Nejste přihlášen/a.
Kde koupit pečený čaj, když ho nechci kupovat přes internet? Drogerie, supermarket, lékarna? Existuje nějaký speciální obchod na pečené čaje, respektive na čaje celkově? Chtěla bych si vybrat a nevím, kde se to dá koupit... nějaký kvalitnější.
Asi to nekoupíte pod tímto názvem. "Pečený čaj", je prostě doma připravované ovoce a říká se tomu tak proto, že se to upravuje v troubě a pak zavařuje. Sama si ho dělám každou sezonu. A můžete si ho udělat velice jednoduše doma. I když nemáte zahrádku a vlastní ovoce. Doporučuji dělat v sezoně, kdy je všelijaké ovoce na trhu a je levnější. Ale klidně můžete i teď, ale vyjde Vás to draho. A pomeranče nedoporučuji, je to pak hořké. Dělá se z mirabelek, hrušek, jablíček, švestek, a tak dál. Okoření se podle vlastní chuti. Pak jenom skleničku otevřete a dáte do hrnku jednu lžíci a zalijete horkou vodou. Je to fakt moc dobré. Můžete ovonět rumem.
Pečený čaj lze koupit i v některých cukrárnách. Přeptejte se u Vás, třeba ho budou mít.
suzymon - souhlasím s Vámi, doma udělaný je výborný. Já sama jsem ho nedělala, ale dostávám ho od mé kamarádky a ten je opravdu vynikající.
U nás jej jde koupit v kavárně-cukrárně(je v nápojovém lístku a jde i koupit na baru)a také v obchodě s bylinkami(kde mají vonné oleje,ručně vyráběná mýdla,čaje sypané...) a také v obchodě s dárkovým zbožím.
Výborné pečené čaje vyrábí firma Madami. Mají obchodní zástupce po celé republice a dodávají čaje do různých obchodů. Jejich čaje jsou husté, ne žádný "tekutý kompot". Zkuste je kontaktovat, třeba některý jejich obchodní zástupce je někde u Vás poblíž, nebo dodávají do nějakého obchodu poblíž Vás.Jejich exotická směs je naprostá mňamka.
Počkejte do léta ten kupovaný nelze s tím co si uděláte srovnat. Dělám (dcera dělá, já jsem líná) jednodruhový, více druhový a taky mišmaš v tom je úplně všechno ovoce včetně černého bezu, ( vždy citron + pomeranč i s kůrou), moje doporučení je, čím víc rumu, tím je lepší. Ovoce vám nedozrává stejně a tak dáváme vždy do krabičky zmrazit a pak vše použijeme.
Lékárny-tam ale bývají drahší a pak taky v prodejnách se zdravou výživou jsem je viděla i ve velkém-dárkovém balení.Objevují se sem ,tam i na Slevomatu.
Jestli jsi z Prahy, tak docela dobrý výběr mají v Nuslích v obchodě s kořením a čajema. Mají asi deset druhů. Jsou to takový malý lahvičky.
Tu: kralovstvichuti.cz/.... Na jejich stránkách jsem je teď nenašla, ale kupovala jsem je tam před vanoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.