Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citi Bank

Od: milancukrar® odpovědí: 8 změna:

A zase peníze, Vážení kolegové.

Co nám mBanka snížila úrok, přišla mi nabídka na CitiBank, přesněji Citi Life karta.

Jednoduchá otázka, kdo z Vás má tuto kartu?

Děkuji za názory.

doplněno 21.01.15 18:24:

omlouvám se za nefunkční odkaz.

citibank.com/...

doplněno 21.01.15 18:28:

Ještě doplním, nejde mi ani o nový účet, spíše o zkušenost s

Odměna 2 % z každého nákupu doma i v zahraničí

Z každé platby kreditní kartou Citi Life získáváte odměnu 2 % v hodnotě až 1 000 Kč měsíčně ve formě Citi Life Prémií. A sami si zvolíte, jak je využít.

Zdali to někdo využíváte..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dobrý den."Omlouváme se, požadovaná stránka nebyla nalezena!" - nicméně.. osobní zkušenost s citi bank:Probíhala akce "získej 3000,-Kč bonus" - stačilo se přes web registrovat, požádat o kartu, tu aktivovat. Kolegové mne navnadili, že v podmínkách není žádná záludnost a je to slušný výdělek... Sjednal jsem si tedy kartu, počkal cca 4 týdny, připsala se mi částka 3000,-Kč. Zakoupil jsem nějaké školní potřeby klukovi do školy a zjistil tu maličkost "nutná minimální pravidelná platba"!Tu platbu bych musel hradit vždy - bez ohledu na případné čerpání. Pokud bych tedy neužíval kreditku a úvěr vlastně neměl, musel bych platit každý měsíc 200,- jako minimální platbu... + nějaké měsíční poplatky za vedení. To mi bylo zamlženo při sjednávání.. měsíc jsem se snažil o zrušení karty. Poslední hovor s operátorkou, kdy se mne zeptala, jestli mám "minutku", trval cca 39 minut. Celou tu dobu do mne hustila a já opravdu neměl náladu... chtěl jsem to ukončit a pořád nebylo možné kartu zrušit... Nakonec mi nabídla změnu karty na jinou - v případě úvěru nevýhodnější %, ale bez poplatků za vedení a snížen limit na 10tis.Tu mám v šuplíku a až budu mít náladu na jejich hovor, zruším to.Postup CITIBank v oblasti kreditních karet mi připadl velmi neetický a psychologicky mne dotlačili někam, kam jsem nechtěl. Za ty bonusové prachy mi to nestálo.Mám mBank a zůstávám u ní - bez ohledu na změnu sazebníku (neměla by se mne vůbec dotknout).Kolegové z práce mají převážně airBank - prý max. spokojenost.doplněno 21.01.15 18:38: K těm bonusům za nákupy - ano, přišly do nějaké doby bonusy a v jedné akci /aktovka s dalším bonusem za CITY/ ještě větší.. po dosáhnutí určité výše se toto může použít jako "výběr bonusu" a částka se převede na účet k dispozici.

Dík za info, nejlepší je osobní zkušenost!

ohneta*
hodnocení

2x

Já tu kartu mám, vedení zdarma, žádné poplatky. Avšak pro bezplatný provoz je podmínka alespon 1x za měsíc s ní zaplatit, třeba jen rohlík. Praktikuju to tak, že platím s ní a následně na ni hned vyčerpané peníze převedu ze svého BÚ.

doplněno 21.01.15 18:14:

Jak je to s placením poplatků po úmrtí klienta jsem fakt nestudoval, ale myslím že to není tak jak píšete. Když máte paušál u MO, tak ten se ukončí po úmrtí. Podobné to nejspíš bude i u karty, nutno to však bance oznámit. Že máte kartu inkognito však už není problém banky.

To je ta potíž... já to vidím tak, že pokud náhle zemřu, manželka o kartě buď nebude vědět, nebo na ni zapomene... a nezaplacení 1x za měsíc jednoho rohlíku může znamenat nesplnění podmínek, nutnou úhradu s případným upozorněním do mailu, který ona samozřejmě nesleduje... po ukončení dědického řízení zjistí, že na mne posmrtně byla vyhlášena exekuce a ona bude mít sakra problém vše vysvětlit, doložit, případně bude muset exekuci uhradit v řádech tisíců...

Je to fobie způsobená medializovanými příhodami - ale jelikož bych manželce toto nepřál, nechci nic se závazkem!

hodnocení

ohneta, díky, platím kartou hodně, takže přivítám z každého nákupu 2% pro mne..

Ale pokud je to tak jednoduché.

Například u SberBank mi při placení doplní částku nahoru na 10koruny...

doplněno 02.02.15 16:39:

já jsem to zrušil, nic nebude...

do max. vyse 1000 KC/mesic. Zrovna mi take volali, tak premyslim, jestli prevzit, nebo ne. Uz mate nejake realne zkusenosti? :)

bsevcikova
hodnocení

0x

Tuto kartu používám již více jak 3 roky a musím říci,že je to pro mě ta nejvýhodnější kreditní karta. Jen je třeba si důkladně přečíst podmínky , za kterých ji City Bank pokytuje. Jsem s ní spokojená, pozor na výši kreditu,pokud jste nováčkem doporučuji nenechat se přemluvit na příliš velkou částku a samozřejmě nezapomět včas zaplatit.Není to moje první karta, vyzkoušela jsem i jiné banky,ale zatím jsem neobjevila lepší.

pepinka*
hodnocení

0x

Stejnou kartu mi vnutila nějaká jejich "agentka". Je to už více let. Nedokázala jsem dodržet jejich podmínky, kartu jsem vrátila. To byl boj, to byly obstrukce! Od té doby mi opakovaně volali a nabízeli nějaké výhody. Zjistila jsem, že tak obtěžují více lidí. Na internetu jsem našla to jejich tel. číslo v kategorii Negativní čísla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]