Nejste přihlášen/a.
Ahoj,co znamená paragraf 55?když vznikla krádež za 70 korun,je možné dostat ten paragraf?
§ 55
Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
(1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,
a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
(2) Zaměstnavatel nesmí okamžitě zrušit pracovní poměr s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené, zaměstnancem nebo zaměstnankyní, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.
když bude někdo chtít,tak do toho schová všechno...(ale asi bych to tak nehrotil)
Dobrý den, ten paragraf bych si musel vyhledat, ale pokud někdo udělal chybu a jednou ukradl něco za 70,- Kč, tak bych to viděl jako přestupek. Zdravím!
"Krádež nevznikla", ale někdo ukradl něco za 70 korun (nebo 70 korun). Výš škody (70 korun) nevypovídá o tom, jestli zaměstnanec porušil předpisy vztahující se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem. Pokud ano, může zaměstnavatel použít § 55, odst. 1 písm. b).
Chtělo by to více informací, takhle nejde situaci posoudit.
číšník okradl zamestnavatele o 2 kávy...70 korun
ale pak neokradl,letěl jsem za provozním mu to říct...ale i tak mě tím hrozila a dala 1000 kč pokutu
Tak a teď jsem vedle jak ta jedle.
Číšník zcizil /ukradl, odklonil / zaměstnavateli 2 kávy. Vy jste to asi viděl a šel to nabonzovat provoznímu. A proč jste tedy Vy dostal pokutu 1.000 Kč? Za to, že žalovat se nemá?
Pokutu snad měl dostat ten zloděj, ne? Leda že by tázající a zloděj byla tatáž osoba. Ale to by zase sám na sebe žalovat provoznímu nešel. Fakt nevím, jak to rozmotat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.