Nejste přihlášen/a.
Chtěla jsem pro neteř koupit na aliexpresu náhrdelník. U zboží bylo psané za 1ks / 0,99 dolarů množství 1 lot / 10 pices.
Předpokládala jsem, že se to dá koupit pouze v množství 10 ks , které pošlou v 1 balíku. Konečná cena objednávyk byla 9,90
dolarů. Dnes mi došel balíček, kde byl pouze 1 ks tohoto náhrdelníku. Není uvedena na balíčku cena. Tudíž nevím zda je to už vše,
nebo jseště přijde část zásilky. Nemátě někdo porsím stímto zkušenost? Je možné, aby prodejce objednávku rozdělil do vícero
balíků? Děkuji za opdověď
Je to tak jak píšeš, s největší pravděpodobností se jedná o omyl ze strany dodavatele (v tom lepším případě). Nafoť obsah zásilky a domluv se s dodavatelem buď na refundaci nebo dodání zbytku zásilky.
díky mocza odpověď. až teď čtu svůj dotaz a omlouvám se za překlepy, ale celkem mě dostal ten balíček :D při představě, že kvůli jednomu kusu šel celý balík až z číny :D Opravdu mazec. Bohužel prodej už není online. Zaslala jsem dotaz - doufám, že pochopí o co jde a napíše další info. Uvidíme. Jen jsem se chtěla přesvědčit zda jsem správně pochopila jejich systém.
Na Aliexpress prodejce dostane peníze až když potvrdíte, že je zboží v pořádku (nebo po uplynutí nějakého času). Pokud je nedostal, zvolte u vaší objednávky "dispute" a popište problém. Ten řeší nejprve prodejce, nejste-li spokojeni, řeší to přímo Aliexpress a dle mých zkušeností ke spokojenosti zákazníka.
Před chvílí jsem si chvíli dopisovala přímo s prodejcem. Tvrdil mi , že udělal chybu a uvedl špatný pořet - prý tam neměl být 1 lot , ale 1 kus za 9,9 dollarů. Argumentoval tím, že je to pozlacené . Tak nevím co si mám myslet
Zdravím, osobně se mi tood začátku zdálo divné, deset náhrdelníků za 10 dolarů, proto jsem dotaz sledovala. Prodejce se samozřejmě mohl překliknout, Vy zase můžete trvat na tom, že jste si za tu cenu objednala 10 kusů, jak bylo psáno. Vzhledem k tomu, že jde o mezinárodní obchod, se ale obávám, že velkých výsledků nedosáhnete.
doplněno 27.11.13 19:23:Prodejce se evidetně chce nějak dohodnout a u prodeje je to už opravené na 1lot.
Jak píši, záleží na Vás, zda se budete chtít hádat, chybu udělal on.
doplněno 27.11.13 19:33:Mnohdy se uvádí i lot, který označuje množství. Což je ale ve výsledku jedno, pokud tam měl 10 lot, Vy můžete požadovat 10 lot, samozřejmě pokud od toho máte nějaké potvrzení, mail, který označuje nákup 10 kusů za tuto cenu apod.
Osobně - a teď se nijak neurazte nebo nezlobte - bych to asi neřešila. Chybu udělá občas každý, i mě nejednou vyšel kupujícíc vstříct, a než přeposílat balíky sem tam a řešit to... tak bych se spokojila s jedním. Ale to je pouze můj názor.
Oceňuji, že nechcete dělat zbytečné problémy Často prodávám a nakupuji na různých serverech a jsem pro fér jednání, a pokud se stane chybka, tak pro domluvu
Mrkněte třeba na aukro, tam mají nádherné šperky.
jj je to oříšek, navíc vypadává mail takže komunikace je opravdu skvělá
. Prodejce mizatím navrhuje slevu poloviční za 1 ks pozlaceného náhrdelníku 4.88 dolarů
vím chybu udělá každý, jen jsem se chtěla dopátrat pravdy. nakupovala jsem na aliexpresu poprvní . příště to budu muset ověřit mailem pro jistotu. Spíš mi šlo o neteř- chtěla to pro své spolužačky k vánocům a místo 10 jich má bohužel jen jeden.Budem muset vymyslet něco jiného .
Mě je jasné, že vy jste to pochopila jinak, ale mě to příjde správně pojaté a naprosto jasné, jen bych se divil a třeba před obchodem zeptal, jestli to stojí ten dolar a nenapadlo by mě, že to je deset kusů. To je úplně normální, běžný, že když se napíše cena a pak se za to napíše 1/10 že to je nabídka jedný věci, ale že jich prodává deset. Teď vám nezbývá buď se s tím smířit a už s ním neobchodovat a nebo po něm vymáhat peníze zpět, ale silně pochybuji, že uspějete.
doplněno 27.11.13 19:45:já si myslím, že nejde o chybu, ale o nedorozumění, vy jste to pochopila jinak, než on to myslel, když si třeba píšu s lidmi přes fcb tak mi nabízejí věci třeba, příklad : 15 euro 1/12 a mě je jasné, že maj dvanáct kusů a že za jednu věc chtějí 15 éček
Na aliexpress je běžné, že se věci prodávají ve "svazcích", po 10, 50 i více kusech a cena je uvedena za svazek (lot). Takže tazatelka to pochopila správně. Omyl mohl být na straně prodejce (nebo to jen tak zkouší). Ona i ta cena za "šméčkový" řetízek s přívěškem kolem 10 USD je na poměry čínských obchodů přehnaná, spíš bych věřil tomu jednomu dolaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.