Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijko - musí být platba každý měsíc?

Od: maxey odpovědí: 3 změna:

Ahoj, jen takový rychlý dotaz

musí se penzijní připojištění platit každý měsíc, nebo ne?
Jde mi o to, že si teď měním osobní účty a je to takové zmatené, takže kdyby tam náhodou platba za leden nedorazila... je to moc velký problém?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

K dotazu - pokud nezaplatíte nějaký měsíc, problém není. Pouze nedostanete podporu od státu. Ta je vázaná na pravidelnou měsíční (nebo předplacenou) částku. Zpětně je zbytečné hradit.

hodnocení

0x

Platba musí dorazit v ten měsíc. Zpětně to nejde kvůli státním příspěvkům, ale je možné si zvolit čtvrtlrtní nebo půlroční placení. Při malých částkách jsem to tak udělal a měl na půl roku klid. Jenom se musí platit dopředu a ne opačně. U pojišťovny si jen změnit periodu platby. ING to umožňuje, ale mělo by to u oastatních být podobné.

doplněno 16.01.15 18:20:

Moje odpověď byla také k dotazu.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe se podívat do smlouvy a podmínek. Obecně si můžete zvolit období, předplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]