Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď s odstupným?

Od: misa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Firma, kde pracuji tři roky vyhlásila bankrot. Ředitel firmy má ještě jednu firmu, která se zabývá stejnou činností mi nabídl místo. Ale nabídl mi jinou pozici a hlavně menší peníze. Zajímalo by mě jestli tu nabídku musím příjmout a jestli tím mám nárok na odstupné, když bych jí nepřijala?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Nabídku přijmout nemusíte, nepřijetí nabídky nemá žádný vliv na odstupné. Nárok na odstupné vznikne v případě, že Vám zaměstnavatel dá výpověď podle § 52 písm. a) až c).

Záleží na důvodu uvedeném v písemné výpovědi.

hodnocení

2x

nemusíte přijmout nabídku, ale odejdete bez odstupného na pracák...

majsterjoe*

nerozumím proč by měl odejít bez odstupného. Jeho práce snad dle pracovní smlouvy končí a jeho místo vykonávaní pravděpodobně taky.

Hádám, že proto, že krachující firma nebude na mít na odstupné peníze.

mcmerkurion*
hodnocení

1x

lepší vrabec v hrsti,než holub na střeše>>> ber,a můžeš hledat jinde,neber a nemusíš sehnat nikde nic a skončíš na úřadě...

misa*
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi. Momentálně jsem ještě žádnou výpověd nedostala. Ale určitě si dám pozor co na ní bude napsáno. Držte mi palce, ať na mě nezkoušejí nějaký jiný fígle :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]