Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachránit vztah?

Od: katka227 odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, chtěla bych poradit a znát váš názor. S přítelem jsme po 3 měsíci spolu začali bydlet, protože to chtěl nejvíc on, chtěl i semnou dítě, které jsme plánovali, byl ke mě hodně pozorný, milý v té době jsem byla štastná. Uběhl rok od našeho společného žití a on nějak ochladl, nějak nic neplánoval, třeba odjel k rodičum a neozval se celé 2 dny a začal být uzavřenější, tak jsem byla více iniciativní já, najednou mi řekl, že se chce pouze jen navštěvovat a po sexu mě poslal domu a na to řekl, že k mému synovi necítí to co pravý otec(přitom ten ho nikdy neviděl). Naštvala jsem se a ze vzteku mu na to řekla,že je mezi námi konec, on hned souhlasil, založil si hned seznamky a neozval se 14dní, pak mi napsal jen jak se mám a že by se chtěl ke mě vrátit, že na mě myslí, ale že neminí dolízat když nemám zájem a vyčítal mi, že jsem se na něho vykašlala, že prý neudělal žádnou chybu. Já bych ho chtěla zpět, ale takového jaký byl předtím. Poradíte mi co v takové situaci udělat? Jestli by tenhle vztah šel nějak zachránit a jak? Děkuji moc za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napíšu to sice sprostě, ale upřímně - co jste si navařila, to budete jíst.

Po 3 měsících bydlení, dítě... hezký trend - většinou končící stejně... tj. chlap nikde, svobodná matka...

Zachránit tento vztah nelze - žádný totiž neexistuje. Pouze se snažíte chytat stébel... začněte se zajímat o budoucnost a počítejte se vším mimo bývalého přítele.

martinaa*
hodnocení

0x

Shrneme si to.

- odjede na pár dní a ani nenapíše

- místo bydlení se chce jen navštěvovat, po sexu tě pošle domů jak nějakou poslední objednanou společnici

- když mu řekneš, že je konec, hned souhlasí

Kdyby ses k němu vracela, bylas bys hodně hloupá. Mám dojem, že tvým odchodem přišel expartner o sex, kdy se mu zachtělo, o úklid, vaření, praní, a teď se mu po tom stýská. Na seznamce nikoho nesehnal a ty mu teď budeš zase na nějaký čas dobrá. Zřejmě se k sobě nehodíte, já bych hledala jinde.

athenaise*

Jj. Souhlas s Martinou. Hlavně " Na seznamce nikoho nesehnal a ty mu teď budeš zase na nějaký čas dobrá."

Není to partner na dlouhou dobu. Jen z nouze cnost. Zkus si přestavit to, co je pro tebe v parrtnerském životě důležité a pak si odpovědět zda se do toho vložit takovýto partner.

Může to být jen momentální samota, co tě tíží a tak někoho chceš, ale láska to třeba není.V životě přijdou chvíle, kdy budeš potřebovat velkou oporu v partnerovi a věř, že určitě přijdou. proto je důležité, ak se partner prozatím projevoval. Nikdo se v jádru nemění...spíš je to horší.

Vím, že je to pro tebe těžké, ale vydrž! :) A.

eulalie*
hodnocení

0x

To máte opravdu tak nizke sebevědomí, ze chcete zpět takoveho moulu? Přítel vám v průběhu vašeho souziti ukázal svou pravou tvář. Jinou mít už nebude, tak to zkuste pochopit už i kvůli vašemu synovi, jestli nechcete byt cely život nestastna.

dejavu*
hodnocení

0x

Tento vztah se zachránit nedá, ale je potřeba, abyste znovu neopakovala své chyby, bylo a je jich hodně, potřebujete též zapracovat na svém sebevědomí a nějak ustát a v sobě zpracovat rozchod s partnerem. Doporučovala bych vám návštěvu manželské poradny, kde byste se, pokud mají skupinu, mohla podrobit skupinové terapii. Hodně by vám to pomohlo.

Už jste se natrápila dost, potřebujete si udělat v sobě trochu jasno a ne jít z kalamitního vztahu do dalšího podobného. Jste maminka od dítěte a ta potřebuje jít dítěti příkladem, být mu oporou, ne se potácet životem jako zničená psychická troska a hadr na podlahu takovým partnerům, kteří se vám takto budou chovat. Je to dost nebezpečné i pro syna, aby si z takového chování bral svůj mužský vzor.

hodnocení

0x

Změnil se již po roce společného žití a vztah se vám rozpadl. Myslíte, že teď bude lepší? Nechtějte se vracet zpět do takového vztahu. Vezměte si poučení a neopakujte znovu chyby. Pokud tvrdí, že on neudělal žádnou chybu, pak se ve Vás snaží probudit pocit viny. Ale nedejte se a najděte si partnera skutečně pro vztah a rodinný život. Aby měl Váš syn zázemí a Vy abyste byla šťastná. Važte si sama sebe, nebudte pro chlapa jen "nouzovka". Tento chlap Vám dal najevo, že Vašeho syna s Vámi vychovávat nechce, žít s Vámi též nechtěl... Tak co si od něho slibujete? Nechte ho těm ze seznamky a najděte si chlapa pro život..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]