Nejste přihlášen/a.
Chci odejít z práce ,dal sem šfovi výpověď dohodou ale nechce to ani vidět že dvouměsíční lhutu .
Našel sem si novou práci lépe placenou tam se mnou už počitají od dalšího měsíce tak jsme se domluvili že mě přijmou i tak a s tama odejdu ,počítají s tím že m dají nějaké ačka nevadí jim to mě taky ne chtěl jsem odejít na dohodu ale bohužel to nejde .Chci se zeptat co mi hrozí nebo jak to jinak udělat díky
"Výpověď dohodou" neexistuje. K uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru potřebujete souhlas zaměstnavatele, který ale není povinen na Váš návrh přistoupit. Výpověď na sebe váže dvouměsíční výpovědní dobu.
Přestanete-li chodit do práce, skončí toto zaměstnání pravděpodobně podle § 55. Zaměstnavatel po Vás bude moci vymáhat škodu, kterou mu svou absencí způsobíte.
Skončí-li nové zaměstnání ve zkušební době (zaměstnavatelé si většinou nenechávají zaměstnance, na které se nemohou spolehnout), nebudete mít nárok na podporu.
Doporučuji se se zaměstnavatelem dohodnout nebo dodržet výpovědní dobu.
a nešlo by to ty dva měsíce nějak skloubit oboje? ve starým dobrat dovolenou a v novym dělat ve volnu? znám hodně lidí,co to takhle řešili,protže jinak jak píše @ivzez,bych to neriskoval,bude-li se chtít mstít,napíše cokoli...
hm, co vím, v praxi se tenhle problém často řeší nalezením doktora, který vystaví neschopenku - zaměstnavatel tak celkem může počítat s tím, že zaměstnance do konce výpovědní lhůty stejně neuvidí, a tak přistoupí na tu dohodu... (ale tohle už si teď asi nezařídíte);
technická poznámka - dejte si pozor, abyste teda vůbec podal oficiální výpověď (do konce měsíce) - zaměstnavatel (šéf) dohodu nepřijal, neboli pokud jste nepodal/nepodáte normální výpověď, tak vám ani nezačně běžet ta výpovědní lhůta...;
já nevím, jak je to dneska, dřív, dokud jste neměl oficiálně skončený hlavní pracovní poměr, tak jste samozřejmě nemohl nastoupit do hlavního pracovního poměru někde jinde (ale současnou legislativu už nesleduju)
no a pozor na to, aby to teda nedopadlo tak, jak už vás tady ve vláknu varujou - z dosavadního zaměstnání nakonec odejdete, navíc s případným průšvihem (např. i když nebudou požadovat tu náhradu škody, tak výpověď pro hrubé porušení prac. povinností - to může vadit při hledání novýho zaměstnání, taky žádná podpora z pracáku), ale kvůli potížím s ukončováním dosavadní práce vás nepřijmou ani na tom novém místě, a nakonec budete bez práce (a bez podpory) - samozřejmě, jestli jste s tou novou firmou domluvenej tak, že u nich určitě dělat můžete, ať už to s výpovědí dopadne jakkoliv (tj. nedostanete ji včas), a pokud jste odhodlanej do dosavadní práce nechodit i za cenu, že to oficiálně bude absence na pracovišti, tak u nový firmy začít dělat můžete, jak vám znepříjemní bývalej šéf život, těžko odhadnout - možná vůbec, možná dost...
Okamžitá výpověď, tzv."na hodinu" přijde tehdy, pokud pracovník závažně poruší pracovní povinnosti. U nás ji třeba dostala droboučká starší paní, taková nenápadná, které naměřili v pracovním procesu 3,1 promile. Dodnes nechápu, jak vůbec zvládla chodit.
Pokud podáte výpověď do konce ledna, tato běží následující 2 CELÉ měsíce, volný tedy budete od 1. dubna. Být Vámi, raději bych počkala, pokud se domluvíte s novým zaměstnavatelem, že na Vás počká a od dubna Vás přijme. Proč? Zaměstnanec opravdu může svým náhlým odchodem způsobit zaměstnavateli škodu. Kdybyste byl Vy šéf, jistě by se Vám taky nelíbilo, kdyby se u vás ve firmě střídali zaměstnanci ze dne na den jako na kolotoči.
A navíc - ten nový zaměstnavatel Vás nyní chce. Ale bude Vás posuzovat. A řekne si - vyšplouchl toho bývalého, jednou se může takhle zachovat i ke mně. Nemám v něj úplnou důvěru, je všeho schopný.
A s takovým posudkem se Vám nebude dobře pracovat. Proto raději vydržte. Když jste tam vydržel třeba x let, ty 2 měsíce Vás už vážně nezabijí. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.