Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ALIEXPRESS, dlouhá doba doručení

Od: bouchac odpovědí: 12 změna:

CHci se zeptat objednával jsem z ali 14. 4. boty a do teď mi nepřišli ani prodejce mi neodpovídá na otázky je to normální?Na china post mám status PVG NULL a to už je tam taky přes týden a půl, kdybych požadoval náhradu peněz je možno bezproblému toto vyřešit. Díky za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mmm12345
hodnocení

0x

Mě chodí zboží obvykle za 4-6 týdnů, takže si mysllím, že na zásilku zbytečně spěcháte.

Ano, to je obvyklá doba. Často se status v zásilce nemění i 3 týdny, není důvod když čeká k odeslání nebo cestuje.

stirecek*
hodnocení

0x
Můžeš vznést spor a aliexpres ti peníze vrátí.

Mám ,taky jen dobré zkušenosti.Kupoval jsem u nic párkrát a vždy spokojenost.Doba tak 4-5 týdnu.( pokud to nechytne celnice ).

doktpr365*
hodnocení

0x

A co se stane když to chytne celnice?

ohneta*

Pokud je hodnota vyšší jak 150 eur, musíš platit clo a DPH. Pokud je hodnota vyšší než 22 euro, platíš DPH. Pokud celníci mají podezření, že se jedná o padělek, můžou zboží zabavit bez náhrady.

U Alika též objednávám a dodací lhůty 2-3 týdny. Asi mám zatím štěstí :)

doktpr365*

Díky za rychlou a vyčerpající odpověď.

olai

Nevíte, zda je pravda, že stačí, když prodejce na balík uvede slovo,,DÁREK,, a hodnotu tak nevyčíslí? Prý potom celníci na to nemůžou vyčíslit clo? Jinač stalo se Vám někdy, že Vám to clo vyměřili? Chci objednat boty za 28 euro, tak se chci informovat, zda to projde, nebo mi automaticky vyměří DPH 21%?

Děkuji,

stirecek*
Ja mám slovo Gift na každém balíčku. Je problém požádat Číňana aby napsal nižší cenu? Je to pak bez problémů
olai

A to slovo ,, gift,, dárek Vám číňani píšou na balík automaticky, nebo je o to žádáte? A také by mě zajímalo, jestli už vás celníci vyhmátli? Třeba z 10-ti objednávek 2x, nebo jaké máte zkušenosti? Děkujhi.

stirecek*
Na dárek uz celníci neslyší a berou vše. Požádej o nižší cenu. Ještě jsem DPH neplatil. U zboží jako textil, boty celnici nemají šanci zjistit rentgenem, co tam je a za kolik. Jednou jsem objednával dva tel cca 500 USD ale to jsem měl přes DHL dopravu, tam je celní řízení v ceně a opět jsem požádal Číňana o nižší cenu. Deklaroval to jako ebook, celková cena 20 USD a taky to prošlo.

ukulele*
hodnocení

0x

Je to normální chtít mít boty objednané z Číny 14.4. už doma? Ne, není to normální. Umíš se vžít to logistických procesů? Víc pokory a trpělivosti !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]