Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá dobírková poukázka

Od: rastty* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, co můžu dělat, když jsem si nestihl vybrat peníze z dobírkové poukázky za prodané zboží. Můžu ještě něco dělat? Nebo se peníze vrací ke kupujícímu a měl bych ho kontaktovat, zda by mi peníze neposla znovu?

Děkuji za pomoc

Petr

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Peníze se nevracejí odesilateli!

Zajděte na poštu a požádejte o vystavení druhopisu dobírkové poukázky. Tu propadlou přineste s sebou, stejně tak třeba podací lístek. Vedoucí to zajistí a poté na poštu přijde druhopis poukázky, pošta Vás vyzve a Vy peníze dostanete.

doplněno 18.01.15 21:47:

Audinos, pro Vás jen doplním, že peníze se vracejí odesilateli při nevyzvednutí poukázky typu C (hotovost-hotovost). U dobírkových poukázek je to jinak - tam adresát zaplatil za převzetí zboží, a proto je nesmysl, aby se mu peníze vracely. :)

audinos*

Děkuji Vám, už vím, proč jsem se spletl. Je to přesně tak, jak píšete!

audinos*
hodnocení

0x

Peníze se vrací odesílateli. Kontaktujte ho.

doplněno 18.01.15 20:47:

Tak jsem se možná zmýlil. Omlouvám se :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]