdravím. Nelhat. Neříkat vše, to ano, ale nelhat. Já mám v životopisu díry. Třeba nemám tam práci, kdy jsem po 25 dnech utrpení položila tužku a řekla "Tak se tady mějte pěkně" a odešla jsem. V životopise mám jen významné zaměstněvatele a "od do" mám uvedeno jen roky, nikoli přesná data, takže to navazuje. Jakmile nastoupím a personalistka po mně chce přesná data, od kdy do kdy jsem kde byla, ráda jí je poskytnu včetně těch zaměstnavatelů, kteří mi nestojí za to, abych je uvedla do životopisu.
Nevím, čemu říkáte chybí rok praxe. Jedná se o praxi v určité profesi, nebo praxe absolventa po škole? To může být dost zásadní problém. Životopis si jistě můžete upravit tak, aby vyhovoval požadavkům, ale neuvádějte roky, jen číslo letopočtu. Při odhalení to můžete vždycky svést na přeťuknutí. Na nynějšího zaměstavatele bych to nesváděla, můžou si to ověřovat. Jdete-li zatím jen na pohovor, tak to nehrozí, ověřovat by mohli až z uzšího výběru 2-3 uchazečů. Takže radím upravit!
Nic se nestane.Myslíte si že to na personálním vše kontrolují a obvolávají?Nesmysl.To jedině tak u nejakých vyšších funkcí.Hlavní je co umíte a pak si můžete lecos přidat.I když se říká všeho moc škodí.Takže s rozumem.Aby jste tam nenapsal kdovíjaké odbornosti a dovednosti a pak by jste neuměl nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.