Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, v těhle věcech se nevyznám... Na podzim jsem se vrátila ze zahraničí, na ÚP jsem se neregistrovala, nevím ani, jestli bych měla na něco nárok, nechtěla jsem prostě na úřad docházet. Začala jsem si platit zdravotní sama a žila ze svého. Mám nabídku jít opět "ven," ale až od podzimu. Nyní mi nabídl jeden známý, jestli mu nechci občas vypomoct ve firmě s překlady atp. Chci se zeptat, jak mi může oficiálně dát peníze? ŽL si zakládat nehci, předpokládám, že bych musela krom zdravotního začít hned platit i sociální? Půjde o malé výdělky, třeba 6-8tis., takže by se mi to vůbec nevyplatilo. Můžu být zaměstnaná na DPP? Jak by to bylo? Stále bych si sama platila ZP, a z částky do 10.000,- tedy 15% daň z příjmu nebo jak...? Možná říkám úplnou blbost, fakt se v tom nevyznám... Děkuji
Když máte tolik peněz, abyste si platila zdravotní, tak snad to sociální pojištění nebude takový problém ne?
Děkuji za odpověď. Mně se na ÚP prostě nechce Vím, že se tam chodí 1x za X týdnů, ale prostě je mi to nějaké takové nepříjemné, nevím, no. Pokud by mě to do částky 10tis. nestálo nic, krom ZP, tak bych byla spokojená a nechala to takhle
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.