Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Je mi 20 let a stále nemám vlastní auto, když jsem nějaký chtěl, tak mi ho rodiče nechtějí koupit, tak se vás chci zeptat jestli myslíte, že je normální nemít auto ve 20ti letech?
Další věc která mě štve je, že mi je už 20 a stále nemám holku, myslíte, že jsem divný?
Myslím, že je opravdu normální a běžné, že si na první vůz vyděláte sám. Dělalo to tak hodně lidí před vámi a bude dělat hodně lidí po vás... Že zrovna v okolí někdo dostane vůz od tatínka k 18tým narozeninám nemusí znamenat, že vás rodiče nesnáší a proto vám ho nechtějí koupit...
S tou holkou je to vážnější..., ale i takové případy jsou. Jestli ji nemáte, protože chcete od rodičů doporučení či zakoupení,... nebo ji nemáte, protože bez auta nemůžete do parku, do knihovny, do synagogy... - to můžete rozvést blíže a jistě vám zkusíme poradit, kam se nasměrovat...
Ahoj, připojuji se k ostatním rádcům, Tvé uvažování je trošku divné.
Proč by Ti auto rodiče měli kupovat? K životu ho bezpodmínečně nepotřebuješ. Opravdu znám spousta lidí, kteří v takovém věku auto nemají a hodně dlouho mít nebudou. Mít auto není jen, že se budeš vozit, ale budeš muset kupovat i palivo, platit technické kontroly, opravy a spoustu dalších věcí. Tento provoz by Ti měli také financovat rodiče? Navíc jsi nenapsal, z jakého důvodu po tom autě tak toužíš, kam s ním chceš jezdit. Hodně lidí si pořídí auto, až když chodí do práce a začínají na nejlevnějším autě, až později si kupují lepší. Nenapsal jsi, jestli chodíš na brigády, ještě do školy, či dokonce už do práce. Ano, máš pravdu, že někteří mají to "štěstí", že auto dostanou k narozeninám, ale Tvoji rodiče asi mají své důvody pro to, Ti auto nekoupit. Třeba se bojí, že bys s ním rychle boural nebo nevím, ale to možná Ty víš, v čem je u nich problém.
A k druhé otázce - opět jsi toho napsal hrozně málo. Pokud chceš holku, musíš se také sám přičinit. A opravdu nemusíš mít auto, abys jí okouzlil. Spíš se zaměř na chování, ne na hmotné věci, pokud tedy zrovna netoužíš po zlatokopce...
Ale to nikdo nechce. Jen nám připadá divné, aby se dospělí člověk ptal jestli je divné že nemá auto. Kdybys auto bezpodmíněčně potřeboval, není problém si auto koupit. Felicii koupíš z jedné výplaty.
doplněno 17.01.15 22:15:Praštěný je poslouchat praštěného kamaráda. A jestli si najdeš holku jen díky autu, tak ta holka taky za to nebude moc stát.
Já vím, já jsem myslel všeobecně, že když člověk nemá ve 20ti auto, tak asi je divný, protože kámoš mi říkal, že bez auta ani tu holku nenajdu. Ale neměl jsem vůbec v úmyslu naznačit, že rodiče jsou blbý, že mi nekoupili auto.
Samozřejmě máte pravdu není možné po někom vyžadovat, aby něco koupil někomu, každý by si na vše měl vydělat.
Akorát by mě teda zajímal názor, když třeba chodí člověk do práce a vydělává si a na to auto si vydělá a rodiče mu nechtěji i tak dovolit koupit auto, tak to už je trochu praštěný podle mě.
až si na auto vyděláš kup si ho a nenech si to zakazovat- ale nejlépe budeš když se nejdřív osamostatníš a pak si auto pořídíš, to ti do toho nebude moc nikdo mluvit
A kdyz vam rodice nedovoli se najist, tak zdechnete hlady? Vlastni vuli nemate? Ve vecech, ktere se rodice primo netykaji, nemate sebemensi duvod zadat o jejich svoleni.
Takže ještě k doplnění:
Pokud budeš chodit do práce, peníze budou Tvoje a jsi dospělý, tak si auto můžeš koupit i přes protest rodičů. Pokud budou proti kvůli tomu, že je to jejich dům a že tam Tvoje auto nechtějí, vzhledem k tomu,že budeš mít práci a peníze by zároveň neměl být problém i s osamostatněním se a tím se zbavíš vlivu rodičů.
Nesmíš se ve všem řídit podle kamaráda. Ten ať si říká, co chce, když takhle uvažuje. Řeknu to takhle, rozumná holka nebude koukat na to, jestli máš auto, ale hlavně na charakter. Koneckonců dneska je spousta holek, které samy auto mají, takže můžeš jezdit s tou holkou jejím autem. Jednoduché.
Já sem si dělal řidičák a koupil auto v 25 a žádnou duševní újmu sem nezaznamenal. A vůbec teda netuším, kde "kámoš" přišel na to, že vlastnění auta zaručuje najít si holku. Jestli má ten kámoš 20 let jak ty, tak by se měl zamyslet nad svým rozumem. A jestli mu věříš, tak by ses měl zamyslet taky. Jinak rodiče nejsou povinní ti kupovat auto, když si na něj vlastně můžeš vydělat. A že je kámoš kvůli tomu nazývá blbcama, tak je nejspíš opravdu trefený.
doplněno 18.01.15 13:01:Jo ale pokud ti rodiče zakážou si koupit auto, když si na něho vyděláš, tak to už je docela jiná věc a v takovém případě bych nazval rodiče taky blbcama.
Můj taťka zemřel jako 49 letý muž, přesto auto nikdy v životě neměl. Znám i jiné rodiny, kde auto i v dnešní době, nemají. A co na tom? Já jsem auto, tehdy slavnou Š 100, vyvdala, jinak bych ho asi taky dodnes neměla.
Nechápu, proč by Ti rodiče měli kupovat auto? Bydlíš u nich, jíš, spotřebováváš energie, matka Ti jistě vaří, pere, žehlí a jako bonus by Ti měli ještě koupit auto? Myslím si, že Tvůj dotaz je vtip, že nás chceš jen pobavit. Protože takovou myšlenku by nevypotil snad ani šimpanz a o tom se přece říká, že je "učenlivý".
Pokud už chodíš do práce,na auto si pomalu šetři. Pokud studuješ, po studiích si najdi práci a na auto si pomalu šetři. Jinak asi k penězům nepřijdeš.
Už Ivo Jahelka kdysi zpíval: Peníze jsem vydělal poctivou to prací...
A že nemáš holku? S Tvou myšlenkou, aby Ti rodiče koupili auto, se ani nedivím, že se o tebe děvčata neperou. Musel bys úplně překopat myšlení, být zábavný, příjemný, rozumný,ale i skromný. Prostě chlap, jak má být. A do toho Ti ještě hodně chybí.
Zatím mi připomínáš Marfušku z pohádky Mrazík: JÁÁÁ CHCÍÍÍÍ! Ale co pro to děláš?
Na to auto si třeba někdy ušetříš. Nemusí být hned nové a budeš mít radost, že sis ho pořídil sám, bez pomoci jiných. Na slušné děvče si ušetříš jen těžko. Jaga.
Vydělej si na auto sám. Věk na to máš. Chtít něco a čekat, že ti to rodiče koupí? Přičiň se sám, pokud si myslíš, že ve svých letech auto potřebuješ, abys nebyl divný. Nic ve zlém, ale divné jsou některé tvé názory, jak je čtu ve vláknech. Zkus se nad sebou zamyslet, možná i tvůj způsob myšlení a vyjadřování souvisí třeba i s tím, že nemáš děvče..
ahoj, můžu Tě uklidnit, já to mám stejně jako ty, takže divný rozhodně nejsi. Nevím, proč bys měl bejt...spíš bys měl uvést, jestli máš alespoň na to auto řidičák, ale i kdybys neměl, tak se nic neděje.
Auto je dneska drahá záležitost a proto je výhodnější si ho půjčovat. Máš u rodičů alespoň takovou možnost? Navíc, k čemu ve 20 auto potřebuješ...do školy a do práce se dostaneš snad autobusem, takže pohoda. Až budeš mít práci, tak si auto jistě koupíš, nebo si vyděláš z brigád a budeš si ho pak víc vážit než ti, kteří ho dostali od rodičů.
A k té holce...obdobný případ, myslím, že tak do 30 máš času dost. Jak říkám, jsem na tom stejně jako ty a neřeším to, však ono to přijde. Navíc kolem sebe mám takový typy holek, které mě spíš odrazují, samá zábava, kouření a tak a já chci spíš nějakou solidní holku, rodinný typ.
Takže neházej flintu do žita.
a co je na tom ěpatné,nemít auto?To je spíš na obdiv.Auto jen žere peníze,možná je lepší chodit pěšky.Sám autro mám ,ale když se kouknu kolik stojí peněz,třeba jen to zlodějské pojištění,tak si kolikrát nadávam,jak jsem líný chodit pěšky.Lidské hodnoty jsou úplně jinde než jestli máte auto nebo majetek,peníze.Jestli nějaká nána lpí na tom jeslli máte auto a jestli ho nemáte tak vámi pohrdá tak o nic nepřijdete.Nána nebude stát za nic.Bohužel ale většinou to stojí jen vlastní zkušenost.Rady od druhé osoby nepomáhají.Člověk si musí hubu nabít sám vlastní zkueností
Ahoj. Tvé požadavky jsou asi dost divné. Já jsem si své první auto, koupil až po vojně z toho, co mi zbylo z platu. Nízkého platu. Byl to ojeťák a do práce o víkendech, svátcích a nocích bylo dobré. A to mě bylo 23. Chovej se normálně a i ta slečna jednou příjde. Nebuď blb, nebo se ti ty holky, budou naopak vyhýbat.
doplněno 17.01.15 21:16:Tvůj dotaz začal jinak, než jsi v něm teď začal pokračovat. Jestli si vyděláváš, jak píšeš, pak je otázka jak bydlíš a jak řešíš své běžné životní náklady. Jestli domů přispíváš právě na takovéhle věci. Jestli ne, tak s tím začni a pak rodiče nebudou nic mít proti tomu, co si za své pořídíš. Chápeš to? A taky můžeš být pěknej trotl a rodiče jen o tebe mají strach. Psali, že zase umřel při bouračce jeden mladý 17ti letý spolujezdec. Chápeš?
Já čekal na holku pět let (od mých třiceti!) napřed se nám narodil syn. Ten syn už auto má - od svých tří let. Ale rozbilo se mu ovládání, tak Ježíšek letos přinesl nový. To je prý normální, že se to v domácnosti občas rozbije, je to jen plast.
doplněno 17.01.15 21:22:PS: Výrazy: být divný, být normální - jsou příliš silné v oblasti Vaší otázky. Ojeté auto tolik nestojí. Ale nevím, zdali mají všichni kolem Vás už nový, to by bylo za více peněz.
to je vtip nééé já byl ve dvaceti rád když mi ho otec pučil víš co to obnáší mít vlastní káru? to znamená mít peníze na to tu káru živit -benzín,opravy,náhradní díly máš na to?
pamatuj kára a žena to sou dvě černý díry na peníze
vůbec se tvým rodičům nedivým,zkus si vydělat a ne potupně žebrat u rodičů ,
Ano, připadáte mi poněkud "divný". Jakým právem očekáváte, že by Vám roddiče měli koupit auto? Vydělejte si na ně!
Stejně jako Vy nemáte právo požadovat po rodičích koupi auta, nemají oni právo Vám zakazovat/dovolovat, co si za vydělané peníze koupíte.
A změňte "kamaráda", najděte si nějakého s normálním uvažováním. "Na auto" se loví akorát (jistě tušíte, že?) ...
A to si představ auto taky nemám, zato mám za jeho cenu kolo a nedej bože řidičák platily prašule z mé vlastní kapsy...
Auto je to poslední co ti ženskou "přinese" ...
Je mi šestačtyřicet a auto taky nemám. A udělat si papíry na něj, již spoustu let tvrdošíjně odmítám. Proč? Protože bych musel řídit. Není to o tom, že bych to nedokázal. Hned na poprvé jsem auto bez problémů rozjel a projel se v něm opatrně pár kilometrů po prdelkách bez provozu. Nic na tom není. Ale absolutně mě to neoslovilo . Jsem divnej? Možná. Ale ten pocit svobodného rozhodnutí o tom, co chci a co nechci, je k nezaplacení. Takže ti dám jednu radu. Kašli na to, že nemáš auto a soustřed svoji pozornost na ty holky. S nima si užiješ víc radostí i starostí. Věř mi, vím o čem mluvím. I bez auta
No, to je strašný, mně je o více jak 40 let více a nemám do dnešního dne svoje letadlo. Myslíte si, že je to normální? - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.