Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace bryli

Od: ditkat odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevuim, jad dale postupovat při reklamaci brýlí - v červenci 2014 se mi rozbili dioptrické brýle. Bylo to před odletem na dovolenou, tak jsem zašla do nejbližší optiky, kde mi změřili oči a udělali mi nové brýle. Po vyzvednutí nových bryli jsem ale zjistila, ze pres ne vidím špatné. V tu dobu jsem byla již i objednána na pravidelnou oční kontrolu k MUDr. U MUDr jsem s těmi brýlemi nemohla ani nic přečíst na kontrolní tabuli. MUDr mi napsala nález, na kterém byly uvedeny rozdílné dioptrie, než mi naměřili v optice při výrobě brýlí. V optice mi tedy uznali reklamaci a udělali mi nové brýle podle toho, co mi napsala MUDr na posledni kontrole. Ale opět pres pres předělané brýle vůbec nevidím - je to ještě horší než ty původní brýle. Kde mám tedy nyní hledat viníka? Optika mi udělala špatné opět brýle nebo mi MUDr špatné zmerila oci? Jelikož mám vysoké dioptrie, tak me jedno sklo vychází pres 5000 Kč. A jelikož pres brýle opět vůbec nevidím, tak je chci opět reklamovat. Už z první reklamaci jsem mela v optice komplikace a uznali mi ji jedine prý díky jejich vstricnosti a bryle prý předělali podle toho co namerila paní doktorka. Tak kde je tedy chyba, když pres brýle stále nevidím? Běžné nosim kontaktní čočky, doma jsem ještě našla nějaké starší brýle, které jsem si v nouzí sebou vzala v letě i na dovolenou, když se mi původní brýle rozbili ( ty jsem mela dělané v jine optice). A pres ty staré brýle vidím lépe než pres ty které mi udělali v optice před první reklamaci a pres které jsem si vyzvedla dnes. Nechtějí mi ale nyní reklamaci již uznat, protože mi prý udělali brýle podle toho, co mi namerila MUDr. Tak ze mám nyní reklamaci řešit s MUDr? Ze mi špatné zmerila oči? Nebo jak to dal řešit? Děkuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, co si nechat napsat vyjádření od doktorky, že brýle neodpovídají požadovaným hodnotám, že je na nich naměřeno tolika tolik, rozdíl činí tak a tak? Pokud se ovšem doktorka nemýlí - pak leda vyjádření od jiného očaře.

Mluvila jste v vedoucím prodejny? Nebojte se nechat si ho zavolat a probrat to s ním.

asd*
hodnocení

0x

1. zašel bych k doktorce, nechal si nastavit na těch jejích pracovních brýlích to co naměřila/ napsala a kouknul bych přes to. = Zjistíte jestli změřila správně. (To můžete udělat i jinde) Pokud to doktorka změřila blbě tak je to na ní (ale dá se čekat že vás pošle do háje a budete muset bojovat), pokud správně a chyba je v brýlích tak je to optiky, pak je jednoduché brýle změřit (příp. i udělat znalecký posudek) jestli brýle odpovídají zadání a pak reklamovat že měly být takové, ale jsou makové.

hodnocení

0x

Jaké dioptrie jste měla na těch brýlích, se kterými jste viděla dobře - na těch rozbitých? Měly by být stejné, pokud se Vám vada dále nerozvíjí. Doktorka je nová, nebo má Vaše starší údaje? Pokud má Vaše starší údaje, nesedí mi, proč ji netrkl rozdíl mezi dioptriemi naměřenými dříve a nyní. Jak s brýlemi vidíte špatně - jsou slabé nebo naopak moc silné? Nebo jiný problém?

Vracela bych se k dioptriím, které jste měla na dřívějších brýlích, pokud jste s nimi viděla perfektně. I za cenu toho, že byste požádala lékařku, která Vám je předepsala, pokud to není ta, u které jste byla nyní. Pokud se dioptrie neliší od těch, které máte teď, bude asi zakopaný pes v optice.

ditkat
hodnocení

0x
Děkuji za názory. Zítra si zajdu do jiné optiky, jestli mi zkusí nastavit na zkušebních brýlích dioptrie naměřené lékařkou. V pátek jdu pak se synem na kontrolu na oční, tak to budu chtít udělat i od mudr. Ty staré rozbité brýle my myslím psal jiný lékař, měla jsem je přes 6 let a v průběhu jsem změnila lékaře v jiném městě, tak přesně nevím, kdo mi je psal, ale mám starý lístek z optiky, kde mi ty rozbité brýle dělali, tak se zkusím ještě zeptat tam, jestli jde v záznamech zjistit. S vedoucí optiky, kde mi udělali poprvé chybné brýle jsem mluvila při první reklamaci a nebyla zrovna vstřícná :( ale to není ani moc místní oční mudr :( ještě jednou všem moc díky
robin1*

Psala jste, že máte ještě jedny hodně staré brýle, přes které vidíte perfektně. Ty můžete donést do optiky a oni umějí změřit jaké mají dioptrie.

ditkat
hodnocení

0x
Dobrý den, nevíte prosím někdo kde a pod čím hledat odborníka, který udělá znalecký posudek na dioptrické brýle a kolik takový posudek může stát? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]