Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžeme sdílet společný pokoj v hotelu Arabie

Od: lukim odpovědí: 2 změna:

Zdravím Vás všechny cestovatelé,

měl bych takový dotaz, jsme s přítelkyni mladí studenti, kteří by rádi si na letní prázdniny naplánovali první společnou dovolenou. Zajímá nás zájezd do Saudské arábie nebo na sever Afriky - Tunisko,Maroko a Egypt. Víme, že v těchto zemích převažuje islámské náboženství, opírajícií se o přísné zákony šária. Zajímá mne, jestli ta přísnost dodržování pravidel šária platí v těchto arabských kultůrách ve všech zemí úplně stejně, nebo je někde větší benevolence s přimouřením oka? Jde nám o společný pokoj při ubytování v hotelu. Neradi bysme skončili někde na špalku za cizoložství mimo manželské soužití.V jaké z těchto vyjmenovaných zemí se toho bát více a kde tak velké riziko zase nehrozí?Myslím si, že Saudská arábie bude asi nejpřísnější v tomto směru,ale nevím to jistě. Má někdo v nesezdaném páru zkušenosti při těchto zájezdech nebo je nutné před zájezdem rychle vstoupit do manželského svazku, aby nám nic muslimové neudělali? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

4x
Dobrý den, jelikož si máma po rozvodu vzala tunisana, tak s tim mám bohaté zkušenosti. Asi takhle:
Saúdská Arábie, Alžírsko - silne zakoreneny islám v právu, všechny ženy musí být zahalené, nejezdil bych tam.
Egypt - v Káhiře a letoviscích ok, nikdo moc neresi, místní si již zvykli, pokud pojedete do vnitrozemí tak tam bacha
Maroko neznám
Tunisko - velmi uvolněná zeme, na sariu zapomeňte, mají islám na háku. Starší generace pořád ctí tradice, ale jinak jsou velmi mirumilovni, v centrech jako Sousse a Tunis to opravdu zije, a není problém tam narazit na mladší generaci, kde holky nosi bezproblemu minisukně, vodi se s chlapci za ruce, libaji se na plazi atd., v sousse jsem nasvtivil krestansky kostel uplne bez problemu. Žádný extremismus nečekejte, maximálně si starší generace posteskne nad starými časy. V Tunisu není ani problém narazit na homosexualni páry, byl jsem tam i nekplikrat s přítelem a bez problémů. Tunisani vůbec nechtějí být Arabove, ale co nejvíce se myšlením přibližují Evropě. Jinak pokud v jakekoliv zemi nebudete ubytováni daleko od hranic a letoletovisek, nemusíte se ničeho bát, i kdyby vase pritelkyne na pokoji stridala o dovolené chlapy jak ponožky :-D

uska*
hodnocení

0x

Dcera byla letos s přítelem v Tunisku a nikdo po ničem nepídil, bydleli společně na pokoji. Jeli přes cestovku, nevím jak by to bylo, kdyby jeli soukromně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]