Nejste přihlášen/a.
Zdravim,potrebuji poradit ci pomoci.Byla jsem s pritelem dva roky,ze zacatku jsem mu lhala o sve minulosti protoze sme se tak neznali a ja nevedela jestli s nim budu tak proc se mu uplne sverovat.On me strasne miloval a hrozner me nahanel a ja na nej kaslala,pask sem otehotnela tak jsme se sesli a domluvily se ze si to nechame a zustaneme spolu.Vse bylo fajn ale jak se mi menily hormony zacli jsme se hadat.Vetsinu hadek sem vyvolala já,byla jsme hysterická a vytacela sem ho tak ze ode me utekl treba na tri dny za kamaradem.Behem toho co nebyl doma sem mu porad psala,volala,vyhrozovala rozchodem atd.Vzdy se vratil,vse jsme si otevrene vyrikali a bylo to dobre.Zaclo se to opakovat casteji tak 1 za dva mesice a ja jak byla sama doma tak sem to zacla resit s jeho rodici a vsichni ho nahaneli,pac mi nepridaval na domacnost.Kdyz se nam narodil syn bylo vse krasné,i presto vse jsme se milovali,jenze to po trech mesicich zaclo na novo a kazdy mesic.Kolikrat se mi zatmelo tak ze sem mu znicila i nake veci,nerikam ze je svaty ale vim ze sem to prehanela.Posledni dva mesice byl pryc cim dal casteji,meli jsme pauzu ale porad s nami bydlel.Bydleli jsme v garzonce takze jsme si nemohli od sebe poradne odpocnout a byla ticha domacnost.Nakonec se ode me odstehoval a bydli u rodicu je to asi mesic.Vim ze ke me porad neco citi a ja ho porad miluji,uvedomila serm si sve chyby a vse sem si priznala a jemu to napsala.Prestala sem se vidat se vsemi prateli kuli nemu a jsem ted uplne sama s rocnim synem,on mi rika ze se mam zmenit a ja sama chci ale nevim jak mu to dokazat aby tu zmenu videl kdyz se spolu nevidame ,chci ho strasne zpatky a chci aby jsme byli zase rodina.Proto bych potrebovala poradit jak se zmenit a jak mu to dokazat aby se vratil k nam.Jsem porad doma se synem a neustale nad vsim premyslim,nemuzu na nerj prestat myslet.Mam nizke sebevedomi a stydim se za to jak sem se chovala,rekl mi ze nevi jestli me miluje a ze si musi vse srovnat v hlave syna vidi kazdych dni a ja nevim co mam delat abych mu dokazala ze uz taková nebudu protoze az ted vím ze uz bych takovehle chyby neudelala a vazila si ho tak jak si ma clovek vazit druheho kdyz ho miluje.
Je dobře, že si uvědomujete své chování a chcete na sobě zapracovat. Ale člověk se nezmění ze dne na den. Vám by možná prospěl psycholog. Pro svůj vztah můžete oba začít navštěvovat manželskou poradnu. Za zkoušku to stojí. Ale důležité je, abyste se ze svých chyb poučila a neopakovala je. Každý potřebuje svůj vlastní prostor a to i v manželství. Pokud bude snaha oboustranná a manžel Vás podpoří a najde v sobě o trochu více tolerance vůči Vám, není ještě váš vztah ztracený. Chyb se dopoušíme všichni, ale k partnerovi se nesmíte chovat jako k majetku a tropit mu žárlivé a hysterické scény. To by s Vámi nevydržel žádný mužský. Takže pokud od chce s Vámi být a Vy s ním, snažte se zlepšit vztah oba dva a pracovat na něm. Vztah je o důveře, komunikaci, toleranci, vstřícnosti. Pokud trpíte pocitem méněcennosti a máte nějaké mindráky, nevylívejte si je na partnerovi. To chce opravdu vyhledat odborníka - psychologa, popř. psychiatra. Ona i trpělivost toho druhého může jednou dojít..Takže trénujte sebekázeň a projevujte partnerovi spíše důvěru a lásku, než žárlivost a vyvolávání hádek. On si většinou člověk uvědomí hodnotu toho druhého, až když od něj odejde a ztratí ho a nejvíce člověka mrzí to, co si zaviní sám..Ale přátele mějte, těch se nevdávejte. Aby Vám zbyli alespoň oni, kdyby manželství ztroskotalo...
Dobrý den, obávám se, že to máte v povaze a tu nezměníte. Nezměnil Vás násobný odchod Vašeho partnera a ani mateřství. Zřejmě nejste párový typ a sdílet s mužem jednu domácnost nezvládnete (tak, aby to snesl i ten partner). Zdravím!
Nevím, nevím, když jste ho měla, nevážila jste si ho, nyní byste ho chtěla. Většina nesrovnalostí a roztržek pramenila od Vás. Ani se mu nedivím, že odešel.
Je dobře, že si své chyby uvědomujete, že na sobě chcete pracovat, změnit se. Ale podaří se Vám to? To nikdo neví, ani Vy sama.
A jak se to dozví on, že se snažíte být lepší, když s Vámi není v kontaktu? Nejlepší by asi bylo, aby si přečetl Vaši zpověď tady na Poradně. Z toho by mohl usoudit, že soužití s Vámi za to opravdu bude stát. Že máte snahu pro vás oba něco udělat.
Jinak tomu nechte čas, nechtějte všechno hned. Píšete, že jste na něj kašlala, je pravděpodobné, že on nyní kašle na Vás a cesta zpátky bude asi dlouhá. Bude-li jaká vůbec. Třeba se po špatných zkušenostech už nebude chtít vrátit. Nic pěkného s Vámi asi neprožil.
Proto pomalu, nenadbíhat mu, pokud časem bude nějaké setkání, ať to působí spíš nahodile, než jako cílený útok. ** Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.