Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je lepší mít učet?

Od: spacir* odpovědí: 15 změna:

Kde je lepší mít učet u Komerečky nebo u České?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

3x

No ono je to v zásadě jedno. Všechno to jsou pořádné píííp, když tě získávají tak ti naslibují hory doly, když už tě mají tak je všechno problém.

Taky záleží co po nich chceš, pokud ti tam bude jen chodit výplata a ty budeš jen vybírat z bankomatu tak bych se zajímal o to kolik stojí výběry z cizích bankomatů, jestli máš víc pohybů (příchozí i odchozí) tak bych se zajímal jestli nejsou zpoplatněné a tak. Měsíční poplatek za účet je někdy jenom část peněz, kolik bance zaplatíš. No a pak bych asi řešil i to kterou pobočku máš blíž, jednou za čas tam můžeš potřebovat zajít a je zbytečné jezdit kvůli tomu přes celé město...

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Bude dobré si udělat čas a najít na netu nabídk pro klienty a porovnat...

doplněno 02.07.09 09:45:

http://www.banky.cz/

spacir*
hodnocení

No to jste mi moc neporadil,pže zrovna na to koukam a je to skoro stejne,pravě bych chtěl poradit abych věděl do budoucna kde jsou vyhodnější mít ucet třeba kvuli nějake pujce

lidka*
hodnocení

1x

Podívejte se na stránky Zlatá koruna zlatakoruna.info/... Tam prakticky najdete veškeré informace o účtech, úročení apod. Je ale třeba nejprve zvážit, co vlastně od peněžního ústavu očekáváte. Jestli jenom jako běžný uživatel účtu a nebo počítáte např. s hypotékou. Zda budete s bankou komunikovat elektronicky a nebo osobně, t.j. dostupnost pobočky. Protože dneska počítat jenom úroky, to je při jejich běžné výši škoda času. Já osobně bych asi dala přednost České spořitelně. Měli jsme u nich jako úřad hodně účtů a podle zkušeností z jednání s nimi se skutečně dostali na slušnou úroveň. Tak ať dobře vyberete a jste spokojený klient. *placni*

ondrasek*

hmm jednání spořitelny je fakt super. Manželka tam měla 8let účet a jedniou přišla a ženská na pobočce jí řekla "no Vaš druh účtu jsme zrušili a MUSÍTE podepsat přechod na jiný kde budete platit jednou tolik". Já bych ji poslal do pr... manželka to podepsala, když mi to doma ukázala okamžitě jsme účet zrušili. Jejich jednání je výsměch, v době kdy skoro každá banka nabízí účet zdarma nebo za pár Kč.

Věřím že spousta důchodců co tam mají účet i 30let u nich zustane a s tím asi počítají.

Já mám firemní účet u KB a měl jsem u nich 80%slevu už posledních 5 let- takže jsem za vše platil do 80Kč měs.

lidka*

Já bych řekla ondrasku, že to už o důchodcích neplatí. Tohle platilo v době vkladních knížek. Ale v současné době mají důchodci většinou účet u Poštovní spořitelny. A ta je dostupná skoro na všech poštách. Co se týče změny podmínek, to se stává nejen u bank, ale i pojišťoven. To je bohužel celkem běžné, právě tímto způsobem si srovnávají podmínky s jinými bankami. Ale na to se náš tazatel neptal. Samozřejmě, je to v lidech a od toho se odvíjí jednání s klienty. Jestli tázající se chce rozhodnout mezi KB a ČS, doporučila bych jednu věc. Porovnejte si nabídky obou a potom osobně navštivte obě banky. A nechte se podrobně informovat, co Vám mohou nabídnout. Běžný účet není tak rozhodující. Pro mne by bylo důležité, za jakých podmínek mi poskytnou hypotéku, půjčku na rozjezd podnikání. A klidně bych s nimi "laškovala", že chci zhodnotit určitou sumu - řekněme na 2 roky - co mi doporučí. A podle toho si uděláte obrázek, jak se dokáží postarat o klienta. *placni*

gomanek*
hodnocení

0x

tady najdeš spoustu zajímavých informací o účtech:

www.mesec.cz/ucty/...

A tady můžeš i porovant aktuální nabídku účtů:

www.mesec.cz/ucty/...

hodnocení

0x

Tak Českou spořitelnu bych zavrhnul hned. Vzhledem k tomu, že nejsou dlouhodobě schopni zajistit funkčnost a bezpečnost internetového bankovnictví, které je viditelné, jak to bude asi vypadat v systémech někde uvnitř. Děkuji pěkně, ale takovému ústavu finance nesvěřím. Z tohoto pohledu bych z uvedených možností raději doporučil KB, ale ani s nimi nemám osobně dobré zkušenosti (obecně s jejich několika produkty). Z mého pohledu bych nebral ani jedno.

zuzee*
hodnocení

0x

á bych nedoporučila ani jednu z nich. Máme účet u Ge money a jsme spokojeni.

hodnocení

0x

Právě zařizuji přechod z české do mBank.

alf*

pevné nervy přeji. Jak to bude fungovat ukáže čas, ale to že než budu mít plně funkční účet uplyne měsíc, to jsem nečekal. Odeslal jsem 18.6. žádost, v pondělí tu byl kurýr teď čekám na kartu, bez ní je to k ničemu. Pro platby převodem je použitelný právě od dnešního dne. Pravda od 30. byl použitelný pro příjem peněz. Teď mají 20 pracovních dnů na kartu. Tak jsem zvědav, ale už tuším, že to kvůli čemu jsem se pro ně rozhodl nestihnu.

michaela7*
hodnocení

0x

Ahojik,

nejsem si jista zda už nepíši pozdě, ale měl by ses poradit s finančním poradcem. Najdi si takového který pracuje pro více FU aby si měl analýzu co nejpřesnější.

I já mam svého finančního poradce email: michaela.hrdinova@ovbmail.cz ale je z Mělníka tak tě kdyžtak přesměruje na někoho z tvého okolí.

antynka*
hodnocení

0x

Já mám účet u GE money a naprostá spokojenost. Mám tam paušální poplatek 119 Kč měsíčně a nic víc neplatím. Dokonce mi paltí za použitívání platební - % z placené částky *hej*

doplněno 06.08.09 10:34:

Ale zpět k položenému dotazu - pokud bych se měla orzhodnout mezi KB a ČS, tak volím ČS, jsou pružnější a levnější. A jejich bankomaty jsou všude.

jarmik*
hodnocení

0x

Záleží, co od nich chcete. A taky záleží na jakého konkrétního bankéře narazíte.

Já jsem už léta spokojen s ČS, k níž jsem přešel, když jsem potřeboval hypotéku a tehdy byli jediní, kteří ji dělali ve velkém, dali mi přesné info předem a klaplo to. Dnes již hypotéky umí více bank, ale já si zatím na ČS nemohu stěžovat, mám tam spolehlivou bankéřku. Když je mi něco nejasné nebo něco plánuju, napíšu jí email a ona mi velice rychle odpoví a zatím mi řekla vždy správně tak, jak to potom skutečně i bylo. To bývá hlavní kámen úrazu totiž.

V KB jsem nikdy účet neměl, nemám s nimi zkušenosti. Když jsem si před těmi lety bral první hypotéku, tak ji evidentně neuměli, informace nejasné, podmínky nepružné.

hodnocení

0x

tak jsem přepsal už mnoho příkazů z české do mBanky. Platil jsem za minulý měsíc u české 390 Kč poplatků. Mám výpis na sedm stránek. Byl jsem spokojen, ale končím po mnoha desítek let s českou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]