Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technický líh jako desinfekce?

Od: zztop* odpovědí: 9 změna:

Mám takovou ošemetnou otázku. Normální líh se dá použít na desinfekci nástroje je tak? Ale co technický líh jako desinfekce? Díky za odpověď.

Technický líh jako desinfekce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz na starší otázku. Zdravím!

P.S. Pokud by to byla desinfekce nástroje, tak bych se toho nebál.

poradte.cz/...

doplněno 16.01.15 18:43:

Nemáte zač. Já bych se nebál ani té slivovice nebo francovky - ale, je to škoda.

doplněno 16.01.15 19:07:

zztop - to jo. A bude to lepší, než to vzít jen hadrem na nádobí .

zztop*
hodnocení

Jo jo mělo by to být na desinfekci nástroje. Do rány bych to nedal. Za odkaz díky.

zztop*
hodnocení

slivku sice nepiju, ale na to by jí byla vážně škoda a francovku na rozdíl od technického lihu doma nemám a chci využít stávající zdroje.

isteron

Francovka je slabá, to má len tuším 30 - 40 % alkoholu.

pb®
hodnocení

2x
V práci máme mimojiné líh denaturovaný metanolem a benzínem, ani jednoho bych se při drzinfekci nástrojů nebála. Naopak do rány buvh nelila žádný, protože líh ničí tkáně a rána se pak hojí déle. Když dedinfikovat, tak něčím jiným. Špinavé rány ideálně vypláchnput fýzákem. Každopádně většina drobných poranění, která si člověk ošetří sám, žádnou dezinfekci nepotřebují.

hodnocení

1x

Při čtení, co vše se používá k denaturaci člověk (aspoň já) silně znejistí. Stačí vzpomínka na Švejka a píchání petroleje pod kůži. O MEK asi tak: V práci se okrajově setkávám s kdejakým hnusem, ale tohle je takový svinstvo, že stačí vzít do ruky cokoliv, co s tím přišlo do styku a nevíte, jestli se dřív drbat a nebo smrkat... Na druhou stranu, koncentrace látek přidaných do etylalkoholu jsou nízké, asi lepší dezinfikovat denaturákem než ničím... Otázkou je proč nepoužít něco jiného s jistým účinkem na lidské zdraví. Viz. třeba Benem uvedené vlákno.

hodnocení

0x

ZZtop a kde pracujete? Víte jak si "dezinfikovali drobné poranění horníci v dolech? Třeba? Drobné rány "dezinfikovali-čistili svou močí!Jen tak mimo soutěž!

zztop*
hodnocení

Hmm já nejsem horník to je fakt a jak jsem už psal nechci s tím čistit ránu, ale nástroj. A proč? No koupil jsem si nový nůž no a jak to říct trochu si občas říznu do živého, ale zase mám rád trochu úroveň a hygienu. No a jediné co je doma k dispozici je technický líh. Slivovici mám doma taky, ale i když ji nepiju tak by na to byla vážně škoda.

A navíc mě nějak neláká doma si pochcat nůž a pak s ním blbnout na vlastním těle.

Rozumíme si?

jabraka*
hodnocení

0x

nemyslím si,že samotný líh působí jako desinfekce,i lékařské nástroje se desinfikují v lihu rospustných desinfekčních prostředcích - ajatin,jodisol a jiných.Pro lékařské potřeby lze použít pouze čistý etanol.Je tu použit termín,technický líh,ten ovšem bývá také s označením čistý,jen je vyroben chemickou cestou z etylenu.Jinou čistotu má alkohol kvasný,a už nepoužitelný je alkohol denaturovaný.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]