Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakup Ebay - neobdržena zasilka

Od: iren* odpovědí: 7 změna:

DOBRÝ DEN. PORADTE PROSIM. PŘED MĚSICEM JSEM KOUPILA U PRODEJCE PŘES EBAY.COM Z VELKE BRITANIE ŠATIČKY NA KŘTINY KTERE MAME UŽ ZA TYDEN. MYSLELA JSEM ŽE MĚSIC NA DOPRAVU JE AKORAT. BALIK POŘAD NE DORAZIL. NA CELNICI HO NEMAJI A PRODEJCE NEMA ANI ČISLO ZASILKY. ANGLICKY NEUMIM. CO BY JSTE PORADILY. KDE SE NA TO MUŽU JEŠTĚ OPTAT.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

A umíte bez CAPSLOCKU? ...aby se to dalo číst...

knowhow
hodnocení

0x

Já bych Vám poradil jediné, ze zahraničních e-shopů nenakupovat. Pak je to s reklamacemi velmi btížné. Obzvlášť když člověk neumí anglicky a nedorozumí se se zákaznickým centrem.

Mám s tímto také negativní zkušenost. Je tomu už přes 6 mesíců, co jsem si na Amazon.com kupoval fotoaparát. Platba proběhla, zboží bylo dodáno do přeposílacího centra do CA, avšak s CA ke mě už nedorazilo.

Myslím že s tím moc neuděláte. Pokud máte v okolí někoho kdo umí anglicky, zkuste je kontaktovat e-mailem.

hajekt*
hodnocení

0x

obcas se mi toto taky stane. nekdy se balicek proste ztrati. nejdrive kontaktuji postu (celnici) jestli nenajdou nejaky balicek na moji adresu. kdyz nic tak zkontaktuji prodavajiciho a napisu neco asi takovedleho:

Hi,
Im still waiting for my package. It is unusually long time ago.
I asked on my post office for missing package, but they didnt find anything.
What should I do?

Prodejce vetsinou odpovi. Da se dohodnout na vraceni penez (za kladne hodnoceni prodavajiciho), vetsinou to sam nabidne. Jednou se mi stalo, ze prodavajici neodpovedel na dotaz. Pockal jsem jeste 14 dnu a potom jsem zalozil esolve problem. Dolozil jsem cislem transakce paypalu, ze jsem za zbozi zaplatit, pridal jsem ze prodavajici nereaguje a do 3tydny mi paypal po vyreseni penize vratil.

velmi dobre je sledovat hodnoceni prodavajicich, jestli je to "top rated seller" atd. a vybirat si ty lepsi. s vice obchodama.

iren*
hodnocení

jsem nevěděla že je to běžne ztraceni zasiky. a vubec mně nenapadlo že pošle zasilku obyčejně.magor, zboži za 800 a on pošle obyčejně . nejde mi tolik o penize jak o to že to nemam. přijde tolik hostu. šaty už jinde nestačim objednat. už mimo eu nic si neobjednam. čekani měsic je na hlavu. zeptat se na celnici mysliš sklad praha 120? ja mam jen na ně spojeni a ty řikaji že nic.ebay mi taky radi zažadat o vraceni peněz přes PayPal

hajekt*

ano, praha 120 jako vstupni celni prostor.

nevim kam se ztraceji, hodne prodejcu na ebay je pojisteno proti ztrate, neresi to.

kazdy rok objednavam ze zahranici pres 40 objednavek, z toho tak jedna je ztracena. na zbozi do 15$ nevyzaduji sledovani zasilky, ovsem u drahych, pokud to prodejce nabizi (treba i za priplatek) vzdy si tech par dolaru zaplatim, abych mel sledovaci cislo. nebo se zeptam prodejce, jestli mi sledovaci cislo nezajisti.

psanou anglictinou nevladnu a kdyz neco potrebuji nutne napsat, necham si to cele prelozit translatorem a obratem to odeslu. oni to vetsinou zvladnou.

objednavat ze zahranici neni velky problem, jen je obcas problem s rychlosti. rozhodne nenakupovat veci nutne potrebne. nejkratsi dodavku jsem mel za 5 dni od objednani z ciny doma. nejdele to trvalo 3 mesice vyresit spor. ted od dubna, trva bezna negarantovana zasilka cca 10 dní. ty co jdou do celniho rizeni (dph) tak tem to trva tak 4-5 tydnu.

iren*
hodnocení

ted jsem poslala tvou zpravu prodejci přes řešeni sporu PayPal. anglicki neumim tak doufam že tam nebylo nic špatneho : o) (kecam google mi přeložil) diky za radu

Řešení sporů funguje bezproblémů, ovšem není k dispozici u všech aukcí. Ale v tomto případě zřejmě bylo. O peníze nepřijdete, bohužel to neřeší problém se zbožím, které nutně potřebujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]