Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z práce

Od: klesti odpovědí: 4 změna:

Chci odejít z práce ,dal sem šfovi výpověď dohodou ale nechce to ani vidět že dvouměsíční lhutu .

Našel sem si novou práci lépe placenou tam se mnou už počitají od dalšího měsíce tak jsme se domluvili že mě přijmou i tak a s tama odejdu ,počítají s tím že m dají nějaké ačka nevadí jim to mě taky ne chtěl jsem odejít na dohodu ale bohužel to nejde .Chci se zeptat co mi hrozí nebo jak to jinak udělat díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

"Výpověď dohodou" neexistuje. K uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru potřebujete souhlas zaměstnavatele, který ale není povinen na Váš návrh přistoupit. Výpověď na sebe váže dvouměsíční výpovědní dobu.

Přestanete-li chodit do práce, skončí toto zaměstnání pravděpodobně podle § 55. Zaměstnavatel po Vás bude moci vymáhat škodu, kterou mu svou absencí způsobíte.

Skončí-li nové zaměstnání ve zkušební době (zaměstnavatelé si většinou nenechávají zaměstnance, na které se nemohou spolehnout), nebudete mít nárok na podporu.

Doporučuji se se zaměstnavatelem dohodnout nebo dodržet výpovědní dobu.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

a nešlo by to ty dva měsíce nějak skloubit oboje? ve starým dobrat dovolenou a v novym dělat ve volnu? znám hodně lidí,co to takhle řešili,protže jinak jak píše @ivzez,bych to neriskoval,bude-li se chtít mstít,napíše cokoli...

hodnocení

0x

hm, co vím, v praxi se tenhle problém často řeší nalezením doktora, který vystaví neschopenku - zaměstnavatel tak celkem může počítat s tím, že zaměstnance do konce výpovědní lhůty stejně neuvidí, a tak přistoupí na tu dohodu... (ale tohle už si teď asi nezařídíte);
technická poznámka - dejte si pozor, abyste teda vůbec podal oficiální výpověď (do konce měsíce) - zaměstnavatel (šéf) dohodu nepřijal, neboli pokud jste nepodal/nepodáte normální výpověď, tak vám ani nezačně běžet ta výpovědní lhůta...;
já nevím, jak je to dneska, dřív, dokud jste neměl oficiálně skončený hlavní pracovní poměr, tak jste samozřejmě nemohl nastoupit do hlavního pracovního poměru někde jinde (ale současnou legislativu už nesleduju)
no a pozor na to, aby to teda nedopadlo tak, jak už vás tady ve vláknu varujou - z dosavadního zaměstnání nakonec odejdete, navíc s případným průšvihem (např. i když nebudou požadovat tu náhradu škody, tak výpověď pro hrubé porušení prac. povinností - to může vadit při hledání novýho zaměstnání, taky žádná podpora z pracáku), ale kvůli potížím s ukončováním dosavadní práce vás nepřijmou ani na tom novém místě, a nakonec budete bez práce (a bez podpory) - samozřejmě, jestli jste s tou novou firmou domluvenej tak, že u nich určitě dělat můžete, ať už to s výpovědí dopadne jakkoliv (tj. nedostanete ji včas), a pokud jste odhodlanej do dosavadní práce nechodit i za cenu, že to oficiálně bude absence na pracovišti, tak u nový firmy začít dělat můžete, jak vám znepříjemní bývalej šéf život, těžko odhadnout - možná vůbec, možná dost...

hodnocení

0x

Okamžitá výpověď, tzv."na hodinu" přijde tehdy, pokud pracovník závažně poruší pracovní povinnosti. U nás ji třeba dostala droboučká starší paní, taková nenápadná, které naměřili v pracovním procesu 3,1 promile. Dodnes nechápu, jak vůbec zvládla chodit. *ee*

Pokud podáte výpověď do konce ledna, tato běží následující 2 CELÉ měsíce, volný tedy budete od 1. dubna. Být Vámi, raději bych počkala, pokud se domluvíte s novým zaměstnavatelem, že na Vás počká a od dubna Vás přijme. Proč? Zaměstnanec opravdu může svým náhlým odchodem způsobit zaměstnavateli škodu. Kdybyste byl Vy šéf, jistě by se Vám taky nelíbilo, kdyby se u vás ve firmě střídali zaměstnanci ze dne na den jako na kolotoči.

A navíc - ten nový zaměstnavatel Vás nyní chce. Ale bude Vás posuzovat. A řekne si - vyšplouchl toho bývalého, jednou se může takhle zachovat i ke mně. Nemám v něj úplnou důvěru, je všeho schopný.

A s takovým posudkem se Vám nebude dobře pracovat. Proto raději vydržte. Když jste tam vydržel třeba x let, ty 2 měsíce Vás už vážně nezabijí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]