Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v roce 2013 jsem pracoval pjako zaměstnanec na HPP 1-3 měsíc. Z toho 2-3 měsíc jsem také měl vedlejší činnnést jako OSVČ.
Měsíc 4-5 jsem byl na ÚP a od 6 měsíce do nyní jsem zaměstnán jao zaměstnanec.
Chtěl bych se poradit, chci skončit v zaměstnání a na nějakou dobu půjdu na ÚP, mám nárok na podporu? Podmínku 1 rok odpracovaný za poslední 2 roky mám splněnou, však slyšel jsem, že pokud jsem měl vedlejší činnost, nedostanu žádnou podporu v nezaměstnanosti.
Je to pravda, že bych nedostal nic kdybych skončil k 31.3?
Děkuji
Není to pravda. Jenom nelze SVČ vykonávat v době evidence na ÚP. Nezapomeňte do písemné výpovědi uvést vážný důvod, jinak se bude podpora po celou dobu krátit na 45 %.
Od koho jste tu informaci slyšel? Nešlo o člověka, který měl ze SVČ vedlejší nízké příjmy, z nichž neodváděl sociální pojištění?
Dobrý den,
známý mi říkal, že je to nová změna.
Práci jako OSVČ na vedlejšák k HPP jsem měl, neplatil jsem žádné pojištění, platil pouze za mě zaměstnavatel.
Jako to tedy je na ÚP? Budu mít nárok na nějakou podporu v nezaměstnanosti?
Děkuji
"sendo", pokud opravdu máte splněnou podmínku, jak píše "inzenýrka" a byl jste v prac. poměru, tak budete brát procentuelní podporu, podle výdělku od zaměstnavatele a to z průměru za poslední 3 měsíce, či čtvrtletí.
Dobrý den,
je to i tak pravda, když jsem pracoval jako OSVČ na pár měsíců jak VPP?
Prý jsou nové podmínky,
děkuji pěkně
Myslím, že ať se zeptáte kolikrát chcete, nedokáže Vám už nikdo z nás odpovědět lépe, než jsme odpověděli. Vůbec třeba nerozumím Vašemu vyjádření "když jsem pracoval jako OSVČ na pár měsíců jak VPP". Je úplně jedno, jaký jste měl pracovně-právní vztah, podstatné je to, jak jste platil důchodové pojištění. Pokud máte v uplynulých dvou letech aspoň 365 dní důchodově pojištěných, vznikne Vám nárok na podporu. Na bližší podrobnosti se zeptejte přímo na úřadu práce, měli by Vám to vysvětlit. Vědí taky, jak se Vás zeptat, aby zjistili, co potřebují. Vy tady už poněkolikáté zkoušíte něco sdělit, ale já tomu prostě nerozumím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.