Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strasny pocit

Od: bedy* odpovědí: 3 změna:

Když jsem byl dítě stávalo se mi že jsem se probudil a měl jsem pocit jako bych měl tělo nafouklé , tělo mi připadalo strašně těžké a cítil jsem každou část těla citlivě , měl jsem strach , vnímal jsem strašně rychle. Tak ted je mi 17 mam chřipku a bral jsem si jitrocelovej sirup +mateřídouškový sirup a možná jsem si nedal přesně jak se má dávat.Hodněkrát jsem se budil v noci bylo mi horko vždy jsem vypil sklenici vody. No a když jsem ráno ležel tak to zase přišlo po strašně velký době. úzkost strašně citlivé tělo strašně zrychlenej jsem byl pocit nafouklého tělo a každé končetiny prstů atd připadalo mi jako by na mě působyla jina gravitace . když jsem si dal něco do ruky bylo to strašně těžký . šel jsem do sprchy a strašně jsem vnímal jak teče voda a jak je těžká. Jestli víte co to je tak prosím napište.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Ahoj, tyhle pocity se často pojí s horečnatými onemocněními, případně jsou časté po operacích a při různých tělesných újmách. Pro chřipku jsou dokonce typické. Zažila jsem to jako dítě při horečkách nad 40°C při spalničkách, kdy mi kameněly ruce a pak se jakoby rozplývaly v prostoru, měla jsem strach, že postupně zmizím. Občas se to nyní vrací spolu s chřipkou, podle toho ji, mrchu, poznám, ale už při tom neprožívám tu napjatou úzkost, kterou to ve mne budilo, když jsem byla dítě.

Jsou to stavy, které prožívají někteří schizofrenici jako tělesné halucinace. V nemoci se jim můžeš letmo přiblížit. Jenže na rozdíl od nich, se z toho za den, dva vyležíš. Nic se neboj, jako to přišlo, tak to odejde. Vezmi si dva Paraleny a vylež to. Snaž se spát a když ten pocit přijde, nech ho, pozoruj ho zevnitř, je to zvláštní návštěvník. On zas odejde, nemusíš se ho bát. Je to jen pozvánka do zvláštního stavu, o kterou sice nestojíš a nevolal jsi po ní, ale když už přišla, netřeba se jí děsit, jen to prozkoumej a zkus s tím experimentovat. Změněný stav tělesnosti zkus posouvat po končetinách, nořit a vynořovat se z něj, nech ho na sebe působit. Mám tu zkušenost, že čím víc jsem ho zkoumala, tím méně jsem se ho bála, až mne opustil a přestalo ho to bavit. Nyní chodí jen zcela výjimečně a už to zdaleka není tak intenzivní.

Pokud by to ani po dvou dnech nemizelo, navštiv s tím lékaře, ale věřím, že to nebude třeba. Hlavně se neboj! :)

doplněno 19.01.15 15:03:

Ahoj. Prosím tě, můžeš se ozvat a dát vědět, jestli to už přešlo a jak ti je, abychom se o tebe nemuseli bát? Díky, bylo by to milé.

doplněno 22.01.15 20:21:

Tak to jsem ráda. Jakmile viry vlítnou na nervový systém, je to tanec. Ony ty mrchy vždy v těle projedou všechny poruchové části, co v těle máme. :)

bedy*
hodnocení

díky , je mi už dobře , měl jsem to jenom jednou od toho dětství tedka.

frkotou*
hodnocení

0x

Třeba také při horečkách, jakoby bylo vše strašně hlasité i sebemenší zašustění kapesníkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]