Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup z číny v Aliexpress jakou dopravu?

Od: mases* odpovědí: 10 změna:

Ahoj chci koupit v Aliexpress telefon za $100 a nevím co je výhodnější

Chci to mít co nejrychlejší ale taky nejlevnější tak přemýšlím jestli to nezadat firmě elecs.cz a nebo to nechat na DHL

Prý když se to pošle přes DHL tak to celníci nezadrží jak to tedy je?Nebo je nejvýhodnější Free shipping?

Vím že se o tom píše na netu ale potřeboval bych vědět vaše zkušenosti

díky za rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Poslat dhl a nechat deklarovat cenu 50dollaru. Doplatek bude kolem 250kc + teď mi taky účtují nějakou záruku, která je za 260kc. Předtím to nebylo...
mases*
hodnocení

Takže na balík napíšou 50dolaru a pak zaplatim kurýrovi cca.250kč a nemusím nic dokládat?A ani proclení neproběhne i kdyby to bylo zboží třeba za 200dolaru?

Ano, ještě se mi nestalo, že by dhl po mě chtělo vidět výpis účtu na ověření. Při freeshipping pokaždé a doplácím 200kc poste a 1xxx za balík.

ohneta*
hodnocení

0x

DHL doručení do 7 dnů, free shiping doručení 2-4 týdny. Že když se to pošle přes DHL, to celníci nezadrží není 100% pravda, i DHL podstupuje zásilky celní kontrole. Deklarovat nižší cenu si můžete nechat, ale celníci si od vás můžou vyžádat např. printscreen nákupní obrazovky z aliexpresu.

majsterjoe*

Celnici, na DHL dlouha leta nemyslela a opravdu zasilky posilane DHL nekontrolovala. Oni ani ted nejsou moc kontrolovane, jelikoz zasilky z ciny primo celni sprava nekontroluje, dela to ceska posta za asistence celniku. Deklarace nizsi ceny nic neznamena, celnikum kterym to prijde pod ruku, tak dodrzuji sve tabulkove ceny zbozi. Vedi ze se z ciny posila zbozi bud jako fiktivni darky nebo zbozi s napsanou nizsi cenou. Vse tedy zalezi na nahode a stesti.

mases*
hodnocení

Ok díky a co když bych telefon koupil v evropě?Je v EU nějaký podobný obchod jako (DX,Aliexpress)?To se clo neplatí ne když je to po EU a co dph po EU to je standardně 21% od 22eur?

majsterjoe*

V evropě nekoupíš tak levně. A ano v zemích EU se clo neplatí. Záleží co přesně potřebuješ, spousta toho z číny se prodává na aukcích typu aukro.

mases*
hodnocení

Ještě se chci zeptat kolik a jaké jsou limity pro platbu DPH-CLO když nakupuji v dolarech?Všude je jen EUR,vím že to asi bylo že 22 EUR – 150 EUR: Clo = 0%, DPH = 21% a nad 150 EUR se platí oboje ale já potřebuji vědět kolik to je když platím v dolarech třeba kolik bude výsledná cena za balík v hodnotě 150dolaru?a podle čeho se clo vypočítává?Nikde to nemužu srozumitelně najít Díky :)

stačí použít hrubý přepočet 150euro x 28 /24 = 175USD. Clo je podle druhu zboží, tzv taric kod a podle toho se vyhledá % v celních tabulkách.

stirecek*
hodnocení

0x
To se tady řeší pořád. DHL je rychlovka, záleží na ceně. Ja jsem objednával dva telefony současně za cca 500 USD a DHL stála 14 USD. Telefony jsem si nechal deklarovat jako ebooky za 20 USD. Pod rentgenem nerozeznatelne, ovšem česká pošta některé balíky rozbaluje. DHL na to nemá čas nebo na to prdi. Číňan v pátek odeslal, v sobotu to odleteli z Číny a v pondělí dopoledne byli doma. Nic jsem nedoplacel. Jinak kurz EUR USD je nějakých 1.15 aktuálně, tak si to vynásob. U telefonu za stovku nemá cenu clo řešit, jen případné DPH. Některé čínské telefony se dají objednat i v Evropě, pak DPH odpadá, Ale za cenu vyšší dopravy. Třeba zopomobileshop.com můžeš objednat jak v Číně, tak Itálii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]