Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chcu poslat dopis, ale pravděpodobně bude vážit více než 50g, čili jedna 13-ti korunová známka mně asi stačit nebude. Měl by vážit zhruba do 100g. Chtěl bych sa optat, jak to mám vyřešit? Mám dvě 13-tikoruové známky, jednu tříkorunovů a jednu korunovů. Mám asi použít dvě? A mám je nalepit doprava nahoru vedle sebe?
Děkuju za pomoc.
Podle kalkulátoru poštovních zásilek ( postaonline.cz/...) budete v případě obyčejného dopisu (v případě že je standardních rozměrů) potřebovat 17,- Kč. Takže doprava nahoru nalepte tři známky - tu třináctikorunovou, tříkorunovou a korunovou.
Další možností je zajít na přepážku pošty a zaplatit hotově částku podle váhy, kterou Vám sdělí úřadnice za přepázkou.
Pokud je dopis vhozen do schránky buď nedostatečně vyplacený nebo vůbec nevyplacený, napíše se na dopis "vybráno ze schránky" a dopis se normálně pošle. Adresát pak doplatí poštovné + 5 Kč pokutu. U přepážky ale pracovnice nevyplacený dopis vzít nesmí! (výjimkou jsou odpovědní zásilky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.