Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový menší problém s manželem. Jsme manželé už 18 let, máme 2 nezletilé děti, obě jsou ještě na základní škole. Nikdy jsme v manželství neměli vážnější problémy, i když oba jsme poměrně dost časově vytíženi - manžel podniká a já pracuji v nemocnici. V poslední době jsem si všimla, že se začal chovat divně. Pořád mu chodí SMS, bere si mobil s sebou i do koupelny, odchází z domu bez toho, aniž by řekl, kam jde, pořád má "služební cesty." Jednou jsem doma náhodně objevila paragon ze zlatnictví, kde koupil nějaký šperk za 10.000,- Kč - zřejmě pro nějakou milenku. Přitom mně nikdy nic takového nekoupil, ani v manželství, ani za svobodna. Potom jsem se podívala na paměťovou kartu ve foťáku a objevila jsem fotky ze Švýcarska, jak tam byl s nějakou slečnou (cca 25 letou). Fotky byly poměrně dost osobní, divím se, že se slečna nechala takto od něj vyfotit.
Jeho chování mě neskutečně uráží a shazuje. Mně je 41 let, jsme manželé 18 let, za celou tu dobu jsem mu vždycky byla věrná a on si teď nabrnkne nějakou pětadvacetiletou žábu, se kterou chrápe a ještě s ní utrácí peníze... (kdo ví, kolik lidí o nich ještě ví). Jak se mám teď chovat? Co mám dělat? Já chci, aby to s ní ukončil a vrátil se zase ke mně. Jsme manželé, máme spolu děti i barák, přece se nemůžeme rozvádět. Ale tohle chování mu nemíním tolerovat. Poradil by mi někdo? Fakt jsem z toho nešťastná.
Po dobré společné večeři bych poslala děti do svých pokojíků, tajně si na kuráž dala panáka a manžela bych se zeptala, zda by mi milenku mohl představi, aby jí pozval zítra na večeři. Že chci vědět i vidět, čeho se mu doma nedostává, že hodlám udělat nápravu, aby byl spokojen. Bez křiku, bez emocí, půjde to těžko, ale když se tuto větu naučíte jak básničku, tak to zvládnete.
Teprve po manželové reakci bych uvažovala co dál. Je předčasné uvažovat co budete dělat v budoucnu, když netušíte, co manžel hodlá dělat zítra. Držím palce.
Já si myslím, že je velkou chybou, když žena na cokoliv příjde, že se tváří jakoby nic a tváří se jako kdyby nic ani netušila. A pak vybuchne. Slzy, scény. Myslím si, že by se měla, při prvním náznaku nedobroty zeptat, co to je? Coto znamená. Tím dá najevo, že není úplně pitomá a slepá a jemu dá možnost nápravy. Když zareaguje, až už je pozdě, pak už fakt je pozdě. A je drama. Nedělejte kravál, jen se zeptejte na to, co jste objevila a co se vám nelíbí. A až pak řešte. Možná, že couvne. Každopádně mu tuhle možnost dejte.
Pokud ho nechcete ztratit, musíte na to jinak. Když spustíte křik a výčitky, jen to zhoršíte. Ona bude ta, která ho stále utěší, nakrmí, pomiluje, pochválí. Vy budete ta zlá, protivná, plačtivá, problémy způsobující, samá výčitka atd. Zkuste to obrátit. Popřemýšlejte, jak na ni přenést starosti, problémy, které teď řešíte Vy.
Zbalte například jeho špinavé prádlo a odneste ho k ní. Až otevře, hoďte jí ho s tím, že teď je s praním a žehlením a zašíváním řada na ní... Vezměte děti a odneste na víkend k ní... Dejte s ní klidnou řeč, zeptejte se jí, co bude vhodnější pro ní, až se rozvedete. Zda ona chce auto, a k tomu děti, nebo barák a platit hypotéku. Jak se zatváří, když jí vysvětlíte, že budete po rozvodě chtít tolik a tolik procent z jeho příjmu pro sebe, a další prachy pro děti a na provoz domu, a pod. Jestli jí zbytek jeho příjmů bude stačit. Nadhoďte jeho zdravotní problémy s tím, že se stále zhoršují. Či nemá nějakého známého dobrého doktora, aby s ním tam skočila.
Pokud máte čas či prostředky, nechte ji sledovat. Je klidně možné, že má dalšího, mladšího a toho staršího bohatého jen ždíme z peněz. Potom není problém manžela nenápadně upozornit na soupeře, zastupujícího ho v pondělí po půl šesté... nebo jindy, kdy ten Váš má jiné povinnosti.
Prostě jí musíte nasadit brouka do hlavy... ona ho časem pustí sama, jako neperspektivního.
Ovšem na výčitky nesmíte ani pomyslet. Výčitky a problémy mu musí dělat ona, vy buďte tou chápavou, vždy připravenou ho pochopit, politovat, potěšit.
Cápu vás, ale jde o běžnou věc. Polovina manželství se rozvádí. Tedy se nerozvedou zdaleka všechna manželtví, kde partner druhého podvádí. Sdělte partnerovi, že to víte, že to mu to zakazovat nebudete, že je dospělý a ví, co dělá a najděte si milence. Obvykle za čas oba manželé zjistí, že se vrátí zpět k rodinnému krbu. Užírat se nemá smysl, užijte si s jiným mužem.
Na druhou stranu si uvědomte, že kde není touha nené ani milenka. Zřejmě manželovi něco schází, nebavíte ho. Může to být dáno jeho zájmem o mladé tělo, vaším stereotypem v sexu, vyžaduje jiné praktiky než se máte doma zaběhnuté. Obvykle, ač to muž neřekne, jde o sex resp. jeho uspokojení. Muž do toho nedává moc city. Ty sice navenek prezentuje, ale je to podružná záležitost. Hlavním motorem je jeho chtíč.
Přesně tak,jak říká rádce viz výše.Ještě bych dodala...Nebuďte z toho tolik špatná,vždyť on je vlastně chudák,který je lapen do sítí mladé děvy,očividně zlatokopky,která ho finančně vycucává.Mladý jí to nekoupí,tak hledá zajištěného...On si tím zvyšuje své ego a také zcela jasně si dokazuje,že ještě nepatří do starého železa...On je vlastně směšný a ani o tom neví...Rozvádět se nebude chtít,nemějte obavy,jen si chce prostě užívat...Tady bych volila tu variantu milence,najděte si buďto opravdového milence,nebo třeba jen kamaráda,se kterým si budete psát smsky jako o život a nejen to,prostě manžílkovi oznamte,že jdete co já vím,na večeři,nebo do kina,do divadla,na masáže,do kavárny,do bazénu,do fitka...To je jedno,hlavně,ať je tak laskav a hlídá děti,ne,že vy budete stále sedět doma a trýznit se a milej zlatej se bude bavit...Děti jsou přece také jeho,ne? A nandejte mu i další úkoly...Prostě mu to dejte sežrat a nebojte se,chlapi jsou z 90% zbabělci,on nikam nepůjde,na to má příliš rád své zázemí,teplo domova,má rád Vás i děti,má rád dobře uvařeno,upečeno,uklizeno,vypráno,vyžehleno,atd.,atd.Ta mladá mu to dělat nebude,na to vemte krk ! ! ! Bojujte,na hrubý pytel,hrubá záplata !
doplněno 11.01.15 16:31:Jako milence,rozumíte? Ať vidí,jaké to je !
doplněno 11.01.15 16:37:Hlavně neplačte a nedělejte hysterické scény,to oni přímo nenávidí a nic byste tím nevyřešila.
Přece mu neřeknu, že mu to nebudu zakazovat! To je jako kdybych mu rovnou k tomu dala povolenku. Mně to vadí, že se tak chová. Nebydlíme zrovna v Praze a tady se to klidně může provalit, že manžel má milenku, a budou řeči. Navíc je mi proti srsti s ním cokoli intimnějšího mít, když vím, že souloží jinde. Mimo jiné mi vadí i to, že s ní utrácí peníze (kupuje jí dárky a dovolené si určitě taky neplatí sama). Já si nechci hledat milence, probůh - vždyť máme děcka a barák - s tím jsou starosti. Jak by to vypadalo, kdybychom si každý hleděli svých milenců a na vše ostatní kašlali. Alespoň jeden rozumný člověk u nás musí zůstat.
Pokud se Vám nelíbí nic z toho co tu rádci napsali, tak se obraťte na odborníka - navštivte poradnu.
Každý z radců tu bude radit dle svého naturelu... někdo rozvod, někdo pomstu, někdo restart vztahu atd. Je to Váš život a Váš vztah, nikdo z nás jej za Vás neodžije a nevyřeší. Než začnete zbrkle něco podnikat, tak si v klidu sedněte a promyslete si co a jak. Co od života a partnera čekáte. Pokud to nezvládnete sama, tak navštivte odborníky.
Píšete, že se to rozkřikne... A co? Nežijeme ve středověku a věřte mi, že drbny Vás budou drbat i kdyby bylo vše v pořádku. Taky žiji na vesnici, taky jsem se rozvedl (i když jsem myslel že to bude navždy), protože si ex našla jiného. A víte co? Nikdo to neřeší, každému je to jedno. A jestli náhodou někdo takový je a pomlouvá... tak je to zase jedno mně.
Co máte dělat? Kolik si myslíte, že máte možností? Rozvod, nebo v manželství zůstanete. To není mnoho. Řekněme, že to zřejmě nebude první pipka, kterou si váš manžel nabrnknul. Je podnikatel, možná úspěšný a k tomu nějaká ta milenka je prostě v dnešní době nutností, aby si "chlap" připadal IN... Neschvaluji to, ale bohužel tomu tak je. Rozvádí se polovina manželství. Pokud se rozvádět nechcete, tak zkuste manželovi doma trošku zatopit...nemusíte mít přeci milence, ale proč taky si neberete svůj mobil někam tajně do koupelny? Přestaňte manželovi vyvářet, prát, starejte se jen o sebe a děti. Chce-li mít vypráno, ať se postará mladá slečna. Možná, že choťovi dojde, jaký je hlupák. To víte, on je ve věku, kdy si musí dokazovat, že jako chlap ještě stojí za to... Hlavně prosím za ním nedolízejte, ale buďte hrdou ženou. Nezapomeňte, že vy jste manželka, ale ta druhá, ta je jen kur...a (písmeno "v" jsem vynechala...
Eulalie: ale není ku*va jako ku*va. Tadyta to s ním opravdu umí... Řetízek za 10 tisíc každá jen tak nedostane.
No něco jiného je řetízek za 10 tisíc, něco jiného rozvod a dělení majetku... Jsem si jistá, že by si to záletný pan manžel dobře rozmyslel. Co doma s mladou zaječicí bažící jen po zlatých řetízcích? Manžel tazatelky je v zajetí sexuálního chtíče, bohužel, myslí momentálně úplně něčím jiným než mozkem. Okoukaná, stará manželka versus mladá ďáblice. Kdo asi nyní vyhrává? Proč ale záletníkovi všechno ulehčit? Manželka se stará 18 let o blaho rodiny, děti, manžela a stane se jí to, co se stává velkému množství žen. Nevěra. Pakliže se rozvádět nechce, co tazatelce zbývá? Nepozbýt zbytky pošlapaného sebevědomí. A zaměřit se na sebe a své děti. Proč by se měla hned rozvádět? Aby uvolnila místo té couře? Ale no tak, proč by to měla dělat?
Jedna moje známá měla záletnýho manžela. Našel si taky 25 letou a jemu bylo 45 asi. Ta milenka dokonce byla zadaná, ale přesto táhli to spolu. Pak ta milenka se na něj vykašlala a vdala se. A on zůstal sám. Manželka ho zpátky nevzala. Měla s ním taky 2 děti. Už mu pak nevěřila. Byli spolu taky skoro 20 let.
hm..kdo ví,co jí tsn chlap navykládá,jak špatně žije ,že manželku nemá rád,,ale mají hypotéku ,,tedy rozvod je mínusový.Pokud mu manželka hodí na hlavu prádlo, je to voda na jeho mlýn a řekne,podívej,ani nepere a začne se litovat jakou má ženu.Pochopitelně ONA mu na to naletí a on zas vyhrává.Kdo-ví co jí navykládá a milenka nemusí být kur...Má ho ráda tak mu naletí na vše a jak jí to podá.Pokud by milenka měla rozum,zajde si za nía promluví si s ní.Jak to mezi nima vlastně je.6dy chlap pomlouvá manželku ,aby byl bez viny ,,,je tlustá či hubená a pod,,,a pak udělat závěr
určite mu to netolerovat, prodiskutovat to s ním ihned a jestli bokovku okamžite neukončí, navrhnete rozvod.On si hned rozmyslí, jestli prijde o manželku, deti, domov, bude platit výživné atd.A vy budete mít ješte navrch.Nevím, jak jste na tom s odpuštením nevery,ale znáte to asi s tím rozbitým a slepeným džbánem.
No to jste docela dobrá, že jste se neozvala už když jste našla ten účet ze zlatnictví. Podle toho, jak to popisujete, se to stalo před delší dobou. To by totiž byla moje první otázka, sotva by ten den vlezl do dveří. Určitě bych nečekala trpně co bude dál. Mně je to divné, že je tak neopatrný a nechává válet účtenky ze zlatnictví po baráku a fotky ve fotoaparátu. Není to jeho úmysl, abyste na to přišla? Třeba právě netrpělivě čeká, kdy s něčím vyrukujete. Sex v tom určitě je. Váš věk známe, ale kolik je jemu? Odhaduji k padesáti letům, možná ani ne. To jsou chlapi po sexuální stránce v plné síle. Říká se tomu "démon středního věku". Já bych si tipla, že Vy už mu sex delší dobu odříkáte, nebo se účastníte s nechutí a jeho to přestalo bavit. Být Vámi, tak si to rozmyslím hodně dobře. Ale situace je to nebezpečná, i když třeba podnět k rozvodu nedáte Vy ze strachu, že o všechno přijdete. Docela dobře s tím může přijít i on. Stačí když se zaláskuje a ta jeho ho k tomu dokope. A zamilovaní jsou nebezpeční. Klidně spálí mosty, nic je nezastaví. To platí pro obě pohlaví. Jak je z Vašeho příspěvku vidět, jste hodně mírné povahy, nejste žádná fůrie rozezlená a uvažujete. Tak mu řekněte v klidu, že jste našla ten účet a fotky, že jste si všimla jeho změny v chování a že byste jenom chtěla vědět, jak si to dál představuje on sám. Co se bude dít pak, to už musíte zvážit podle toho, jak Vám odpoví. Ale určitě nemávne jenom rukou, promluví si s Vámi a možná se dozvíte proč tomu tak je.
Vaše zjištění je pro Vás asi katastrofou. Vaše jistota žití, klid, je asi pryč. Takové "věci" se ale stávají. Hurá řešení nebývá dobré, na rčení - „pozdě bycha honiti“ je dosti pravdy a dokazují to zkušenosti jiných. Život běží dál, zastavit se nedá, ani vrátit zpět. Je jen na Vás, jak se k tomu postavíte. Věřte, že čím dříve to začnete řešit, tím lépe. Utajit se to nedá, "šídlo v pytli neutajíš". Prostě jednou to praskne a bude to venku. Ať chcete nebo ne. Měla by jste se připravit na různé varianty (nechat si poradit...), aby jste po rozhovoru s NÍM (o tom) nebyla v nevýhodě, v například možném řešení, ať se to týká rozvodu, dělení majetku, dětí. Vsázet na to, že se k Vám jen tak "mírnyx týrnyx" vrátí (jokoby nic...) platí do říše pohádek. Měla by jste to vzít jako realitu a začít jednat. Může to být časem ještě horší. Začněte jednat, pláč nic nevyřeší (tedy dlouhodobě). Život půde dál a záleží jen na Vás, jak se k tomu postavíte. Je to Váš život, nezkažte si ho ohledem na "okolnosti". Za čas by jste toho litovala
I když to není a nebude lehké, zkuste si sama ujasnit, jak byste chtěla, aby to dopadlo, co jste ochotna tolerovat a překousnout. Jestliže to chcete vyřešit, nebojte se odpovědi a vývoje událostí, promluvte si si s ním o celé záležitosti i o tom, co chce on... Ze zkušeností svých i jiných lidí vím, a funguje to tak, že co se má stát, to se prostě stane, ať se to budete snažit odkládat, jak chcete dlouho. Když to má dobře dopadnout, bude to tak. A jestliže to bude spět k Vašemu rozchodu, ať se budete sebevíc snažit, stejně se rozejdete. Atˇdřív či později, rozchod stejně nastane, jen se prodlužuje doba bolesti a nového začátku. Je jedno, jaké použijete prostředky, můžete se v podstatě chovat jak chcete (být klidně i hysterická - někdy to taky nemusí být na škodu ), když Vám to nebude vadit. Hlavně se snažit neudělat nic, čeho byste jednou mohla litovat, co byste si mohla vyčítat.
Ze mame kazdy svuj vlastni zebricek hodnot, to je v teto diskuzi naprosto evidentni. Za sebe rikam, ze pokud jste toho schopna, udelate nejlepe kdyz v tichosti a bez emoci podate zadost o rozvod a zacnete se pripravovat na zivot rozvedene zeny se vsemi plusy i minusy. Zamerte se na rozvoj vlastni osobnosti, jdete si zacvicit, bavte se s prateli, prihlaste se do nejakeho kurzu a kdyz o vas projevi nejaky muz zajem, neodmitejte ho jen na zaklade vaseho manzelstvi, ktere uz je jen na papire... treba si vas ten novy bude vazit vic. Deti si zvyknou, majetek se nejak rozdeli (v ceskem soudnictvi vzdy ve prospech zeny) a bude zase dobre. Zivot rozvodem urcite nekonci.
Jo, taky už jsem přemýšlela nad tím, že mu sbalím špinavé prádlo a strčím mu to do ruky až bude odcházet, že tentokrát je s praním na řadě milenka, že už mě to nebaví, ať na to nejsem sama Jenže já asi (zatím) nejsem tak nad věcí, abych to zvládla. Pořád mi to vrtá hlavou. S těma fotkama z dovolené je to teď čerstvé a to mě hodně vzalo.
Fakt by mě zajímalo, jestli mě má ještě aspoň trochu rád. Nedovedu si představit, že se s ním rozvedu ani že budu mít někoho jiného. Můj muž je můj první a jediný. Abych se ve 41 letech rozváděla a začala nahánět nové chlapy, když jsem ty nejlepší mladé roky svého života dala jemu, tak na to už fakt nemám. A jak to tak vidím, tak je ze strany chlapů zřejmě zájem jenom o mladé ženy. Ženská po čtyřicítce už zřejmě nikomu nic neříká.
Neříkejte mu nic, dokud nepodniknete určitá technická opatření, která vás do budoucnosti ochrání od toho, že ne že budete rozvedená, ale odejdete i s prázdou.Vybrat konta, změnit piny, ukrýt cenné věci apod.A jinak se nebojte, že po čtyřicítce o vás nikdo nebude stát.A on podniká, tak ať vás neodtrhne od příjmů, které má z podnikání.
Jedna vec je byt hajzl moralni a podvadet partnera/partnerku, ale stat se zlodejem a krast je vec druha. Oboji je opovrzenihodne, ale to druhe muze dopadnout opravdu spatne. Nedoporucuji vase "technicka opatreni". Taky by se mohlo stat, ze se bude exmanzel chtit pomstit a kdo vi, jak daleko by to mohlo zajit.
Jsou i muzi, kteri maji zajem o zeny po ctyricitce. Jen je jich mene a maloktery z nich bude pohledny, schopny a bohaty... muzou mit jine kvality.
já vás chápu, ale majetek v manželství je společný pro oba manžele až do rozvodu a rozdelení majetku.
Miamia- potkalo mě to samé ve stejném věku jako vy, dům, děti, po dlouhém manželství- volila jsem rozvod, bylo to
těžké, bylo to psychiké peklo, dnes je to pryč a nelituji. Když mu odpustíte, budete mu ještě věřit? budete si ho ještě vážit?
můžete s ním být ještě někdy šťastná? Odpovězte si sama.
Vykopnout z domu! Časem se oklepete a uvidíte, že Vás potká někdo, s kým strávíte zbytek života. Máte chodit večer uléhat do postele s tím, že Váš manžel se Vám kurví s nějakou štětkou? Ne, raději se rozveďte, pořád máte ještě čas. Za pět let už to bude horší. A pokud zůstanete, budete litovat...
doplněno 11.01.15 22:55:To se omlouvám, špatně jsem četl. Díky za upozornění. V tom případě radím odejít.
Pokuď ,,nechcete pálit mosty,, snažte se z toho vytěžit co nejvíce. Že nechá doma povalovat foťák s jejíma fotkama a ůčtenkou ze zlatnictví,tak to je s prominutím pořádný blbec! Účtenku bych vzala,nemáte teď v brzké době narozeniny,svátek,nějaké výročí? Uvařila bych dobrou večeři, chytla ho kolem krku a položila na stůl účtenku ze zlatnictví a řekla, miláčku,ty jsi tak milý,čím pak mně to chceš překvapit? Ti blázni,co mají ,,máslo na hlavě,, většinou barvu nepřiznají a raději koupí i manželce šperk stejné hodnoty.Jinak drřím palce a chce to pevné nervy,25 s ním stejně dlouhodobě nebude a on si časem stejně uvědomí,že za ty problémy mu ta ,,pipina,,stejně nestojí.
Ono je otázka, jak až moc dokážete odpustit, jestli vůbec. Věřím, že to nemáte jednoduché, peníze a bydlení jsou v životě stejně důležité a je těžko se toho vzdát ze dne na den, takže nějaké radikální řešení se těžko dělá. Na druhou stranu vás můžu uklidnit, že taková čtyřicítka je dnes velice žádaná, umí uvařit, umí vyprat atd i v posteli to zvládne líp, než nějaká pětadvacítka. Co já bych dělal, být na vašem místě? Asi bych se na pár dní odstěhoval, at už s dětmi nebo sám, nebral telefony a nechal ho pořádně vyhladovět a chodit ve špinavém prádle, at se stará o domácnost, o děti, o svůj žaludek atd atd, prostě aby měl čas si pořádně uvědomit, kolik je to všechno starostí. Předpokládám, že si novou známost domů nepřivede a i kdyby, určitě mu nebude vařit a i kdyby, bude se to dát jíst? Chlap se po dvaceti letech těžko předělává na jiný jídelníček. Důkazy, které jste našla, bych nechal na stole, at ví vo co go.
Stalo se mi to také,nejhorší období mého života.Zajedťe jako já do velkého města (najděte si na internetu) poradce/ni v manželství,ty peníze se vyplatí a po vaší výpovědi ho písemně vyzvou k pohovoru,bez vaší přítomnosti.Tak od tohoto budete vědět na čem jste,psycholog vás znovu pozve s tím,jak
to manžel myslí.Vy doma dělejte mrtvého brouka a snažte se držet nervy a kdyby on po první návštěvě na vás udeřil s čímkoliv,odpovězte,že vy se doma před dětmi o tom nemíníte hádat a proto to řešíte přes odborníka.Tím,že se na odborníka obrátíte jednak to vezme velmi vážně a vy si ušetříte hádky (?) a přenesete jakékoliv vyhrocené stavy na manželskou poradnu.Věřte,že je to elegantní pro začátek a vyhnete se nepříjemnému začátku jak na to.Po několika návštěvách budete chytřejší,to vám psycholog sdělí,jak to manžel myslí.Doporučuji všem.Exmanžel sice byl paf z mého řešení ale to jsem právě chtěla a slíbil,že se jisté kolegyně z práce vzdá,ale stejně to nedodržel a po čase jsme se rozvedli.Problémem byl syn,který od otce nechtěl jít,ale to je další věc.
Afi, co byste udělala, kdyby manžel naprosto a velice striktně odmítl takového poradce nebo poradnu navštívit?
On nevěděl o co jde a tak, se tam dostavil bez toho,aby mě cokoliv řekl.Táhnul to s vdanou paní a tak mu hořela koudel u xyvcn
Přijde mi divné, že ten paragon neschoval a fotky také. Takže buď chce, abyste na milenku přišla záměrně, nebo je na hlavu a jednoduše mu to nedocvaklo. Do žádné poradny bych nechodila. Jsou to jen kecy, které si člověk může nastudovat i přes internet. Musíte to s ním vyřešit sama. Ikdyž já už bych asi takového chlapa nechtěla ani za milion. Štítila bych se ho a ani bych na něj nešáhla, natož mu žehlit ještě trenky znečištěny od milenky. Až bych prala, záměrně bych mu nevyprala jeho oblečení. Milenku si taky dokázal najít sám, tak ať se sám naučí prát a žehlit.
A jako že mu chyběl sex znamená, že hned musel letět za jinou? To ho třeba nezajímalo co chybí a trápí jeho manželku? Je to sobec! Myslí jen na sebe. Co ty děti, rodina, manželka? Achjo...Potřeboval by přes hubu a pak ledovou sprchu aby se probral. A já se celý život řídím pravidlem: udělal to jednou, udělá to zas! Ale docela dobrá rada mi přijde s tím paragonem. Teď bude Valentýn, vzít paragon a říct mu, že je úžasný za ten řetízek. Uvidíte co vám řekne a jak se bude tvářit.
Jinak přeji pevné nervy a ať to zvládnete.
Možnosti jsou 2. Buď se rozvést, nebo tolerovat a doufat, že ho to časem přejde. Diskutovat s manželem o jeho nevěře je podle mně nedůstojné. Co si myslíte, že byste diskuzí získala? Slib, že to ukončí? Muži jsou občas vesměs bigamimní, rozdíl je jen v tom, že někdo to dokáže utajit, na někoho to praskne. Nemůžete-li se s tím smířit, pak jediná cesta je rozvod. Nemáte ale nikde záruku, že v příštím vztahu se to může opakovat. Proto je dobré zvážit vše pro a proti a pak teprve jednat. Hodně síly a správné rozhodnutí.
Jsou 2 možnosti
Dobryý den,
mela jsem ten stejný problém.Bohužel.Jen rozdil byl v tom ,ze ta milenka byla o 12 let starší,dokonce sousedka.Prasklo to a on se odstěhoval ze dne na den.Se slovy,byla jsi až moc hodná a měl jsem všechno.Ale ji miluju.Do pul roku jsme byli rozvedeni,mám ho naproti,vidím jak se koušou,chodí za ruky,je to stres.Nejde to pustit z hlavy.Miluju ho,ale on žije uplně jinej život,to jsme byli spolu 21 let.Nehádali jsme se,byl to opravdu krasnej život.Nikdy už nebudu věřit,bojím se toho,že zažiju zase to stejné a to bych už nedala.At se zachováte jakkoli,nikdo nemúže vědět,jak se zachová.Já ho prosila,plakala,ale nic nepomohlo.Přeji vám pevné nervy,protože je budete potřebovat,a hlavně myslete na děti,jsou totiž všechno co máme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.