Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím Vás ,chtěla bych se zeptat kdo má zkušenosti nebo měl problémy s tenisovým loktem.Asi nebude zbytí a půjdu na operaci.Nevíte,zda se tento zákrok provádí jen s místní anestezií nebo musí být celková anestezie? Moc děkuji všem za odpověd.
Moc děkuji,vysvětlení super.Už v nettu ležím od svátků a hledáma hledám.To mi pomohlo.Na rázové vlny už chodím,platím 400 kč za jednu,mám jich 5,víc se nedává.Za sebou mám zatím 3,ale nevím nevím.Ale moc díííky
Lenko, tak jsem si přečetla čemu se říká "rázová vlna". Tak tedy mně tohle vůbec nepomohlo, mně to předepsal ortoped, tak jsem to ani neplatila. Sice to byl trošičku jiný přístroj, ale podstata léčby, o které mluví je naprosto stejná. Terapeutka mi to vysvětlovala úplně stejnými slovy, které jsem si nyní přečetla. Já tam byla po zlomenině kolena a pohmoždění kotníku. Měla jsem předespaných deset seancí po půl hodině. Vůbec to nezabíralo a na tu poslední jsem už ani nešla. Ale to je moje zkušenost, třeba u Vás to bude jiné. Možná to bude trošku jiný přístroj, ale udivuje mne ten popis jakým oba ty přístroje fungují. jsou to ta samá slova, proto je mi to divné. Ale pak tedy nechápu, proč byste nemohla mít víc jak 5. a proč je platíte. Já těmhle zázrakům nevěřím. Schválně sem pak napište, jestli Vám to pomohlo opravdu. nějak jsem dostala trochu husí kůži, když jsem si rozklikla tu kliniku, která se tím zabývá. Nějak mi to zavání tím, že chtějí z lidí tahat peníze. Já to neplatila, ale zajímalo by mne co by Vám odpověděli, kdyby Vám to nepomohlo. Mně lékař řekl, že na někoho to zabere, na druhého ne. Ale já to měla zadarmo, tak jsem to přešla bez dalšího komentáře. Ale kdybych za to měla zaplatit 4 tisíce a nic, tak to bych se určitě ozvala.
Já sedím ny tý rázovce cca 15 minut,mám to taky na papír ,na doporučení od orthopeda,pojištovna to neplatí mi řekl,ale je to pravda,jak to čtu na nettu.Mě to ulevilo od bolesti,docela dost,ale nezatěžuju ruku.V zaměstnání bouchám 8 hod.kladívkem a to je ten problém,až tam bude zátěž tak že se to vrátí.Už se mi to takhle stalo,14 dní jsem marodila a v práci 2 dny! A už jsem odpadla ,ruka bolela jako bejk,tak nyní už jsem doma 3 měsíce a pokud rázovka nepomůže tak na operaci,tak mi to řekl dr.
nedávno se na toto téma tady už diskutovalo, možná tam najdete něco, co by Vás mohlo zajímat. Asi budete muset nahoru zadat "tenisový loket", nebo myslím že se to jmenovalao "bolest v lokti-operace". Už nevím, ale určitě to najdete.
doplněno 08.01.15 12:21:našla jsem to, jmenuje se otázka "zánět loktu". Ale asi to zde bylo už diskutováno mnohokrát, jak vidím v odpovědi nade mnou.
Jojo já vím,četla jsem to,ale už uplynulo přes měsíc a od té diskuze a ruka potvora pořád bolí!
Jenomže o tom ta celá nemoc je. Samo od sebe to nepřejde. Musíte se obrátit na lékaře. Ruku musíte léčit, na to Vám žádná diskuze nepomůže.
doplněno 08.01.15 12:30:A pokud jde o otázku anestezie, i na tu Vám nejlépe odpoví lékař. Já jsem třeba tuto nemoc prodělala, popisuji celý průběh, ale operaci jsem se vyhnula a zatím mám pokoj. Jenomže lék, který mne vyléčil už je zakázaný. Myslím, že dokonce v celé Evropě. nechápu to, protože já tím trpěla víc jak rok a léčili mne napřed kortikoidními injekcemi, které nezabíraly. Pak jsem spolykala ten lék a bylo po bolesti. A až doteď se nevrátily. Je to vážně už deset let.
To si budu pamatovat, tu "rázovou vlnu", nevím teda co to je, ale zjistím to. Protože i já, i když mám od bolesti zatím pokoj, si někdy položím otázku co budu dělat, kdyby se mi to vrátilo. Asi tu rázovou vlnu předepíše lékař, že?
Ano lékař orthoped,jak píšu výše nehradí pojištovna ,jedno sezení stojí 400 kč,tvrdil mi,že se jich dává 5.Paní veme takovou jakoby pistolku nebo co to je a jezdí vám s ní po ruce a lokti a jakoby to střílí nebo tak nějak.Rozhání vám to vápník do kostí.Aspon tak jsem to pochopila.
Jojo, to je přesně ono. A před sebou má jiný přístroj a tam sleduje jak tam běhají, nebo také neběhají takvé články jako na stupnici. U mne u toho dost nadávala a říkala, že se to nechce chytit. Nakonec ji to otravovalo natolik, že mi jezdila v místech, kde to vůbec nebolelo, protože tam se přístroj zase chytil, ale jakmile sjela tam, kde to bolelo, zase se to zastavilo. Na konci je taková špička tou se mi úplně zarývala do masa, prostě to bylo na to h.no, nebo to neuměla, nevím. Ale je to moje špatná zkušenost.
Zajdo, díky za odpověď. Už vím o co jde a dokonce jsem tu léčbu prodělala. Mně to teda nepomohlo. Doktor vysvětlil, že na někoho to zabere a na někoho ne.
Ano, právě jsem Vám o tom psala. I já chodila k lékaři a to skutečně renomovanému, léčil sportovce. A přesto mne nevyléčil. A pak jsem náhodou padla na ten lék, který už není k sehnání. Věřte mi, že bych Vám třeba zrovna já ráda pomohla, protože si dobře pamatuji co to bylo za bolest, ani hrníček jsem neudržela a sebemenší pohyb rukou bolel šíleně. Kdyby se mi to stalo dnes, a nebylo jiného zbytí, než podstoupit tu operaci, šla bych na ni.
Lenko, jsem po operaci tenisového lokte, dříve písařského.
Popíšu Vám svůj příběh.
Bolesti, ultrazvuk atd..až obstřik do lokte. Klid na 3/4 roku. Poté bolest, další obstřik a klid 3 měsíce. Opět doktor a nutná operace. Zašel jsem za jiným ortopedem, obstřik, jen na 14 dní, opět bolesti, ještě jeden obstřik, skoro již nepomohlo.
Pak operace v nemocnici Pardubice, zákrok trval asi 15 minut, jen lokální umrtvení, normálně jsem komunikovat s lékařem. Jelikož jsem si předtím koupil knihu o Boydově operaci tenisového lokte, věděl jsem co mi budou dělat a podle obrázku i viděl. Cítil jsem jen tlak, nikoliv bolest.
Doktor humorně nadával, že si to příště můžu udělat sám, když furt vyzvídám, co teď dělá...
Závěr?
Proč já pitomec chodil na tolika obstřiků, když mi první doktor říkal, že to chce operaci. Opíchání loktu bolelo více, jak celá operace..
doplněno 08.01.15 12:57:Lenko, Fakt?
Až zjistíte, že nelžu, pak uvěříte...
Proto jsem si klidně nechal koleno na počkání upravit zánětu tíhového váčku (bursy či burzy)
poté i rameno klíční kost.
A na konci března jdu se zápěstím...
Již nenchám do sebe jen píchat..
Pokud jste z Prahy, tak můžete přijít do Křesomyslova 284/23 Praha 4. Mezi 8:30 a 15:10 A poradit se tam s jistým Františkem.
Věřím že vám dobře poradí a že by jste se díky tomu mohla vyhnout operaci.
Jan Dubský
Dobrý den,nejsem z Prahy,ale není problém dojet,máme to cca kolem 80 km,třičtvrtě hodinky cesty.Musí se tam objednávat? To mě jen tak veme?Moc děkuji za info.
lenko, tohle vypadá na léčitele. Odrazovat Vás nechci, ale nevěřím na zázraky. A v případě takovéhoto onemocnění už vůbec ne. Zbytečně z Vás vytahá peníze a nakonec na tu operaci stejně půjdete. Odporučení na "jistého Františka" je podezřelé.
Ano mě to také došlo vzápětí,jinak by tam bylo dr.,že? Ale to není nic pro mě,já raději lékaře
Paní Lenko, já neznám Váš zdravotní stav, ale vím co jsem měl já. Taky se mi nechtělo na operaci, ale proto Vám říkám, jděte, je to jen 15 minut na sále + přípravy před zákrokem a chvilku po něm.
To jsem měl i ruku v sádře, abych nenamáhal loket. Fakt mi to pomohlo...
mě sádra pomohla , předtím občasná bolest lokte při námaze ( nesení tašky ), později už stálá, více týdnů. Ortoped mi nadělil sádru ( čekala jsem spíše nějakou rehabilitaci ) na tři týdny a mám pokoj od té doby. je fakt, že se snažím obě ruce zatěžovat rovnoměrněji.
Asi mi nic jinýho nezbyde,než pořád lítat po doktorech,musím taky pracovat,vydělávat korunky.Docela se ani už nebojím jak tady o tom píšete.Díky.
Dobrý den, mě se taky nechce na operaci, hlavně z důvodu výše nemocenské. Mám tenisový loket na obou rukách, na levé ke všemu ještě golfový, ten je zespodu. V pravém loktu mám již 3 obstřiky, v levém žádný (viz. vysvětlení níře). Pomohlo to vždy na chvíli. Asi před 3 lety, když jsme byli se synem u fyzioterapeuta (měl problémy s ramenem, od mala vrcholově plave), jsem se zkusil jen tak zeptat aby nestála řeč, jestli na to existuje z hlediska fyzioterapie NĚCO. V tu chvíli mi trápil několik let jen pravý loket a měl jsem v něm právě ty obstřiky. Paní řekla, že mi ukáže kouzlo Nalepila mi na ruku kinezio tape (obecně se to nazývá tejpování) Jsou to byrevné nalepovací pásky jak mají cyklisté, fotbalisté, atleti atd. No a úleva přišla prakticky okamžitě. Naučila o manželku, nic na tom není. Jde jen o to, aby při nalepování ruka byla v určitě poloze, aby se správně zvolila délka a natažení pásky. Nosím to vždy týden až 10 dní, ruka si odpočine, a mám zase na nějaký čas klid. Zrovna na vánoce mi manželka tejpovala poprvý i golfový loket, zkusili jsme to jen podle videa a fotek na internetu, protože paní už měla dovolenou, no a bylo to jako když se bolest vypne vypínačem. Prostě okamžitě. Zatím to řeším takhle, na operaci zatím nechvátám, ale myslím, že mi stejně někdy nemine. Někdy se stane, že mi tejp nezabere na 100 procent, ani hned, ale určitě je to alespoň dost velká úleva. Ale na každého to možná působí jinak. Já od mala sportuji, oba moji synové také, pohybuji se od mala prakticky každodenně v tělocvičnách, v bazénech, atd, a vidím, jak se kinezio tape rozmáhá. Když se různě s ostatními sportovci o tomhle bavíme, mají stejný nebo podobný názor. Jistě to není všelék, ale minimálně na úlevu to platí. Někdo si myslí, že už lidi neví co by si na sebe nalepili aby byli zajímavý (s takovými názory jsem se již setkal), ale s takovými lidmi nemá cenu se o tom bavit. Vím, že mi operace určitě čeká, ale tímto ji oddaluju na neurčito. Tak a teď mi příznivci léků a operací kamenujte
Ale jak říkám, na každého to možná nepůsobí, ale minimálně za zkoušku to stojí.
mnbl,
proč kamenovat...
Říká se, "věř a příroda Tě uzdraví", tak proč ne. Ale sám píšete, že se operaci nevyhnete. Proto sděluji, že já jsem měl jít hned na operaci a ušetřil si bolesti. Operace pár minut, pak si myslím, že byla sádra na 4 týdny a rehabilitace..
Jen s Vámi nesouhlasím v jednom, upřednostňovat výši nemocenské před klídkem od bolesti.
Dovoluji si oponovat, tohle není o tom, věř a víra tě uzdraví. Jinak by to nepoužívali odborníci, lékaři a hlavně by se to nepoužívalo ve vrcholovém sportu. Ale jak říkám, je to věc názoru. Jen jsem špatně napsal dobu nošení, nosím 2-3 týdny, jen právě vždy po tom týdnu je lepší pásku vyměnit.
Omlouvám se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.