Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zubu - co se bude dít

Od: kikipav odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

před rokem jsem byla u zubaře s bolestí zubu. Zub mi vyvrtala a dala zklidňující vložku. Jenže já nedošla na další termín, kdy jsem byla objednaná a jelikože mě ten zub nebolel, tak jsem ani neměla potřebu. Jenže vložka mi vypadla a já měla zub odhalený až po nervy. Od bolesti jsem nemohla vydržet a jela na pohotovost. Tam mi dali umrtvovací vložku, která ted přes vánoce opět vypadla. A dnes zub začal opět nesnesitelně bolet. Nezabírají mi léky, zub je na dotek a poklep hodně citlivý. Musím zítra k zubařce, ale mám strach, nenechám si na něj ani sáhnout. Nevíte nebo aspon netušíte prosím, co mě bude zítra čekat? Vím, že si za to můžu sama, že to došlo tak daleko, ale budu ráda, za jakoukoli informaci. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj. Jsou lidi, kteří statečně snášejí bolení zubů a ještě tuto statečnost považují za svoji přednost. Taky jsem dvakrát dostal vložku do zubů, taky jsem si užil. V prvním případě se zub povedlo zachránit a zaplombovat, ve druhém to holt nevyšlo.

Myslím že je jasné co můžete zítra očekávat. Možná dostanete další vložku a zub se povede přeléčit. A když ne, pak půjde ven.

eulalie*
hodnocení

0x

Co vám napsat uklidňujícího? Možná vám zub vytrhnou, jestliže už nepůjde zachránit. A věřte, že trhání zubu při jeho umrtvení injekcí je už ráj na zemi oproti bolesti, co musíte nyní snášet.

hodnocení

0x

Co psát uklidňujícího? NIC,jen nechápu,že dokud je čas tak ne to se... a teď po roce když opět začal bolet brečíte! Zubař pkd se uráčíte jít k němu ,záleží jak vyhodnotí,vytáhne nervy nebo rovnou celý zub!

Nebo to překonat tím že se naložíte třeba do lihu a až vystřízlivíte nebude bolet nebo sa opět naložíte dokud bude bolet a necht dokud zub nevyhnije!

eivlis*
hodnocení

0x
Mrzí mě co zazivate..Já před rokem zažila bolest zubů, že jsem manželovi v křečí brecela v náručí..Být vama,tak hned ráno valim k vašemu zubarovi a tam vám už pomuzou.Kdysi jste se na to vykaslala a nejste první ani poslední.Určitě běžte hned ráno a prostě o umrtvení jako já tehdy.Dostala jsem injekci a pak mi mohl dělat cokoliv,ale žádná bolest.Mě tehdy musel zub celý ote rit od zánětu jako prase,jak jsem pochopila,tak zub už mám mrtvej,ale dr.mi ho zachránil a prý tzv.mrtvý zub "žije"stejně dlouho jako ty nemrtve..Moc vám držím palce ať se vám brzy uleví..

podnikatel54
hodnocení

0x

Zdravím, vyražte ke stomatologovi.Nenechte si zub trhat to je až uplně krajní řešení!

Udělá Vám endodoncii.-kořenové kanálky-je lepší si to zaplatit, používá se kvalitní materiál, než na pojištovnu

Zub je mrtvý a křehčí, nechte si zhotovit bud bílou výpln,-dle rozsahu defektu, nebo korunku-do postraního useku-metalokeramiku. Při kvalitní endodoncii a postendodoncii Vám zub bude sloužit stejně, jako zub živý... Jse ale o kvalitu práce stomatologa

Enodoncie na pojištovnu je na nic---- vlastní zkušenost

alby25*
hodnocení

0x

Dobré ráno,

chápu, že lékaře nemuste a chápu, že máte ze zubaře něco jako strach... nakonec neznám nikoho, kdo by tam chodil rád. Ale Vy si ty potíže děláte sama a to úplně zbytečně. Zubaře navštívíte jen když už se to nedá vydržet a "léčbu" nedokončíte, protože proč taky když Vás už zub nebolí hm? Nechci mentorovat, protože tohle mně nepřísluší, jen jsem si dovolila napsat to, jak Vás vnímám.

Podívejte, lékař Vám určitě pomůže. Domnívám se, že jakýkoli zásah nebude tak bolestivý a nepříjemný jako to co prožíváte teď. Zubaře ve všem poslechněte, léčbu dokončete a nezapomeňte na pravidelnou preventivní kontrolu co 6 měsíců. Nejste v tom sama, všichni, kterým nám na našem zdraví záleží,takto k zubaři chodíme. Pokud lékaře navštívíte jen když máte nesnesitelnou bolest a pak se na to opět vyfláknete, je velká pravděpodobnost, že se na nás tady opět brzy obrátíte s dotazem co máte dělat, protože nevíte co Vám bude zubař dělat.

Ještě dovětek a možná pro "VÁS" i rada závěrem... můj kolega měl vždy panický strach ze zubaře hlavně z můstků, když začnou zuby s věkem odcházet. Proto po uplynutí jeho čtyřicátin si nechal odstranit všechny( i zdravé) zuby a nechal si udělat náhradní chrup (ten, co se na noc dává do sklenice). Teda jak ten s tím byl spokojený! Je fakt, že jsem ho potkala v době, kdy už ten chrup měl takto udělaný a nepoznala jsem, že není jeho!

Řešení kiolegy je jistě extrém, Vám přeji ať Vás zoubky nebolí a ať se pro Vás pravidelná návštěva dentisty stane samozřejmostí. Ušetříte si tím mnoho bolesti, strachu a současných starostí.

hodnocení

0x

Mám čerstvou zkušenost - čištění zubních kanálků, vložka. Měla jsem přijít za 10 dní. Jsem na to opravdu dochvilná, přišla jsem, ale zub mě s tou vložkou nebolel, tak jsem začala zubařku přemlouvat, aby ho nechala být a aby mi raději udělala něco jiného, co už taky potřebovalo.

Byla ale neoblomná. Tvrdila mi, že do zubu se mohou dát postupně 2 léčivé vložky. První - ta tam smí být nejdéle 14 dní, tudíž mi ji dnes musí vyndat a znovu kanálky pročistit. Udělala, dala tam druhou vložku, o které řekla, že ta smí být v zubu maximálně půl roku. Pak opět přeléčit.

Takže jste pořádný lajdák. Jakmile se za vámi zavřou dveře ordinace zvenku, už kašlete na další rady a termíny. Takže jste si to vlastně všechno zapříčinila sama.

Teď záleží na tom, jak to Vaše zubařka ohodnotí. Buď se pokusí zub zachránit, ale příjemné to rozhodně nebude. Nebo vezme kleště. Příště termíny dodržujte, lékařka tam opravdu není pro srandu králíkům. Pokud je ráznější, určitě Vám to dá pěkně "sežrat". Mně se některé rady lékařů také třeba úplně nezamlouvají, ale dodržuju je. Ze srandy mi to žádný doktor neradí, k něčemu to je.

Máte aspoň zkušenost pro příště. Bohužel, ne moc příjemnou. Jaga.

kutululu
hodnocení

0x

Nechci nějak moralizovat, ale tohle opravdu nepochopím, jak se na to někdo může takhle vykašlat, je to velice nezodpovědné. Umrtvující vložka je krátkodobá záležitost a to, že vypadne je více než jisté. Já proto třeba na tu stranu kde jí mám nikdy nekoušu, aby nevypadla a neměla jsem díru až ... víte kam, i kdyby to mělo znamenat že nebudu kousat měsíc nebo dva. Vás buď čeká vytrhnutí (což je ale opravdu jen krajní řešení), ale s největší pravděpodobností čištění kanálků, kolik jich bude záleží na tom, o jaký zub se jedná. Já například z vlastní zkušenosti jsem zatím měla v několika stoličkách 3 kanálky. A není to jednorázová záležitost, musí se vyčistit nejméně 3x i když už zub nebolí, takže počítejte s tím, že dostanete další termíny (které se musí dodržovat, protože jsou na jednotlivé zákroky stanovené limity), na které už ale opravdu běžte a nekašlete na to, zub je hotový až když je uzavřený! A také počítejte s tím, že se hezky plácnete přes kapsu. Já za jeden kanálek (čištění a plnění) platím 760kč.

Přeji hodně štěstí!

Obávám se, že po odeznění první bolesti nechá tazatelka opět zub ležet ladem. Co se týká financí, tak nemám tušení, podle čeho to který zubař účtuje, ale u posledního zubu jsem za opakované čištění a následné plnění neplatil vůbec nic, pouze za finální plombu. Byla to částka okolo 800 korun za tuto plombu.

stirecek*
hodnocení

0x

tak na to snad ani rada neexistuje :):)

hodnocení

0x

Vložka je vždy jen dočasné řešení a dříve či později vypadne. Co se bude dít, to záleží především na tom, do jakého stavu se vám ten zub podařilo dostat. Bože můj...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]