Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poštovní známky na obálce

Od: adaam odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chcu poslat dopis, ale pravděpodobně bude vážit více než 50g, čili jedna 13-ti korunová známka mně asi stačit nebude. Měl by vážit zhruba do 100g. Chtěl bych sa optat, jak to mám vyřešit? Mám dvě 13-tikoruové známky, jednu tříkorunovů a jednu korunovů. Mám asi použít dvě? A mám je nalepit doprava nahoru vedle sebe?

Děkuju za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle kalkulátoru poštovních zásilek ( postaonline.cz/...) budete v případě obyčejného dopisu (v případě že je standardních rozměrů) potřebovat 17,- Kč. Takže doprava nahoru nalepte tři známky - tu třináctikorunovou, tříkorunovou a korunovou.

Další možností je zajít na přepážku pošty a zaplatit hotově částku podle váhy, kterou Vám sdělí úřadnice za přepázkou.

hodnocení

0x

Já bych to poslala z pošty :)

adaam
hodnocení

Samozřejmě, kdybych to posílal z pošty, tak se tu neptám. Jenže mosím to posílat o víkendu, pošta zavřená, čili do schránky..

buss
hodnocení

0x

Zajít na poštu, ale když se dá dražší, nic se neděje.

Pamatuji si, že dřív když to bylo nedoplacene tak to doplacel adresát. Neví někdo jestli je to tak stále? Předpokládám, že pošta nemůže dopis vyhodit, protože není dostatečně "vyplacen".
cocinkamichalka*

Pokud je dopis vhozen do schránky buď nedostatečně vyplacený nebo vůbec nevyplacený, napíše se na dopis "vybráno ze schránky" a dopis se normálně pošle. Adresát pak doplatí poštovné + 5 Kč pokutu. U přepážky ale pracovnice nevyplacený dopis vzít nesmí! (výjimkou jsou odpovědní zásilky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]