Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám fixní plat. Když jsem byl na mzdovém oddělením a položil otázku nomohu se dopočítat proplacení státních svátků bylo mi zděleno, že při fixním platu se svátky neproplácí. Jenom při hodinové mzdě se státní svátky proplácí. Můžetemi poradit, jak to vlastně je. Děkuji Roman.
Při hodinové mzdě dostanete svátek proplacen (ve výši průměrného výdělku), i když nepracujete. Při fixní mzdě dostanete svoji mzdu, i když v práci nejste. Takže i vy dostanete za tento den peníze. Jinak byste přece dostal zaplaceno dvakrát.
Jestli to mu dobře rozumím, fond pracovní doby je 175 hodin ( mám pr. dodu 7,5 h). Z to jsou 3 dny svátku ( 22,5 h ), tak bych tedy měl dostat celý fixní plat. Děkuji.
Ano je to tak. Fond pracovní doby se počítá za rok a to tak, že při denních směnách je to 40 h týdně x 52 týdnů to je 2088 h/rok. Svátky, které vyjdou na pracovní dny se započítají do fondu pracovní doby a pokud máte fixní měsíční plat, tak je máte vlastně zaplacené.
To platí jen pokud pracujete v běžné pracovní dny pondělí až pátek, pokud je vaše pracovní doba nepravidelná, svátek je zaplacen jen pokud jste v práci, pokud vám na svátek vyšlo volno - neproplácí se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.