Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Měl bych na Vás dotaz, kousl mě pes a šel jsem k doktorovi a ten mě ošetřil a pak mi říkal, že bude muset majitelka psa ještě dodat vyšetření od toho psa jestli něčim netrpěl, a říkal, že v případě, že by trpěl, tak mě musejí očkovat. Tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte, jak dlouho je na očkování od doby kousnutí?
U psa se jedná o očkování proti vzteklině. Majitelka má očkovací průkaz psa. Vzteklina se u nás neobjevila už několik desetiletí. Z toho nemusíte mít obavy. Doporučuji se jen zkontrolovat Vaše očkování proti tetanu .
A k Vaší otázce :
Citát z lékařského článku :Vzteklina týden a více před propuknutím v inkubační době je plně vyléčitelná očkováním.
0. Inkubační doba
Během inkubační doby pacient nepociťuje potíže kromě brnění nebo pocitu mravenčení v místě vstupu lyssaviru na konci inkubační doby 2-5 dníá před propuknutím nemoci. Podle vzdálenosti vstupu infekce od mozku se liší i inkubační doba-obvykle 20 dní až 4 měsíce. Nejdelší možná inkubační doba je 15 měsíců a nejkratší týden.
očkovat? - proti čemu? - vzteklině? - tak to bych se na to určitě vykašlal a vůbec to neřešil (neotravoval s tím majitele ani sebe), vzteklina u nás už x let není zaznamenaná a i kdyby byla, pravděpodobnost, že ji ausgerechnet bude mít pes s majitelem v okamžiku, kdy mě kousne, je zanedbatelná (když ještě u nás vzteklina byla a jeden pes mě docela dost rafnul, tak jsem to stejně vyřešil takhle - kvůli mizivý pravděpodobnosti nebudu blbnout - ono v případě, že pes potvrzení neměl, se mu uřízla hlava a mozek poslal na testy, jestli nemá tu vzteklinu - takhle se to dřív dělalo - kdoví, jestli to tak není dodnes, a kvůli nějaký setině promile pravděpodobnosti nebudu riskovat, že psovi (prakticky jistě zbytečně) uříznou hlavu...; dneska ovšem už neexistuje ani to riziko v řádu setin promile, to už je ještě o řády míň);
očkování na něco jiného? - nevím, nikdy se nic v souvislosti s kousnutím psa nezmiňovalo, třeba doba pokročila, ale já bych to i tak neřešil, ono pravděpodobnost, že ten pes něco chytnul (a úspěšně přenes na mě), nebude velká - můj názor a postoj...
Při kousnutí neznámým psem se většinou řeší očkování proti vzteklině. Týdenní pobyt v nemocnici na infekčním oddělení...Pokud si nejste jist psem, tak by možná to očkování bylo na místě. Vzteklina je jaksi neléčitelná... a končí docela hnusnou smrtí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.