Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlatý stafylokok a osobní zkušenosti

Od: jmlc® odpovědí: 11 změna:

Máte někdo svou osobní zkušenost (v rodině) s týmto zákeřákem?

V naší rodině je toho hodně s následkem odstranění mandlí - nicméně ani to nebylo zcela úspěšné... Tato zákeřná bakterie se málokdy dá léčit antibiotiky. Já osobně toho protrpěl dost a imunita mi hodně ochabla.. Jenže poslední měsíce se snažíme nějak pomoct našim dětem, které také začaly trpět neustálou rýmou a potížemi, které prokazatelně po testech způsobují právě tyto bakterie.

Jak jsem si četl, má je snad celý svět - jen někteří prostě nemají imunitu dostatečnou a zdraví jim pak pokulhává...

Prosím o zkušenosti, rady (i babské), a náměty, jak stafylokoka oslabit, imunitu zlepšit a nebrat antibiotika (která prokazatelně nepomohla).

K lékařům chodíme posledního půl roku a stále zjišťujeme a testujeme... proto nežádám o informaci u doktora, ale tady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

losfuncha*
hodnocení

2x

Mám nejhorší typ zlatého stafylokoka od 6. roku života (chytla jsem ho tehdy na infekčním oddělení v nemocnici, kde jsem se léčila s mononukleozou) a je mi téměř 30 let a nezbavila jsem se ho. Někdy se neprojevuje, ale pokud jsem oslabená a ve stresu, tak okamžitě začne v těle ordinovat. Vyzkoušela jsem stotisíc imunologických přípravků a je to zcela zbytečné a ke všemu do sebe zbytečně čerpáte chemii, kterou se tělo po čase spíš oslabuje (především játra, která si poté stafylokok rád vybírá ke hnízdění). Antibiotika nenasazovat v žádném případě. Když už, tak užívejte například echinaceu (ideálně podomácku připravovanou v podobě kapek či silnějšího nápoje - vhodné i pro děti), velice prospívá imunitě a jinak hlavně se myšlenkami na stafylokoka nestresujte a snažte se žít klidným a vyrovnaným životem - potom nemá šanci :) Ono i to tělo si na něj časem zvykne, tak jako na alergie, jen to chce čas a trpělivost a hlavně co nejméně chemie v těle.

jpd
hodnocení

0x

Víte, odstaranění mandlí je nesmysl a bohužel jde o celoživotní poškození zdraví. Bohužel odstranění mandlí bylo špatné rozhodnutí. Mandle jsou velmi důležité v imunitním systému člověka. Těchto baktérií se lze vcelku dobře zbavit. Pokud jde u kmen o rezistentním MRSA, ani to není nic nemožného. Chce to jen léčbu u imunologa jednak kombinací vhodných antibiotik, dále léky jak Luivac, Imunor (nebo injekce Imodin-ty jsou k mání na Slovensku), injekce Subcuvia a jiné. Jde samozřejmě o léčbu v řádech měsíců až let. Měla byste žádat léčku u doktora ne tady.

hodnocení

Jak jsem psal - řešíme u více doktorů - dětský lékař, můj praktický lékař, krční oddělení, - co hlava, to názor.

Na krčním řešíme aktuální ASLO a možnosti u mne. A právě odstranění nosní mandle byla jedna z možností, kterou však já osobně moc nechci přijmout...

Toho imunologa zkusím v okolí sehnat. Díky za námět.

jpd

Víte, takové dlouhodobé onemocnění se řeší hlavně u imunologa, ne u krčního ani praktického lékaře - ti problematiku imunity neovládají. Nosní mandle se od krční liší zásadně a nená žádné důležité funkce v organismu na rozdíl od krční mandle. Mně hlava nebere, že necháte dítěti vyndat krční mandle jen tak, bezdůvodně aniž byste podstoupily odekvátní léčbu. U imonologa jsou velmi dlouhé objednací lhůty, tak s tím neváhejte. Samozřejmě je třeba vyšetřit všechny členy rodiny ORL (výtěr z krku) dále pak alespoň krevní obraz, moč. A i u těch, co nemají potíže nasadit kůru Luivacem (2 balení s měsíční pauzou). Pokud máte domácí zvíře - může to být zdroj nákazy. Cesta k úspěchu vede přes imunologa, který nebude na vás šetřit. Hlavně nezklouzněte k nesmyslům typu homeopatie nebo Wobenzym a jiné potravinové doplňky. Samozřejmě základem je kvalitní strava a dostatek vitamínů. Velmi doporučuji moře, čím častěji, tím lépe. Velmi osvědčeným prostředkem je koktání teplého nasyceného roztoku kuchyňské soli. Pokud jste fajnšmekr na sůl, kupte balení soli z Mrtvého moře a kloktejte tím (3x denně). Naučte děti a zubní hygieně (mezizubní kartáčky-štetinky, ne nitě), doporučuji zvážit i elektrický kartáček. Naučte děti si mýt ruce obyčejným mýdlem, naučte manžela a děti řádné intimní hygieně (na některé části těla je sprchový gel naprosto nevhodný a jetřeba použít běžné mýdlo). Nic ale nepřehánějte a vyvarujte se "dezinfekce" domácnosti. Naučte ale rodinné příslušníky, že nebodu po sobě lízat příbory, že každý bude mít svoji čistou skleničku atd... Dle mého za rok budete OK.

ss

ja bych chtela říct že me bylo řečeno že zlaty stafylokok zvaný mrsa se nedostavá od zvířat ale že zvířata to dostanou od člověka

uska*
hodnocení

0x

Já jsem byla přeléčena 3x za dva roky IMUNOREM. Může napsat jen imunolog. První dvě přeléčení ještě pojišťovna nehradila, třetí už ano. Dnes hradí vše. Je to nějaký výtažek z prasečí krve, ale pomohl.

jpd

Ano, máte pravdu Imunor je vyráběn z prasečí krve a ampule se naředí vodou a vypije, Imodin je vyroben z lidské krve a je ve formě injekcí a není v CZ nyní dostupný. Slovenské lékárny ho vydají na český recept, cena jedné ampule je 45-50 eur. Přicenž je třeba 4-8 ampulí. Slováci mají samozřejmě tento lék hrazen pojišťovnou s menším doplatkem. Subcuvia je v cena cca 1300,- Kč za injekci, je bez doplatku a je třeba kůra 1 inj/měsíc cca 5x. Luivac je cca z poloviny hrazen pojišťovnou, doplatek je okolo 250 za balení (kůra obnáší 2 balení) a i po vyléčení ho doporučuji vždy na konci září minimálně další 3 roky po vyléčení (jak děti, tak dospělí). Jde o umrtvené bakterie obvykle zůsobující angínu (kromě jiného i zl. st.).Tedy něco jako očkování tabletou, kdy si tělo předem vytvoří protilátky proti těmto bakteriím a až přijde skutečná bakterie z venku, pak imunutní systém je připraven jí likvidovat podstatně snadněji nemusí vůbec dojít k akutní infekci. Samozřejmě, které z léků je třeba, může zjistit až imunolog, který provede příslušná vyšetření a zjistí, které ze složek imunity jsou nedostačující. Myslím, že tam bude určitě bunečná imunita špatná do toho možná nějaké protilátky pozdní fáze na EBV nebo CMV. Běžně si totiž organismus se zlatým staf. poradí bez problému, případně mu nečiní potíže. Pouze u oslabených jedinců nebo kumuluje-li se více infekčních patogenů, vzniká problém. Zlatý staf. je běžnou součástí každého člověka, jde jen o to, kde se vyskytuje a zda způsobuje potíže. Vyndání krčních mandlí je u malého dítěte, které je nemá ničím poškozené, naprostý nesmysl. Že tam má infekci - to lze řešit. Naopak. Nyní po vyndání krčních mandlí, pokud potíže přetrvávají, to bude podstatně složitější.

hodnocení

jpd, podle délky textu a některých částí tomu asi trochu rozumíte... ten Luivac jsem dostal dnes druhé balení (ani jsem nevěděl, že je to na imunitu :) )

Jinak co se týče některých nesrovnalostí - jsem muž, nemám manžela. Mandli mi chtějí vzít nosní. Dětem zatím mandle brát nechtějí a právě ani dávat antibiotika - prý to v jejich věku je nutné sledovat, ale spíše podporovat právě část imunitní jak jídlem, tak otužováním atd... Děti momentálně žádné zásadní potíže nemají, jen mírnou rýmu. Ve třídách je 60% absence, ale oni jsou jedni z nejzdravějších :).

Já dnes k těm lékům dostal ještě nějaké kapky do nosu, protože nějaký Olynth je prý jen vodička za strašné prachy... A opravdu mi pár kapek pomohlo víc, než týden na Olynthu.

Zatím díky Vám i ostatním za zkušenosti, snad to se zdravím bude jen lepší :)

jpd

Olynt je běžný sprej do nosu, s tím zázraky neuděláte. Spíše bych doporučil Nasonex - jde o spej, který působí na úplně jiném principu. Aplikuje se 2x denně, nepřináší okamžitou úlevu, očekávejte případné zlepšení cca po týdnu. Pouze na předpis.

balzerka
hodnocení

0x

Změna životního stylu. Změna stravy / imunita sídlí ve střevě/, odkyselit organismus zeleninou a stravou s omezením cukru, uzenin, tav. a plísňových sýrů, bílého pečiva,chipsů, majonéz a zákusků více pít, ale ne colu a limonádu ale citron.vodu, aby stafylokok neměl příznivé podmínky, pohyb na čerstvém vzduchu, uklidit, větrat, urovnat případnou nepříznivou atmosféru v rodině /psychika důležitá/. Pokud možno přírodní antibiotika typu Vironal a Drags Imun a potrav.doplňky, jako ječmen Barley nebo Spirulinu , B vitamin, bifidus. Propláchnout ledviny. Souvisí s anginami. Nejlépe ještě před Vironalem přípravkem Renol.

balzerka
hodnocení

0x

Ono je v nás hodně různých bakterí, náš imunitní systém musí nepřetržitě identifikovat nějaké vetřelce a "přeskupovat obranné valy". My bychom neměli oněm vetřelcům chystat příznivé podmínky nevhodnou stravou, stresem a nedostatečným okysličením v nezdravém záření monitorů. Zní to až pateticky, ale podstata tam je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]