Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro dite snazsi ledni nebo koleckove brusle

Od: verva odpovědí: 10 změna:
premyslim jestli ucit dite ted v zime na ledni nebo jezdeni nechat na jaro na koleckovych. nejsou ted moc finance maly chce jezdit ale nevim aby to zvladl kolo doted nechce ma 6 let. a je mu jedno jestli bude jezdit po pokoji na koleckach nebo na lede. v pripade lednich bych si je musela poridit i ja pac me jinak na led nepusti v botach si myslim. co je lepsi volba co je jednodussi? na obojim jsem nestala deset let tak nevim

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Bruslení se nezapomíná, stejně jako jízda na kole, či lyžování. Vzhledm k tomu, že zima zachvílu skončí bych volil kolečkové brusle. Apropo, doufám že v nich nebude jezdit jen po pokoji, ale že ho vemete zajezdit i ven ;)

doplněno 21.01.15 09:58:

Tož dítě se to musí nějak naučit, záleží jak je šikovné. U nás jsem viděl ještě mladší děti na bruslích. Píšete, že neumí jezdit ani na kole, no to bude asi těžké.

doplněno 21.01.15 10:00:

a souhlasím s honzajsem, pády na ledě bolí míň :)

verva
hodnocení

jasne ze ven az bude pocasi. jen si nejsem jista jak mu to pujde. nejak jsem nikde nevidela male deti na koleckovych. u nas jezdi jen starsi po cyklostezkach a jen jednou jezdilo kolem panelaku dite asi 8-9let a oba rodice z obou stran ho drzely ze to vypadalo desne a jeste se na rom cely trepal.tak to me odrazuje ze to mozna bude lezet jako to kolo. ale u tohoto zas stoji nohama na zemi tak to treba pujde. typ kacenky me taky napadly ale nevim
honzajs122

Kupte starší brusle v bazaru a vyražte na kluzistě, rukavice a helma. Když bude padat, bude jenom mokrý a mírně obouchaný. Nic víc ..podle mého je bruslení na ledě snažší jak na asfaltu (naučit se)
Na jaře se objeví v Lidlu inline /kolečkové/ brusle k tomu chrániče a helmu (ve všech případech stačí cyklohelma). Jízda na inline je trošku jiná jak na bruslích, navíc asfalt dělá odřeniny a díry do oblečení /proto ty chrániče/. Inline výbava z Lídlu Vás přijde na cca. 1000 Kč a je v pohodě. Pro naučení na inline by vůbec nebyly špatné hůlky k lyžim, použil jsem je taky a zvyšuje to stabilitu.
doma na inline v žádným případě, to je na zabití se

majsterjoe*
hodnocení

0x

Doma na bruslích to smrdí úrazem. Vydrzel bych do jara a s koleckovýma ven. No a pokud ho laka led, tak se daji brusle i pujcit.

hodnocení

0x

Já si myslím, že dítě v šesti letech, má přání velmi krátkodobá. Uvidí něco, zalíbí se to a chce také. To neznamená, že jim rodiče musí přání okamžitě, střelhbytě, splnit. Zvláště pak, když mají napjatý rozpočet. Chápu, že každý rodič chce pro dítě jen to nejlepší, ale příjde mi moudřejší dítě připravovat pro život tím, že se naučí, že nedostane všechno, po čem zatouží. ;) Nevím kolik máte času a také kolik peněz na vstupné na zimní stadion. Kolikrát budete mít čas zůstat s dítětem na kolečkových bruslích. Jak často a jak dlouho. Když si odpovíte, že opravdu často, pak nakoukněte do sportovních bazarů. Ale myslím si, že oboje chlapec vůbec nevyužije. A vy budete ve strach z vyvrtnutých kotníků a odřenin. ;) Kolo by bylo opravdu nejpraktičtější. Rozhodně ho ale do něho nenuťte.

doplněno 21.01.15 16:08:

Ale Ohneta, přece víte, že jsem stará kantorka! Mě přece nemůžete podezírat, že bych dítě nejraději posadila. To rozhodně ne!

ohneta*

Takže má raději sedět doma na zadku a být jak většina dnešních dětí, pro které je jediná zábava sezení PC při hraní her? Odřené kolena k dětství patří, to se zahojí. a co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.

hodnocení

0x

mám dva kluky - rozhodně je lepší naučit je na ledě - je to jednodušší, bezpečnější, zábavnější,...

verva
hodnocení

tak.dekuji. zkusim mozna mrknout na bazarove zimni. on ma.totiz narozky za tyden ne ze bychom mu kupovali vse co si preje ale chteli jsme levnejsi.darek chtel hracku a ted dosel jeste s timhle. akorat ze se bojim ze me tam v botach na stadion nepusti a kluziste jine tu neni. zkusim mu to mozna rozmluvit a o rok odlozit aby jsme to vic vyuzili.maji tu otevreno snad jen jednou tydne a nevim kdy brusleni konci uplne. navic az uvidi ml.sestra bude chtit taky blusle:)

hodnocení

0x

Holku i kluka jsem učil ve 3 letech na ledě a pak na kolečkových. Ještě před bruslama kolo bez postraních koleček a hned po bruslích lyže. Klukovi je 3,5 a bruslí a lyžuje jak drak :) Dcerce je 7 a když přijedem k nám na sjezdovku (malá cca 400m) tak ně řekne čau a vidím ju za dvě hodiny až jedeme domů..

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, za mě lední. Dítě je obalené zimním oblečením, pády tak v zásadě míň bolí a většinou se neodře.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]