Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikovaná osoba

Od: nanic odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, chápu to správně, že pokud mám zakázku ze zahraničí, tak se musím stát identifikovanou osobou, finančnímu úřadu podám hlášení a nic neplatím?
Pokud ale koupím produkt nebo využiji službu ze zahraničí, tak musím za ten měsíc podat přiznání a zaplatit daň?
Jakým způsobem to funguje, co mám vyplnit a jak to spočítat?
Čtu o tom co se dá, ale mám v tom zmatek. Potřebuji nakupovat fotky v zahraničních fotobankách a licenci pro photoshop a jiné programy (měsíční předplatné, takže se to asi bere jako služba).
Může mi s tím někdo prosím poradit, nebo ujistit, že jsem to správně pochopil?
Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nanic
hodnocení

Nikdo nevíte, nebo nemáte s tím zkušenost. Čtu a hledám co se dá, ale těžko se v tom vyznam.
Asi je to tak, že ident. osobou se stát musím, jelikož je to přijmutí služby a je jedno, jestli jde o zemi z eu nebo ne. Ale nevím, jestli se nepletu? Co to ale dále obnáší? Mám obavy, že budu muset takto každý měsíc podávat přiznání a otravovat s tím účetní (a platit).
Děkuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]