Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím máte někdo zkušenost s nákupem na www.ebay.com? Jak se tam nakupuje? Četl jsem, že přes nějaký paypay? Co to je?
Díky
však také ebay a dx slouží spoustě lidí z aukra jako dodavatel zboží které je potom na aukru o 30-100% dráže nabízeno.
ebay je takovou oklikou počeštěné http://jdem.cz/c78v7 a zcela česky má být od února http://jdem.cz/c78x2
Jen ta dosavadní česká verze, nevím mám z ní dojem že najde na stejný dotaz jiné zboží než us verze kterou používím raději.
Jinak zatím pohoda, jen teď to nějak skřípe a pár dárků se mi potuluje kdesi mezi HK a domovem a to jsem kupoval 27. a 30. 11. Zatím vesměs všechno došlo do 4-10 dnů, to asi ty vánoce (ty 4 dny, to jsem celkem koukal, v pátek balíček na poště na druhém konci světa, v neděli opustil HK a ve středu dopoledne ležel u mě doma, a poštovné zdarma, no tedy zahrnuto v ceně)
ja na ebay nakupujem skoro stale, ale nie na ebay.com ale na ebay.co.uk, su tam viacmenej podobne alebo tie iste produkty, ale vacsina z nich ma postovne pre europu trocha nizsie, platim len ze paypall, robim to viac menej stale rovnako, tam si vyhladat nejaky predmet, potom si hore dam hladat podla najnizsej ceny aj postovnym a potom sa riadim podla predajcov, vedla mena maju pocet uz predanych veci a ich pozitivne reakcie, vacsinou nekupujem od ludi co tam maju predane 3 veci alebo tak..inak na aukre sa teda neda najst ani desatina toho co na ebay...chapete, cesky trh verzus svetovy...kolko krat som si kupila nieco na ebay a aj s postovnym to bolo aspon o tretinu ak nie polovicu lacnejsie ako tu...
Děíky všem co jste mi napsali,
co mě ještě zajímá je ten účet PayPal, jak ten vlastně funguje?Nejde mi to nějak do hlavy, proč při založení chtějí po mně nějaké číslo karty?Nemůže toho někdo zneužít? Jak to přesně funguje? Děkuji
zneužít se dá téměř všechno. Zjednodušeně - cs.wikipedia.org/... trochu více google.com/... Rozhodně riziko je menší než přímé používání karty. Jo a nechce to zvolit heslo heslo nebo asdf.
doplněno 17.12.09 20:04:a pozor, jak koukám do prvotního dotazu tam je uvedeno paypay to je systém podobný leč zcela jiný, konkurenční a na ebay většinou nebo zcela nepoužitelný (zatím jsem tam možnost platit paypay neviděl) lupa.cz/...
Prosím ještě jak je to z clem z Chiny tedy mimo EU? Jak to přesně je s tím clem, máte někdo zkušenost? Děkuji
Ano, zboží nepatrné hodnoty do 150 EUR včetně dopravy je osvobozeno od cla i DPH, na dražším zboží vzniká celní dluh. Je to za předpokladu, že příjemce je soukromá osoba.
doplněno 29.12.09 15:36:Nejsem si jistý, zda uvedené ustanovení náhodou neplatí i pro právnické osoby.
doplněno 29.12.09 15:38:A ještě jsem to popletl - limit 150 EUR se vztahuje na cenu zboží bez dopravy. Pokud ale vznikne celní dluh, počítá se z celkové ceny - tedy ceny zboží včetně dopravy.
Dnes nemám svůj den - ještě tam mám drobnou nepřesnost. Čtěte raději zde: www.usaservis.cz//....
Ano, platí to i pro Čínu, nevyplynulo to z toho, co bylo napsáno?
U zboží nepatrné hodnoty do 150 eur se neplatí ani clo, ani DPH.
U dražšího zboží vzniká celní dluh, platí se clo z ceny zboží (při doručení poštou) nebo z ceny zboží a poštovného (doručení jinou službou jako FedEx, DHL, atd.). Dále se také v tomto případě vždy platí DPH vypočtená ze součtu ceny zboží, poštovného a cla. A to i v případě, že je clo 0%.
Výše uvedené nemusí platit pro speciální zboží jako cigarety, alkohol apod. - tam nemám přehled.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.