Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, představte si, že máte batra, kterýmu je už lehce nad 40 let. Dělá si opožděně maturu a 2x z jednoho předmětu neudělal. Chystá se, že tentokrát ji udělá, ovšem podvodem. Nedá si vysvětlit, že podvod nic neřeší, že by měl víc studovat a udělat maturu vlastní hlavou a to, jak já mu říkám, obzvlášť když chce studovat i na VŠ. Jenže, pokud to dobře chápu, on se chystá podvádět i tam (jak to má v plánu dělat samozřejmě psát nebudu). Co si o tom myslíte? Nejraději bych mu to anonymně překazil, aby to vážně musel udělat hlavou a ne podvodem ale pak říkám si, co se do toho budu starat. Co by bylo správné? Co byste udělali vy?
Zdravím, nikdy jste nepodváděl u písemky? Nikdy jste nic neopsal? Pochybuji.
Místo toho, abyste mu to přál, tak si hrajete na soudce a nejraději byste mu maturitu překazil, to jste fajn brácha. Zvlášť, když má bratr tuším poslední pokus maturitu udělat, nemá?
Je logické, že se bojí a že to chce dát. A i když třeba nemá hlavu a pamatováka, tak to neznamená, že je hloupý a učivo neumí. Dnešní maturanty lituji, zkoušejí na ně kdejaké hokuspokusy, aby si někdo namastil kapsu.
A když jsme u toho, že si chce maturu koupit - víte, kolik je lidí, co si zaplatili zkoušku na vysoké? Kolik lidí kolem Vás zaplatilo za napsání bakalářské nebo magisterské práce někým jiným? Je to nefér, ale život holt férový není.
doplněno 16.01.15 17:12: "Vystudoval jsem vysokou bez jediného opakování zkoušky" - to jste dobrý, plaec nahoru, ale já znám zase dost lidí, co na to měli hlavu, makali a vyletěli kvůli rozmaru profesora. To je fér?Bratrovi maturu přeji a hodně ale nikoliv podvodem ke kterému jsem se já nikdy neuchýlil., přeji mu, aby to udělal vlastní hlavou. Vystudoval jsem vysokou bez jediného opakování zkoušky a to ne proto, že bych měl geniální, fotografickou paměť ale prostě proto, že jsem si všechno vyžral až do dna a když bylo třeba, tak jsem rýsoval nebo se učil i celou noc. Tak se nedivte, že neberu jako normu to, že si tituly lidé kupují a tak je to vlastně v pořádku - ne, tohle prostě není v pořádku. Není v pořádku, pokud si někdo místo studia chodí po oslavách a potom si koupí "papír". Nebo se tolik pletu? Tohle tady je vážně veřejné mínění národa? Pokud ano, troufám si predikovat, že nás světlé zítřky nečekají.
doplněno 16.01.15 17:19:Nejsem si vůbec jist správností svého rozhodnutí ale nebudu se do toho montovat. V každém případě své jsem bratrovi sdělil...Dík za názory.
óóóóó ty dokonalý... takže odtud vítr fouká. Ty máš vysokou a jsi jednička mezi váma dvěma. On si udělá VŠ i brácha a z tebe bude rázem nula... Nejde ti o to, aby brácha nepodváděl, ale ty mu to prostě a jednoduše nepřeješ.
Já to přeji nejen bratrovi ale všem, kteří to udělají poctivě, tak jak by to mělo být. Anonym bych určite neposílal, prostě by musel jenom použít vlastní hlavu bez dalších následků. Máte unáhlené úsudky ale já vám to nezazlívám., mládí je dnes takové.
A kdyby mu to prostě nevyšlo, maturu by neudělal, a tím pádem by třeba v důledku přišel o místo - pak byste byl spokojenější a řekl si, že má teda, co chtěl? To asi nee.
Pokud dřel, ale prostě se mu nedaří, tak to chápu, v jeho věku už to fakt není nejlehčí a nervozita u třetího pokusu určitě pracuje. Pokud se flákal a prostě na to kašle, tak to sice nechápu, ale na vlastního bráchu bych fakt nebonzovala.
Na to mám jednoduchý názor.
Nevyprouzejte, vyprouzeče nikdo nemá rád. Brácha je už dávno dospělej a bude si stejně dělat, co chce, takže je to navíc i zbytečný a bezvýsledný vyprouzení. A nějaká blbá maturita vám naprosto nestojí za zničení vašeho vztahu s bráchou.
>Martinaa.
Omlouvám se, ale tohle je neuvěřitelně hloupá odpověď, to je jako by moje sestra, mrkla očkem na instruktora autoškoly a on jí dal řidičák za nic... řídí příšerně, dvakrát srazila u auta zrcádka a traktora.. A to by se podvodem zlepšilo..? ježiši..
doplněno 25.01.15 04:26:Michal - já už napsala - že by se o to tazatel neměl raději zajímat.. ale všeho s mírou.. maturita je něco jiného než výška.. i když neuznávám podvodem prolézt ani jedno z toho..prostě když neumíš, neuděláš..ale v naší zemičce, když zaplatíš, uděláč i diplomku... asi máte zkušenosti..
doplněno 25.01.15 04:37:a jen tak mimochodem - je to stejný, jako s tou autoškolou, takovej "blb" se pak dostane k lepším financím, později si pro změnu koupí další tituly a voilà - máme tady typického politika :D..
Dobrý den, souhlasím s kolegou - nestarejte se o to nebo se to obrátí proti Vám. Sice je to chování Vašeho bratra nefér, ale bude lepší, když si "naběhne na vidle" sám. Zdravím!
doplněno 16.01.15 12:20:mireknoha - spravedlivé by to jistě bylo, to je fakt. Ale, můžeme se třeba domnívat, že Váš bratr nějaké znalosti má a jenom není schopen je uplatnit u zkoušky. On si tu maturitu snad nekupuje bez předchozích znalostí. Tím nechci jeho jednání omlouvat a platí, co jsem již psal dříve. Může se mu to jednou negativně vrátit.
Ale bratr maturitu dělá svou hlavou, jen jeden předmět mu není daný, Ať si pomůže jak může, třeba tento předmět nebude mít žádnou váhu na VŠ a bylo by škoda vejšku nezkusit z důvodu jednoho nepochopeného předmětu. Nakonec po VŠ může být fantastický odborník. Ono po 40 učení dá při zaměstnání víc zabrat než dvacetiletému bez pracovního poměru.
Nechte jej žít !
Je možné, že máš vysoké IQ, EQ je katastrofa. O co jsi lepší než brácha? On chce podvádět a ty chceš posílat anonymy.T
Jak vás napadlo, že si myslím, že jsem lepší než brácha. Jen bych rád, kdyby školu každý udělal poctivě, vlastní pílí a v souladu s našimi zákony.
Otázka jakým podvodem-zda-li uplatit komisi,nebo podvodem tím,že bude mít taháky?
Nechal by to být je to jen a pouze jeho věc a druhých zbytečné starosti!Ale druhá varianta je doporučována i kantory + os.zkušenost-když jsem si psal taháky NIKDY jsem je nepotřeboval neboť jejich psaním jsem se dané naučil-z toho důvodu doporučují!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.