Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda tu někdo má zkušenosti s nakupováním na www.aliexpress.com? Jak je to s placením DPH případně cla? Když si koupím zboží s cenou přesahující 1000 Kč, tak mám počítat ještě s nějakým placením?
@filip17 : si tu kradem zkopírované odpovědi
Dobře, ale podle čeho poznají, že mám platit dph či clo, když neví kolik jsem za to ve skutečnosti zaplatil?
Obchodník na balíček napíše cenu. A celníci si od tebe můžou vyžádat doklad o koupi, nebo print screen košíku z alika.
Namátková kontrola a tabulky. Oni uz se nenechaji osidit napisem "darek", vedi ze se to takto z ciny posila a proto namatkove muzou vybrat nejaky balik, rozbalit a dle prislusnych tabulek najit odpovidajici cenu a dle toho dopocitat DPH ci CLO: Týká se to především elektroniky.
doplněno 14.01.15 19:59:A mimochodem, baliky oteviraji postaci pod dohledem celniku. Ne primo celnici. A takova vsuvka. Telefony se vyplati kupovat pres DHL, jelikoz tam je to takrka nehlidane pro celniky. Ale zase je nutno pripocist postovne, ktere se u DHL plati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.