Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám získat věci a peníze zpět?

Od: lulu* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém, rozešli jsme se s přítelem o to ani tak nejde, ale přítel mi dluží peníze a nechce mi vrátit ani mé věci. O věci by ani tak nešlo, bez nich se obejdu, ale ty peníze. Není to nějak velká částka, ale ani malá... bohužel žádnou smlouvu nemáme podepsanou. Koupila jsem mu drahej telefon, s tím, že mi ho bude splácet a nic. Teď se mnou nekomunikuje, nebere telefony, prostě nic. Mám jeho klíče od bytu (pokud si nevyměnil zámek). Ale nechci se tam vkrádat a nic mu brát jako náhradu za telefon, to mi přijde blbý.. jenže nevím co mám dělat. Prosím poraďte..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

1x

Buď si ho někde musí podat parta Tvých dobrých přátel či bratrů a bratranců a umravnit ho, aby mu došlo to, že pacholek své dluhy bude muset zaplatit.
Druhá možnost je poučit se z toho a nevybírat příšte stejný model člověka - jen toto by Vám do budoucna ušetřilo nemálo sil a peněz - neopakovat to.

doplněno 17.01.15 16:18:

No, já nemyslela zrovna rozmlátit mu ciferník napadrť, nedívám se moc na akční filmy ;) , myslela jsem nějakou pěknou převahu muskulatur takhle někdy večer před jeho vchodem, která se okolo něj rozestoupí a někdo mu jasně sdělí, co se od něj očekává. Pokud měl mobil splácet, tak to dárek nebyl - sdělit mu to. Mám pocit, že takovéhle argumentaci i vyžírka porozumí. Asi bych to zkusila, ale pro zdravý rozum by stačilo brát to jako ztrátu z daného vztahu a poučit se z ní.

lulu*
hodnocení

Myslím, že jsem ponaučila... nejsem také zastánce násilí, ale už jen z principu by se mohl taky ponaučit...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nedělejte nic - nemáte žádný prokazatelný důkaz. Pokud šlo o dárek, tak ty se nevracejí a pokud bylo dohodnuto nějaké splácení, tak to nedokážete. Příště si volte partnera s charakterem (nebo vše písemně). Zdravím!

doplněno 17.01.15 16:10:

Proč hned násilí - vždyť to bylo z lásky, ne?

hodnocení

0x

Sice asi poruším pravidla poradny, ale nejlepší by bylo, kdyby mu to pár vašich kámošů přišlo vysvětlit. Nejprve po dobrém. Je zde jakási možnost soudních tahanic, ale ty nemají kvůli telefonu cenu, i když byl dražší. Konečně-je to zkušenost do budoucna a ta je k nezaplacení.

lulu*
hodnocení

Jo, asi máte pravdu za chyby se platí.. ve vztahu by se každý rozdal a pak po rozchodu jen pláče nad svou blbostí.. Díky za rady :)

Nevědělas, že děláš chybu, myslelas to dobře. Můžou přijít v životě i horší věci než ztráta telefonu, nedejbože.

lulu*
hodnocení

Právě, taky si říkám, že je to jen telefon a blbý peníze... akorát to asi zamrzi :)

buss
hodnocení

0x

Když nic jiného nepomůže, písemně vyzvat, tak k soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]