Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Mám docela noční můry. Objednala jsem něco z Aliexpressu pro víc lidí - zboží poměrně velké hodnoty. Bylo to od prodejce, který už mi jednou zboží dodal... Objednávala jsem 28.11. Už je to tedy více než 6 týdnů a na detailu objednávky je vidět, že zboží bylo odesláno. Je tam i tracking number, který však na China air mailu stále není k dohledání.
Na mé dotazy prodejce nereague, vypadá to dokonce, že už na Aliexpressu vůbec není a jeho zboží tam už taky není vidět.
Za dva dny končí ochranná lhůta, tak jsem otevřela dispute, ale mám děsný strach, že mi ty peníze nevrátí všechny (nejsou jen moje) - prodejce totiž cenu zboží ještě navýšil za poštovné a pár věcí, které jsem doobjednala bez oficiálního odkliknutí na položku v aliexpressu..
Máte někdo podobnou zkušenost? Jak to dopadlo ve vašem případě? Předem díky za informace.
Po otevření sporu, je na dořešení 15 dní. Nicméně pokud se prodejce do 3 dnů neozve nebo nebudete spokojená s tím, co prodejce navrhuje, můžete čtvrtý den spor eskalovat a vstoupí do něj Aliexpress.
Rozhodně si pohlídejte lhůtu sporu. Prodejce se ji snaží často natahovat (pokud se vůbec ozve), aby Vám propadla ochrana od Aliexpress.
Pokud dojde k nejhoršímu a aliexpress Vám bude částku vracet, vrátí Vám samozřejmě jen tu zaplacenou přes Aliexpress. Nakupovat cokoliv navíc mimo aliexpress je nebezpečené, protože Vás nic nechrání.
doplněno 08.01.15 13:32:Sice stále ještě úplně nerozumím formulaci "a on pak navýšil finální částku" - jak?
Ale pokud jste vše nakoupila přes Aliexpress, tak je vše v pořádku. Co máte objednané, vidíte v my aliexpress/my orders. U každého zakoupeného zboží, Vám běží samostatná lhůta a u každého zboží, musíte stihnout otevřít spor právě před vypršením ochranné lhůty.
Moc díky za odpověď. Já to nekupovala mimo Aliexpress- platila jsem to všechno přes jejich účet, jen jsem po dohodě s prodejcem přihodila nějaké věci a on pak navýšil finální částku. Zahájit spor však lze jen na jednotlivé položky a ne na celkovou sumu. Jestli jsem to teda dobře pochopila
Samozřejmě, že spor musíte podat u všech položek, pokud nekomunikuje a nechce lhůtu prodloužit. Nesmíte nechat lhůtu uplynout, jinak aliexpres vyplatí peníze prodejci. Takže dejte eskalovat spor, zatrhněte, že zboží nepřišlo a peníze vám budou vráceny na účet. Celková suma je za všechny položky, které jste zaplatila, takže o nic nepřijdete. Sice trochu nechápu, jak prodejce později navýšil cenu a jak jste ji dál platila, to snad ani nejde, respektive jsem se s tím za těch sedm osm let ještě nesetkal.
doplněno 08.01.15 13:55: doplněno 08.01.15 18:39: Ohneta: to taky nejde. Jednou jsem kupoval dresy na kolo, tři kusy, ale zaplatil jsem jenom dva, třetí zůstal v košíku. Pak se mi to rozleželo v hlavě, protože komplet stál 5usd, ale běžná cena 25a výše. Třetí jsem tedy po dvou dnech doplatil a chtěl jsem koupit ještě další, jenže uz stály běžnou cenu. Nakonec nepřišel ani jeden, jelikož to byl nějaký podvodníkMě napadá jediná možnost, že zboží bylo v akci a uživatelka si je dala do košíku. Ten však zaplatila až další den, kdy už dotyčné zboží v akci nebylo a tím naskočila vyšší cena. Jiná možnost mě nenapadá.
tak abych to ujasnila. Prodejce má možnost poupravit cenu. Tuším tlačítko adjust price.
Už se mi to jednou stalo. Prodávali sadu 6 kusů, já potřebovala 8 . tak mi jen navýšili cenu, ale v položce figurovalo jen tech původních 6 kusů.
Tentokrát prodejce nabízel sadu 3 kusů /jedná se o taneční kostýmy/ a my k tomu ještě potřebovaly sukně, které však samostatně na aliexpressu v nabídce prodejce neměl. Tak mě vyzval, at mu jen do zprávy upřesním počet kusů a jaké barvy chci a že navýší celkovou cenu.
Borci z Aliexpresu ale nenabízí možnost vyreklamovat celkovou platbu, ale jen jednotlivé položky, takže asi příjdu o dost peněz cca 300 doláčů
Podle mě byste o žádné peníze přijít neměla, pokud platba proběhla přes Aliexpress. Ta objednávka má jedno číslo, pod kterým si mohou na Aliexpress platbu ověřit. Opravdu se Vám v detailu objednávky nikde nezobrazuje celková zaplacená částka?
Otevřete spor u všech položek, které Vám nepřišly a vše tam popište. Nemám s tím osobní zkušenost, ale do popisu sporu bych napsala o jaké položky se jedná, číslo objednávky nebo objednávek a celkovou zaplacenou částku. Protože se čas na vyřešení sporu krátí, doporučuji Vám být co nejvíce iniciativní. Nečekala bych, jak to samo dopadne..
aliexpress.com/... - tedy je odkaz na zákaznickou podporu. Klikněte na téma, které Vás zajímá a vyberte otázku nejvíce podobnou Vašemu problému. Až po otevření otázky, se Vám aktivuje tlačítko dole "online service". Tam si můžete 24 hodin denně chatovat s pracovníky Aliexpress. Budou po Vás chtít číslo objednávky. Popište jim problém a oni se na to podívají.
doplněno 09.01.15 08:16:Ono se "adjust price"používá i směrem dolů, kdy prodejce poskytne domluvenou slevu na zboží. Aliexpress tak v případě požadavku na vrácení peněz, kupujícímu určitě nevrátí víc, než zaplatil
Super, díky moc.
Oni samozřejmě vidí, že jsem zaplatila o 300 doláčů víc, ale problém je, že ten spor se dá otevřit jen pro jednotlivé položky. Už to s něma řeším. Všem děkuju za pomoc!
Já si stejně myslím, že pokud prodejce navýšil cenu, tak tam musí být napsaná celá. Jak jinak by proběhla platba kartou? Tedy pokud jste neplatila převodem, což asi ne. Když si dáte u té položky finance/financial, tak by tam měla být celá cena, která odešla z karty. No každopádně o peníze nepřijdete a ještě na tom vyděláte, dolar letí nahoru závratným tempem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.