Nejste přihlášen/a.
Hrozí mi nějaké zdravotní problémy, pokud denně vypiju 2l polotučného mléka. Samozřejmě mám ještě k tomu normální pitný režim jako každý člověk...
Je Ti 15 nebo 30 nebo 50 let? To bude pokaždé jiné. Od 15 jsem pil denně mléko, asi rok měl jsem období, že na něj byla chuť. Jediná má komplikace je, že mám zdravé kosti, zdravé zuby, nikdy žádná zloměnina ( až se divím ! ) ... ale to asi nejsou komplikace.
Když se z toho nepokakáš, tak o nic nejde, pokud nemáš některou z alergií na mléko.
Mléko obsahuje bílkovinu, která je pro lidské tělo blbě strávitelná... Samozřejmě mléko (resp. lepší jsou zakysané mléčné výrobky) ano - ale 2 litry je už docela dost.
Člověk je jediný živočich, jehož dospělí jedinci pijí mléko.
To, že je mléko úžasně zdravé, je především reklama potravinářů. Na chovatelských fórech se dozvíte, proč se třeba dospělým kočkám mléko vůbec nemá dávat. A totéž paltí i o člověku.
Protože je v mase skoro více antibiotik, léků a hormonů pro rychlejší růst, než masa? ňam.
mohu poprosit článek, ze kterého jste čerpal? předem děkuji
(pokud jste se neteleportoval v čase
)
Já myslím, že mi mléko hodně zavinilo alergii.. Když ho nepiji, nepotřebuji inhalátor téměř vůbec, když mléko piji, spouští se mi astma skoro denně..
pokud je plicní a podobný problém, tak mléko zahleňuje, tudíž by jste se mu měla vyhýbat,
tady je ale ta rozmanitost přírody, někdo mléko může, nemá problém a někdo olízne víčko a léčí se,
myslím, že každý by měl jíst a pít, to co mu chutná, nemá z toho žádné problémy a být tak spokojený,
nejde každému naordinovat stejný jídelníček
Naše mléko je ředěné a plné stabilizátorů? A pasterizace něčemu škodí? Teda krom epidemií ..
doplněno 23.01.15 06:10:Takže se mléko ředí nebo neředí? Které vitamíny se zničí a co z nich vznikne? Co je organický vápník a na co se změní?
Představ si to...Zemědělci dodávají mléko s vyšším obsahem tuků, cca 9procent, takže v obchodě je ředěná voda. Dále - pasterizací se zničí celá řada vitamínů a hlavně - pasterizací se změní organický vápník na anorganický, který je pro tělo nejen že nevyužitelný, ale i škodlivý. Usazuje se v tepnách a žilách - kornatění tepen, hemeroidy, ledvinové kameny atd atd. Takže jak fidonet důle píše, mléko nemá a ani nemůže mít pozitivní vliv na kosti, zuby atd, pokud je pasterizované, tudíž jeho odpověď je špatná, nicméně i přesto dvakrát ohodnocená. Co se týká kozího čerstvého mléka - kozí mléko lze vyhodnotit jako kvalitnější, lépe stravitelné a zdravotně prospěšnější než kravské.
doplněno 23.01.15 15:44: Organicky vázaný vápník je ten, se kterým si organismus umí poradit. Ten je pouze v čerstvé a tepelně nezpracovane stravě. Vápník z mléka a sýrů je anorganicky, pro tělo škodlivý, na kosti nemá vůbec žádný vliv, protože tělo ho nemůže vstřebat. Tak ho odkládá tam, kde zrovna nevadí, do tepen, cév, kloubů atd atd. Je mnohem škodlivější než tuk obsaženy v mléce. Jak jsem psal, kornatění tepen - vysoký tlak, několikrát vyšší riziko mrtvicky, hemeroidy, artoza. Mléko vápník z organismu naopak bere, protože mléko je bilkovina a ta potřebuje velmi kyselé prostředí v žaludku PH 1-3 pro natraveni bílkoviny. AZ se strava posune dále ze žaludku je nutné tuto kyselinu upravit a na toto organismus potřebuje vápník z kostí a zubů, jelikož vápník obsaženy v mléce na toto nestačí. Takže tělo neutralizuje vápníkem z kostí ale mléko ho zpět nedoda, protože s anorganickym si neporadi. Dále je blbost do sebe dodávat vápník v tabletkách, protože o tom, kolik vápníku se vstreba rozhoduje vitamin D3. Pokud není D3, nic se nevstreba, jen se víc zanáší tělo. V pestré stravě je vápníku dost a člověk ho ma naopak nadbytek. Vápník je párový minerál a tvrdost a pružnost kostí určuje vzájemný poměr s horcikem v poměru 2:1. Takže opět platí, nadbytek vápníku je zbytečný, pokud chybí hořčík, jeden bez druhého se nezabuduji. V tabletkách se však nesmí brát současně, ale s odstupem nejméně šesti hodin. Vápník plus D3, potom hořčík + B6. Další roli hraje fosfor. Lidem vápník nechybí, je to právě biologický hořčík a jejich pomocníci B6 a D3. Další věc, v dnešní době, kdy se používají pesticidy, hormony a antibiotika v kravské stravě pro vyšší desetinasobnou dojivost, rozum velí jinak. Dobrou chuť přejí kanalizace! Další věc jsou alergie, mléko je určené jen pro vývoj mláďat a dětí, jelikož v dospělosti v těle chybí hormon, který umí mléčnou bilkovinu zpracovat... Atd atd...Já s tebou souhlasím, včetně špatného hodnocení jiných rádců, nicméně, pořád je to jen můj a tvůj názor. Nějaká studie, výsledky by byly pro ostatní asi lépe "stravitelné".
Koho baví číst
a dole je pokračování A B C D E
Za komunistů nám dávali mléko denně ve škole ke svačině,.doma jsme jako děti pily hodně mléka a já do dnes toho půl litru vypiju.Nemyslím,že by to škodilo zdraví,Pokud máte ten pocit,kupte si tabletky vápníku a ona vás ta chuť na mléko přejde,Tedy aspoň u mě to tak fungovalo.Brala jsem dlouhodobě vápník-hořčík -zinek a na mléko jsem v tu dobu neměla moc chuť...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.