Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, Mám problém se rozhodnout mezi dvěma muži, jeden je můj bývalý partner který se se mnou asi před čtyřmi roky rozešel že jsme se hádali a že jsem byla žárlivá ( teď se chce,ale vrátit že si uvědomil že mu pořád něco chybělo a u jiné dívky to prý nenašel ).Tak jsme si řekla že mu dám šanci a uvidíme, přece jen tam z mé strany pořád něco je . Problém ,ale je že se scházím s oběma ( s kolegou jsem zatím nic neměla) toho znám už asi 2.5 roku a od samého začátku tam byly sympatie. Jenže si nic nechtěl začínat že jsme kolegové a asi ještě neměl dívku protože je strašně stydlivý. I přesto se teď poslední půl rok snaží, jezdíme spolu na výlety, každý den mi píše a vyhledává příležitosti k setkání i mimo práci. Když jsem s bývalým je to fajn a mám ho ráda,ale pořád myslím na kolegu a jsem smutná protože ani jednomu nechci ublížit. Vím že je to těžké takhle radit, ale prosím jak se správně rozhodnout? A jak tomu druhému co nejméně ublížit? Děkuji mockrát předem za radu
Dobrý den, rozhodnutí je pouze na Vás - a jednomu ublížit musíte. Já bych dal šanci tomu novějšímu, protože nastavovaná kaše už asi není to pravé a vrátíte se zpět (do hádek). Zdravím!
první půlka otázky - u koho by Vás víc (spíš) píchlo u srdce, kdybyste ho potkala s novou dívkou a tlačili by spolu kočárek?
druhá půlka - rozhodnout se rychle - tedy neubližovat tím, že byste z někoho dělala vola...
Ženy, které věří, že se partner po odluce změní, jsou naivní. Vždy to bývá tak, že časem po návratu se to ještě zhorší. Nedejte na pocit, že to bude lepší, věřte, nebude. A jestli vás ten druhý partner nepřitahuje tak, jak byste si přála, počkejte na třetího.
S jedním jste vztah už měla a rozešel se s Vámi. Proč se k němu tedy vracet? Otevřela jste se novému vztahu, tak nelepte po letech ten starý. Pracujte na tom novém. Záleží ale na Vás, toto za Vás nikdo jiný nerozhodne. Přeji Vám, abyste svého rozhodnutí nemusela nikdy litovat.
S prvním partnerem jste si to už vyzkoušela a nedělalo to dobrotu. Sama píšete, že jste se hádali. Proto nemá cenu v tom začínat znovu. Jen byste zbytečně mučila sebe i jeho. Když slepíte rozbitý hrnek, už nikdy nebude jako nový. A se vztahem je to stejné.
Spíš bych popřála sluchu tomu novému. Toho ještě tolik neznáte, na vztahu můžete pracovat. A uvidíte sama. Píšete ale, že jste žárlivá. Vím, že žárlivec se tohoto zlozvyku jen těžko zbavuje, ale je dobře, že si ho uvědomujete. A zkuste s tím něco dělat. Zkuste být kapku nad věci a nedělejte ze sebe stíhačku. Nelezte mu do kapes ani do mobilu, nevyptávejte se ho pořád: Kde jsi včera byl a s kým...
Vím, že špetka žárlivosti k lásce patří, ale nesmí opravdu ztrpčovat vztah.
Začala bych s tím novým. S tím prvním jste to už zkusila a dobrotu to nedělalo. Teď jste o 4 roky starší, máte zkušenosti, jděte do nového vztahu. Hodně štěstí. Jaga.
Nakonec, ať už se rozhodnete jakkoliv, jednoho z nich to bude bolet. S tím nic nenaděláte.
Dobrý den,
Jak jsem již psala není to ono i po těch 4 letech jemu vadí na mě to samé a u mě je to stejné. Ikdyž se snaží a je milý a pozorný,ale to k fungujícímu vztahu nestačí.
Jak říkáte žárlivost není dobrá vlastnost a vím o tom a snažím se žádné scény nedělat pokud opravdu nemám důvod.
Jinak ke kolegovi mě to hrozně táhne a myslím že je to oboustranné, jen ještě ani jeden z nás neudělal první krok( on asi ze stydlivosti a já abych ho nějak nevyplašila). Takže asi na to budu muset jít pomalu. Samozdřejmě až po té co se rozejdu s bývlým. Také moc děkuji za radu ,pomohlo mi to se rozhodnout.
Myslím, že rozhodnuto máte, víte dobře, jak to je. Ona možná i ta vaše žárlivost vyplývala z nějakého chování bývalého partnera, kdy jste se cítila s ním nejistá a ve vztahu k člověkovi, se kterým se budete cítit ve vztahu jistěji, vůbec nemusí přijít ke slovu. Ale je dobře, že se sama snažíte regulovat. Jestli se s vámi rozešel a pak se zase sešel, asi sama cítíte, že si spíš s ním kompenzujete tu hořkost, která z toho vyplynula z jeho odchodu, ale sama vidíte, že nejvíc člověk přeceňuje to, co ztrácí, že s odstupem času vidíte, že to bylo dobré řešení, ať už máte nebo nemáte jiný vztah a že se k sobě nehodíte. Ono taky není nic povzbudivého pro vaše sebevědomí přijímat zpět toho, kdo vás opustil.
Bylo by dobré se rozhodnout co nejdřív, než se to provalí a zaděláte si na problémy, které vás nepotěší. Stále na kolegu z práce myslíte, potěšilo by vás vztah překlopit do fáze milenecké a poznat ho i z této stránky, abyste věděla, jestli to případné chození k něčemu bude, jestli je sexu schopen a vyhovuje vám i po této stránce. To celkem chápu. Zkuste ho pozvat na nějakou akci s noclehem přes víkend. Dvě noci by to měly vyřešit. Ideální jsou hory. Ale jestli nejste sněžné typy, může být cokoliv jiného, co vám sedí. I víkend na Hrubé Skále nebo v oblíbené krajině, která je v zimě prázdná, zatímco v létě ji válcují davy turistů, má své neobyčejné kouzlo. Sýkorky za okny horského hotelu vám budou rozklovávat uložené potraviny na parapetu, skály po namrznutí klouzají jako kulečníkové koule, takže je třeba se stále držet za ruce, lesní ticho navozuje krásnou a vyrovnanou náladu, večerní taneček někde, kde hrají s objetím a polibky... Hned bych sama jela, je to výzva vaší ženskosti!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.