Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se změnit na úřadě datum narození?

Od: zidovskyrabin odpovědí: 6 změna:

Prosím vás,může se změnit datum narození nebo v nějakém jiném institutu?Třeba v rámci změny jména?Protože bych byl rád kdyby mi úřad upravil datum narození.A jestli se to dá změnit třeba v rodném listu,nebo v podobných listinách.Děkuji

Díky moc s pozdravem zidovskyrabin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Dobrý den! A můžete prosím doplnit, na základě jakého poznatku chcete změnit datum narození? Já si myslím, že pokud to Vaše matka nezpochybnila po vystavení rodného listu, tak si nedovedu představit, co by mělo být pro určení data narození důležitější. Podle mne je rodný list závazný. *nevi*

zidovskyrabin
hodnocení

Bohužel,matka zemřela po porodu a otce neznám a tudíž jsem putoval rovnou do ústavu.Onekdá jsem zašel za máminou kamarádkou a ta mi řekla že sem se narodil 1.6 .Ale mojím pěstounům dali rodný list s tím že sem se narodil 5.6.Tudíš na papírech mám 5.6 ale chci si to datum změnit na 1.6

lidka*

Moje dcera se narodila také 1. června. Ale mám obavy, že pouze svědectví máminy kamarádky nebude asi postačující. Napadla mě jedna věc. Ať Vám ještě řekne, ve které nemocnici jste se narodil a zkuste se tam pozeptat na zápisy narozených dětí. Potom ještě by nebylo marné zapátrat i v kojeneckém ústavě - pokud ještě existuje, kdy Vás převzali do péče. A co babička s dědou, nemají nějaký doklad? Zatím mě nic jiného nenapadá. Hodně štěstí! Když jste ho neměl při narození, tak alespoň ať se dozvíte pravdu. *placni*

doplněno 05.07.09 18:25:

Je zajímavé, proč si ta paní pamatuje to datum 1.června? Nepíšete kolik Vám je let, ale i když jistě ne moc, přesto to bude hodně let zpátky.

zidovskyrabin
hodnocení

Ano děkuji za tip jste hodná :).Pujdu se zeptat.Téma můžete uzavřít!

zidovskyrabin
hodnocení

Máma totiž ještě den byla u té paní na návštěvě 1.6 a že šla rovnou od ní do nemocnice

antynka*
hodnocení

0x

To podle mě lze jen v případě, že máte všude uvedené chybné datum narození. Pokud k tomu neexistuje právní důvod, tak to asi neuspějete. Nevím přesně, jak se to pojmenovává v právní hantýrce, ale ze hodin práv si pamatuji, že narození je právní událost. Právní událost je na lidské vůli nezávislé dění v reálném světě, které zakládá práva a povinnosti. Takže dle mého názoru nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]