Nejste přihlášen/a.
Vzhledem k číslu 17 v nicku / nicku Koloušek /usuzuji, že nejsi dosud plnoletý. Pokud se mýlím, odpusť. Ale pokud to tak je, v tom případě by museli o příspěvky zažádat rodiče. Posuzují se příjmy všech členů domácnosti.
Pokud už pracuješ, najdou se v dnešní době solidní zaměstnavatelé, kteří vyplácejí zaměstnancům příspěvek na dopravu. Podle toho, kolik km to do zaměstnání je. Měla jsem to 8 km a dostávala jsem měsíčně asi 700 Kč na tu dopravu do zaměstnání. A to jsem jezdila na kole /což bylo zaměstnavateli jedno, jaký dopr. prostředek kdo použil/.
Jinak, pokud jsi student či v učení, dej si potvrdit ve škole docházku a můžeš pak získat slevu na jízdném jako žák. Jaga.
Zdravím,
nejsem těchto předpisů až tak znalý, ale vzhledem k tomu, že platíte hypotéku, tak máte jistě natolik velký příjem, že po jeho propočítání vám podle mého názoru nepřispějí vůbec nic. Na tyhle příspěvky je nárok při nějaké výšce příjmu vzhledem k životnímu minimu a pokud byste splňoval tohle, tak zas nebudete splňovat podmínky pro udělení hypotéky.
Nejlépe to vystihl Ronyx: Pokud splácíte hypotéku, započítává se výše splátky do Vašich příjmů (o hypotéku, půjčku, ale ani exekuci, oddlužení ... nelze příjmy snížit). Tzn., že na státní sociální podporu ani na pomoc v hmotné nouzi nejspíše "nedosáhnete".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.