Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už jsem zde jednou psal, ale dnešní události mě tak dožraly, že mě to nedá napsat znova. Pro některé asi od začátku.
Studuji již pátým rokem osmiletý gympl, ale chtěl jsem přejít na jinou školu která mě lákala víc a byla by lehčí. Bohužel mi to ze strany otce nebylo umožněno, byl problém podepsat přihlášku a byli na mě s ředitelem domluvení. To co mě na otci vždy štvalo bylo že dal přednost cizím děcku a já když jsem dostal špatnou známku z testu tak mě vyčítal že se neučím i když jsem se učil ale to on neviděl. Není to tak dávno co mě "promlouval" do duše ať se učím víc a že ničím život sobě a ne jemu. Včera jsem se dřel 3 hodiny s prezentací do češtiny aby byla perfektní, dostal jsem z ní za 1 - i když mi z češtiny vychází 4,2 tak mě učitelka dala na vysvědčené 5. Když jsem chtěl po otci dnes řekl aby se mě zastal a promluvil s třídní tak mě poslal do háje, ještě řekl abych přestal s gymplem a šel do učení na zedníka nebo zámečníka. To je nehoráznej ****** fakt nevím co na to říct.
Navrhuji se otci pomstít, dohnat učení a jít na vysokou, kdy mu ukážeš, že nejsi žádný blbec, a to určitě nejsi. Rádi ti tu pomůžeme s úkoly, pokud se budeš snažit a spolupracovat a nebudeš čekat, že to za tebe všechno uděláme, tak se snaž.
doplněno 21.01.15 23:02:Obchodka je příšerná. Neznám nikoho, kdo by si na ni přestupem polepšil, hypnotická nuda účetnictví, ekonomie atd., to by mne zabilo :-/. Co se kreativní školy týče, na tu zapomeň, že můžeš přestoupit, je zaměřením zcela jiná, skládají se talentovky atd., je na ně nával.
Udělej to jako má neteř, není to žádný lumen na učení, taky sotva proplouvala, ale maturu udělala a pak šla dělat na rok do Londýna, naučila se skvěle jazyk a tam se přihlásila na soukromou univerzitu, na kt. studuje fotografii a design. Je tam moc spokojená, na studium si vydělává prací vedle školy a stíhá to, krásně fotí a dělá i webdesigny. Ze školy má rozlet po celém světě.
Zatím si sežeň nějaké fotografické kurzy, třeba zde megapixel.cz/..., případně kurzy kresby a dělej to jako koníčka. Naučíš se možná víc, než na škole, protože budeš dělat přesně to, co tě baví.
Pokud se po matuře nebudeš cítit na vysokou, zkus vyšší odbornou školu, graficka-praha.cz/... ale když se podíváš sem, vidíš, že tam již musíš být připraven a něco tam předvést.
A co na to maminka? Já bych se snažila ze všech sil, aby moje dítě dělalo to, v čem bude dobré - pak teprve bude šťastné. Když Ti otec neumožnil přejít na lehčí školu a teď Tě posílá na zedníka, nechápu to.
Možná máš taky zkreslenou představu o tom, jak je Tvoje vysněná škola "lehčí". Nechápu taky, jak můžeš mít z češtiny 5 - Tvůj písemný projev je ne sice dokonalý, ale mnohem lepší, než s jakým se mnohdy setkávám i tady na poradně. Nějaké to mě/mně a čárky, ale to bude spíš z rozčilení. Hrubka žádná, skvělé. Nejspíš ses vyflákl na teorii a to se při troše píle podaří dohnat. Neporadila jsem, ale proti otci ani nic neporadím.
Neznám Tě, nemohu soudit. Ale podle mě Ti učitelka dala tu 5 proto, aby Tě motivovala k práci, ke snaze o zlepšení. Na konci roku třeba zase přivře oko a kapánek Ti polepší. Takže je to opravdu pro Tvé dobro, aby ses probudil z letargie. Jedna jednička nenapraví to, že jsi to celé pololetí flákal. A posílat otce za učitelkou, to mi připadá jako věta z jedné pohádky: Já to řeknu tatínkovi a on vám vyhlásí válku! Co by tam asi tak byl platný? Jen by si udělal ostudu.
A že právě čeština? Kdyby jsi flákal třeba nějaký technický předmět, či cizí jazyk, ale mateřský bys měl znát. To patří k všeobecnému vzdělání. Co až budeš jednou psát takový ŽYVOTOPYS? Jak se s tím popereš? Mateřština je Tvoje vizitka, budeš ji potřebovat i kdybys byl fotogfaf či ekonom. Snad jen zedník ji tolik nepotřebuje, v tom měl Tvůj otec pravdu.
Gymnásium je příprava na VŠ. Pokud o tom neuvažuješ, opravdu by bylo lepší přestoupit na nějakou odbornou školu. Je na to dobré období, jdi právě jakoby v prváku.
Ještě mám jednu zkušenost, ale pro Tebe už je pozdě. Dcera s manželem velice chtěli, aby můj vnuk navštěvoval 8leté gymnásium. Klukovi se nechtělo ani za mák. A tak se spolu se svými 2 kamarády, kteří také zkoušky na přání svých rodičů dělali, dohodli, že to prostě neudělají. Neudělali, nevzali ani jednoho. Třídní se pak divila - Ani jeden? A takoví dobří žáci! Kluci byli spokojeni a jen oni věděli, jak to s tím neúspěchem bylo. Dneska už vnuk studuje na železniční průmce, je tam velice spokojený a už se těší na mašinu. Proto vím, že by bylo špatné tlačit ho někam, kam nechtěl. Fandím mu a nezazlívám, že ten gympl bojkotoval. Dostal to, co chtěl.
Mluvíš jen o taťkovi. Matka do toho mluvit nemůže? Sedni si s oběma, vyříkejte si to, jeden přestup bych Ti povolila. Ale pak následně zabrat, žádné kule a učit se, aby rodiče viděli, že si přestupu vážíš a děláš pro to něco. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.