Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousnutí psem - jak dlouho je čas na očkování

Od: pavelmachovec odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Měl bych na Vás dotaz, kousl mě pes a šel jsem k doktorovi a ten mě ošetřil a pak mi říkal, že bude muset majitelka psa ještě dodat vyšetření od toho psa jestli něčim netrpěl, a říkal, že v případě, že by trpěl, tak mě musejí očkovat. Tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte, jak dlouho je na očkování od doby kousnutí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakoola*
hodnocení

1x

U psa se jedná o očkování proti vzteklině. Majitelka má očkovací průkaz psa. Vzteklina se u nás neobjevila už několik desetiletí. Z toho nemusíte mít obavy. Doporučuji se jen zkontrolovat Vaše očkování proti tetanu .

A k Vaší otázce :

Citát z lékařského článku :Vzteklina týden a více před propuknutím v inkubační době je plně vyléčitelná očkováním.

0. Inkubační doba

Během inkubační doby pacient nepociťuje potíže kromě brnění nebo pocitu mravenčení v místě vstupu lyssaviru na konci inkubační doby 2-5 dníá před propuknutím nemoci. Podle vzdálenosti vstupu infekce od mozku se liší i inkubační doba-obvykle 20 dní až 4 měsíce. Nejdelší možná inkubační doba je 15 měsíců a nejkratší týden.

hodnocení

0x

očkovat? - proti čemu? - vzteklině? - tak to bych se na to určitě vykašlal a vůbec to neřešil (neotravoval s tím majitele ani sebe), vzteklina u nás už x let není zaznamenaná a i kdyby byla, pravděpodobnost, že ji ausgerechnet bude mít pes s majitelem v okamžiku, kdy mě kousne, je zanedbatelná (když ještě u nás vzteklina byla a jeden pes mě docela dost rafnul, tak jsem to stejně vyřešil takhle - kvůli mizivý pravděpodobnosti nebudu blbnout - ono v případě, že pes potvrzení neměl, se mu uřízla hlava a mozek poslal na testy, jestli nemá tu vzteklinu - takhle se to dřív dělalo - kdoví, jestli to tak není dodnes, a kvůli nějaký setině promile pravděpodobnosti nebudu riskovat, že psovi (prakticky jistě zbytečně) uříznou hlavu...; dneska ovšem už neexistuje ani to riziko v řádu setin promile, to už je ještě o řády míň);
očkování na něco jiného? - nevím, nikdy se nic v souvislosti s kousnutím psa nezmiňovalo, třeba doba pokročila, ale já bych to i tak neřešil, ono pravděpodobnost, že ten pes něco chytnul (a úspěšně přenes na mě), nebude velká - můj názor a postoj...

bambula*
hodnocení

0x

Pro jistotu vyžádejte předložení očkovacího průkazu od hafana, pokud je očkován proti vzteklině pravidelně, budete klidnější

filipmali
hodnocení

0x

Byl pes na vodítku? Měl náhubek? Řešte zdravotní stránku věci ale možná je třeba také řešit trestně právní otázku věci + odškodné.

eulalie*
hodnocení

0x

Při kousnutí neznámým psem se většinou řeší očkování proti vzteklině. Týdenní pobyt v nemocnici na infekčním oddělení...Pokud si nejste jist psem, tak by možná to očkování bylo na místě. Vzteklina je jaksi neléčitelná... a končí docela hnusnou smrtí.

tohle je sice všechno hezký, až na to, že při kousnutí i neznámým psem v Česku v roce 2015 rozumnej člověk neřeší vůbec nic (a u nějakýho evidentně domácího psa tím spíš)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]